Šta je novo?

Losa iskustva Seagate

mmarkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2008
Poena
319
Stwar je jako prosta. Kao sto samo ime topica kaze, imao sam jako losa iskustva sa ovim Hardovima! Naime Imao sam jedan hdd seagate (pATA) od 250Gb (model ST3250824A), i po kupovini i pripremi za montazu primetim da je naponska jedinica FIZICKI ostecena (fali jedan konektor)! Odem da zamenim i dobijem nov (proveren na licu mesta), montiram ga i primetim da radi samo u Ultra DMA 5 modu, i da se jako traljavo ponasa pri citanju! Da ne spomenem da su mi alati za proveru hdda savetovali da razmotrim promenu hdd-a! Spin up/down vreme traje predugo, a seek jos duze! OK, uzmem ja i odradim wipe hdd-a, i ponovo pustim test i jako malo se poboljsalo! Pri tome ovo mi je sada jedini hdd u kucistu, i pizdim, jer cim stavim 2gi ili treci oni rade i brze i bolje od ovog "novog"! Moj ortak je kupio isti od 500gb i vratio ga posle 2 dana! kaze da je krshina teska!
Kakvo je vase misljenje o Seagate?

........ i po kupovini i pripremi za montazu primetim da je naponska jedinica FIZICKI ostecena (fali jedan konektor)! Odem da zamenim i dobijem nov (proveren na licu mesta), montiram ga i primetim da radi samo u Ultra DMA 5 modu, i da se jako traljavo ponasa pri citanju! Da ne spomenem da su mi alati za proveru hdda savetovali da razmotrim promenu hdd-a! Spin up/down vreme traje predugo, a seek jos duze! ............?

Sta je falilo ?

je li bio zapakovan u kesicu ?

Ukratko,moje mishljenje o Seagate diskovima je vishe nego dobro.Dve godine imam ST 3320620AS/sata ll,320GB koji radi skoro 24/7,kod sestre u mashini takodje,samo PATA model,i sve radi savrsheno,tiho,mlako(na ovim temperaturama 31c).Made in Singapur je jedna od kljuchnih stvari u vezi sa ovim diskom,mada na jednoj mashini radi model od 500GB koji je Kinez,naravno,besprekorno.

Poslednja izmena:
Odem da zamenim i dobijem nov (proveren na licu mesta), montiram ga i primetim da radi samo u Ultra DMA 5 modu,

a u kojem modu bi ti da ti radi :D?
'ajd' okaci rezove iz hdtune i hdtach, pa da vidimo i tu sporocu...

eve sta kaze HD Tune Pro

HD Tune Pro: ST3250824A Benchmark

Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 7.4 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 64.9 MB/sec
Transfer Rate Average : 49.1 MB/sec
Access Time : 18.4 ms
Burst Rate : 74.8 MB/sec
CPU Usage : 3.7%

nesto meni to sporo kao modeli od pre 3-4 godine... mada neznam za taj pata model koja je generacija u pitanju

nesto meni to sporo kao modeli od pre 3-4 godine... mada neznam za taj pata model koja je generacija u pitanju

To se i ja pitam, recimo moj maxtor od 80gb radi u U DMA 6 ovaj samo u u dma 5 modu! Citanje je presporo, upis isto tako! Probacu sada da uzmem slican model samo sata, pa cu da i njega pustim!:banana:

eve sta kaze HD Tune Pro

Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 7.4 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 64.9 MB/sec
Transfer Rate Average : 49.1 MB/sec
Access Time : 18.4 ms
Burst Rate : 74.8 MB/sec
CPU Usage : 3.7%

prvo ponovi ovaj test, jer imas pikova (sto se vidi po minimum transferu), ali ovaj put iskljuci sve programe u background-u...i okaci sliku testa da mozemo vidjeti kakva je kriva transfera...mada, i ovako je ovo prilicno ok rez za taj disk (ako se izmuzmu pikovi)...
sto se tice udma moda, samo maxtor, kada je u pitanju ata interface, radi u udma6 modu (ne da mi se sad objasnjavati, progooglaj malo) - u sustini, to mu ne donosi nikakvu ili u najboljem slucaju 2-3% prednosti nad udma 5 modom...

Poslednja izmena:
hmm

Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 6.8 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 64.6 MB/sec
Transfer Rate Average : 47.7 MB/sec
Access Time : 16.4 ms
Burst Rate : 75.1 MB/sec
CPU Usage : 2.6%

Ovo je bez ikakvog bg processa,
SLIKA

HDD mi je oduvek bio usko grlo sistema, ako neko ima resenje neka predlozi, ja sam odustao :)

Read transfer rate

SLIKA

HDD mi je oduvek bio usko grlo sistema, ako neko ima resenje neka predlozi, ja sam odustao :)

Da li su ti bili iskljuceni (pored BG procesa) i svi ovi programi na desnoj strani taskbara? Ako nisu, onda ne treba da cude pikovi. Kaspersky, DU Meter i ostala druzina rade svoje... :p
Inace brzina je ok za taj hard.

@ mmarkovic

kao sto sam vec napisao Average Transfer Rate : 47.7 MB/sec je ok za taj disk! samo ovi pikovi su totalno cudni, pod uslovom da si pogasio sve background procese, kao sto kazes...
'ajd' uradi test i sa hdtach pa okaci!

@ mmarkovic

kao sto sam vec napisao Average Transfer Rate : 47.7 MB/sec je ok za taj disk! samo ovi pikovi su totalno cudni, pod uslovom da si pogasio sve background procese, kao sto kazes...
'ajd' uradi test i sa hdtach pa okaci!

Probacu, recimo da mi je pre par dana HD LIFE pro izbacio poruku da mi je SEEK time extremno low, i da imam problema u meta sistemu HDD-a

P.S. Okacio sam pogreshnu sliku :) Sorry!!!

Poslednja izmena:

Read transfer rate

SLIKA

Nema resenja, ako si mislio na nekakvu optimizaciju, sa tim sto ti je procesor preterano zauzet (koliko vidim ~36% za razliku od 4% kod mene). Ti rezultati su normalni za takav HDD. Kupis brzi disk. :)
http://img524.imageshack.us/my.php?image=hdtachcl0.jpg

Kazem ti ... HD Life pro mi je napomenuo da problem na hddu postoji u vidu meta fajl sistema, i da moze da me izda! Planiram WIPE/Zero Format, pa iz pocetka!
Sta predlazete Maxtor ili WD?

Ja imam Seagate, pogledaj tačno koji model u potpisu i zadovoljan sam. Do duše ovo mi je prvi seagate tako da ne mogu da tvrdim da su generalno dobri...Ali negde sam pročitao da je Seagate kupio Maxtora, ili obrnuto...neka me neko ispravi, ali znam da ove dve firme imaju neku povezanost...

Seagate je kupio Maxtora :)
Seagate vazi na jdenog od najboljeg na trzishtu, zajdeno sa WD-om. E sad iskustva su razlichita. Ja sam za sad sa mojim WD-om zadovoljan, drugar ima 160tku WD isto fercera dobro, pre neki dan sam ugradio jednu 250tku i isto radi super i radi jako brzo pogotovo ako se uzme u obzir da ima 8mb kesha.

Poslednja izmena:
Ebi ga, na kraju ispada da covek vise i ne zna sta da kupi od HDD. Koliko vidim iz postova iz drugih tema, ljudi preporucuju Samsung.

Po meni je Seagate skroz ok izbor za novi HDD,kako planiram da u skorije vreme uzmem nov HDD to ce sigurno biti Seagate,e sad da li sam u pravu videcemo :)

Hajde da dignem ovu temu iz mrtvih. Uzeo sam 2 Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS harda pre nepuna 2 meseca, prvenstveno zbog niske cene, solidnih preformansi, i dobrog iskustva sa Seagate Barracuda 7200.10 serijom hardova. Jedan od novih Seagate-ova mi je crkao pre par dana :) Ono sto sam video na netu o 7200.11 seriji me ne cini previse srecnim. Mnogo problema ima sa njima. Nevoljno cu promeniti brend (verovatno WD FALS serija).

Ovo je totalno los naziv za temu.
Covek koji je zapocheo temu, ochito ne ume da optimizuje operativni sistem.
Covek koji je nastavio temu i probudio je iz mrtvih ima crknut
konkretan disk, pa je glupo da se generalizuje na ceo Seagate.
Ovom logikom mozemo otvoriti hiljadu tema, po jednu za svaki brend,
sto je, po meni, van pameti.

Naziv teme je totalno relevantan sa mojim trenutnim problemom tako da fill in the blank. Ako mi crkne i ovaj drugi bice jos relevantniji. Zasto bih otvarao novu temu kada mi se svidja naslov ove :D

Poslednja izmena:
OK, onda kad nekom prsne explorer u Windowsu, treba da pokrene temu "Losha iskustva sa Microsoftom" :) ?

Poslednja izmena:
Hm... Znaci filosofska diskusija a ja mislio ovo HW podforum koji se bavi hard diskovima i svemu vezano za njih, sto ukljucuje i losa iskustva sa hard diskovima odredjenog proizvodjaca, u ovom slucaju Seagate. Drugo nije konkretan disk nego je rec o potencijalno bagovitoj celoj seriji diskova. Nisam jedini kome se ovo desilo, sa tom serijom hardova, nego ima jos ljudi sa istovetno monifestovanim kvarom kao u slucaju mog hard diska. :cigar: Na zalost ne razumem sta ovaj tvoj zadnji odgovor ima veze sa pokvarenim Seagate Barracuda 7200.11 hardovima, ali dobro. Ako prsne Windows Explorer ne vidim razlog za neku osobitu zabrinutost, jer razloga moze biti dosta, od kojih su vecina bezazleni, a kad ti sistemski hard permanentno nestane sa POST screena i ne vidi ga BIOS, sta god da probas od metoda reanimacije istog, onda prc. Nema operativnog sistema niti mogucnosti da ti prsne Explorer. Nije valjda da ti smeta kada prsne Explorer :d

Nazad
Vrh Dno