Šta je novo?

Los zvuk na AIW tuneru

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Da li jos neko ima ovakav problem? Kartica je famozni bb x800xt aiw agp, softver ne koristim atijev vec WinDVR3 (mada mi se isti problem javlja i kod ati mmc). Slika nije losa, ali je zvuk ocajan - tj cuje se ali ton prati neko odvratno krcanje kao da signal nije dovoljno jak. Mozda neki filter resava problem?

Pre skeniranja kao zemlju stavi Nemacku.Dobices bolji zvuk.

imao sam i ja taj problem, i sta god da sam radio nije mi pomoglo...

to krckanje se najvise culo na bas tonovima...

uradio sam novi sistem, kada mi je stigao novi HD i od tada sve radi kako treba.

sto se tice windvr i power cineme.... u prvom nemam zvuk (nisam povezao line in), a u drugom je sve ok, samo sto u full screenu nestaje zvuk svake 2-3 sekunde.kada je u preview modu zvuk sljaka normalno...

cak sam probao i windows xp media center edition i posle duzeg cimanja sam ga namestio da kako/tako radi, uz samo 30-tak kanala koje je pronasao. i tu je zvuk krckao, ali mnogo manje, skoro zanemarljivo.

na kraju sam se opet vratio na stari dobri Ati MMC, jer mi tu jedino sve radi kako treba.samo me nervira timeshifting...ali sta da se radi... :)

Poslednja izmena:
Meni isto "krcka" zvuk povremeno. Koristim Ati MMC ali mi se bas ne kupuje nov hard i ne reinstalira sistem. :) Nadam se da postoji neko drugo resenje za to....

Instalirao sam nov catalyst, cini mi se da sad nesto bolje zvuci. Prava steta sto za windvr mora da se prikljuci line-in, stvarno je extra program. Neko je preporuco power cinema, ali program je odvratno spor - menja kanale ~ 3sec, zvuk nema sum ali zato secka (sa iskljucenim time shiftingom).

Meni u WinDVR-u 3.0 radi zvuk na Line-In! Uspeo sam nekako da ga podesim i sada nista ne diram. Ubacio sam i Plug-In za daljinac koji je Dok negde naveo. Slika mi je mnogo bolja nego u MMC-u a zvuk je manje visi isti - pucketa na nekim kanalima a na nekim ne. Primetio sam jos da kada se instalira WinDVR, MMC zna da "pobrljavi" (nece da se menjaju kanalim, FM software se baguje itd.)

Poslednja izmena:
ma MMC je ok, samo imam problem sa nestajanjem zvuka totalno u MMC-u ako menjam kanale brzo non stop, jel ima neko resenje za to ?

Chris TV ima extra sliq, samo mi sad kanali shushte non stop :( (mozda je zbog crackovane verzije, sobzirom na to da mi je bez cracka cini se radilo bolje...)

Ostale programe nisam probao, Scaler, WinDVR i sl...da pokusam ?

@Skyw@lker
Pa da windvr3 i radi JEDINO sa line-in prikljucenim. Stvar je sto mi se cini da bi dobio cistiji zvuk kada bi audio isao preko pci (wave).
@mINUS
Meni je licno windvr najbolji, mmc je preglomazan i daje slabiju sliku (subjektivno, pre istalacije novih drajvera), a powercinema je dosta spor. Christv se dosta oslanja na dscaler drajvere, pa su ova dva dosta slicna, jedino sto dscaler ima dosta opcija i pluginova. Podrska za wdm drajver kod dscalera nije sasvim dobro odradjena i ceka se verzija 5 koja bi trebala da koristi directshow interfejs.
@svi
Koji program sem mmc za fm radio?

To bih i ja voleo da znam. Da li bih mogao da obrisem ATI-ijeve programe (MMC) i koristim samo WinDVR za gledanje TV-a?

To bih i ja voleo da znam. Da li bih mogao da obrisem ATI-ijeve programe (MMC) i koristim samo WinDVR za gledanje TV-a?

ne mozes da obrises nista od atijevog softvera, inace truner nece da ti radi....

tako sam i ja pokusao, ali mi nije uspelo :D

catalist ionako ne instaliram, jer koristim att, a sto se tice MMC, ja sam morao da ga instaliram inace ne mogu da instaliram drivere od daljinca

A mogao si samo da skinesh posebno drivere za remote wonder i da ih instalirash ;)

Poslednja izmena:
ne razumes, naravno da sam ih skinuo odvojeno..... v3.04

nece da se instaliraju bez MMC

Cek cek, ja se secam da sam bez problema instalirao daljinac i bez MMC-a, do duse koristio sam NGO driver za graficku sa WDM driverom koji ide uz NGO, i daljinac je radio bez problema.
To i sad koristim, samo sve sa MMC-om, znaci mora da radi.

moguce da sam nesto ja zeznuo... ali znam da sam pokusavao par puta i svaki put mi prijavljuje da mi fale neka 3-4 .dll fajla

skinuo sam sve, i to dva puta :)

1.za xp i 2. za xp mce

probacu ponovo da instaliram...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno