Šta je novo?

Lose narezivanje

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Pozdrav,

cesto sam na putu i cesto mi se desava problem kada narezujem filmove na DVD diskove.

S obzirom da filmove pokusavam da pustim u autobusu jer vecina novih buseva prima DVD diskove na kojima su DivX filmovi, meni se javi problem da jednostavno nece da ucita disk, tj. nije dobro narezan.

Rezac mi je skroz OK. Na kojoj brzini da rezem DivX na DVD mediju? Da li da koristim Nero ili neki drugi? Da li nesto trece moze biti problem?

Ja dok sam koristio rezač, sada sve stavljam na eksterni hard ili na fleš, rezao sam na brzini između 4x i 8x. tvoj rezač ima brzinu 6x probaj sa tom brzinom jer nije toliko spor kao kad bi rezao na brzini od 4x, mada ako hoćeš dugovečnost podataka snimi na 4x, tj. najsporije.

Iskljucivo na 4x i po mogucstvu na boljem mediju Verbatim, Maxell (TY) sa ukljucenom verifikacijom. Ako sumnjas u kvalitet diskova provuci jedan narezani kroz DVDInfo Pro pa izmeri pie i pif errors.

Pa jesi probao disk negde drugde, otkud znaš da nije dobro narezan? Ako ga komp čita i prođe verifikaciju onda je verovatno taj čitač u busu krš. Može biti i neispravan rezač, sad skoro sam imao slučaj doneo mi drugar komp da mu instaliram win. Ne znam da li je bilo do rezača ili kabla ali na njegovom pioniru narežem win na verbatim cd 16x i kad ga proverim ne prođe verifikaciju - ima koruptovanih fajlova. Mada i ta nerovoj verifikaciji ne verujem 100%, najbolja ti je md5 provera. Imao sam i slučaj da nero proveri i prođe a md5 pokaže razliku u nekim fajlovima.

Hvala na savetima, skinucu sada ovaj DVDinfoPro.

Inace i do sada sam narezivao sa opcijom za verifikaciju.

@Gadjan: Probao sam disk da odnesem i u drugi autobus i ista je situacija.

1. Zanima me kada narezujem divx filmove na DVD medij, da li da idem na "Creata DATA DVD" ili neku drugu opciju?
2. Kakav je proces kada narezujem MP3 na standardan CD, na koju opciju da idem?

Pozdrav!

I ne moras koristi Nero - skini Ashampoo Burning Studio 6.80 free npr. Odlican je a dzabe.

Ja skoro svaki dan rezem filmove na DVD... Dugo godina,prijateljima i meni.
Svaki put u Neru, 8x i obavezno verify nakon rezanja,i za sve ove godine nije se desilo da
disk koji je "verifikovan" nije radio u dvd/divx playeru.
1 od 100 padne na proveri,ali obicno i oni rade.
Napominjem da se ne radi o jednom rezacu vec 3 ili 4 :)

Vrh Dno