Šta je novo?

los scor 3d mark 06, posle zamene procesora za jaci wtf..

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
moja trenutna konfa je:
amd x2 5000+
2 giga ddr2 800 geil
asus 8600 gts

do nedavno sam imao amd x2 4000+ ( prva revizija) i sa njim sam uspeo da izvucem 6600 score u 3d mark 06( procesor na 2.8, grafa na 760 core, 1130 memorija)
sada sa ovim 5000 koji radi na ravno 3.0 i grafa malo jaci klok, dobijem oko 6000, i to jedva..

ono u cemu je problem..

lol omasio sam forum, nisam lepo pogledao, ako moze da se prebaci u overclock grafickih deo..
hvala

Poslednja izmena:
Koliki su ti SM2.0 i SM3.0 rezultati? Ako su jaci od prethodne konfe,onda je sve ok.
3dmark06,u svojoj "formuli" za racunanje finalnog rezultata koristi i CPU score koji moze malo biti slabiji jer si koristio procesor RevF(90nm) serije koji je imao 2x1MB L2 kesa(sudeci po tvojoj izjavi da je bio "prva revizija"). 5000+ je RevG(65nm) i poseduje 2x512KB L2 kesa,sto ne znaci da je slabiji od 4000+(prvenstveno jer radi na 30% visem taktu;2x manje L2 moze max. da ga "uspori" nekih 5-10% u odredjenim situacijama).

ne ne, bio je 65nm to sam siguran. prva verzija od 65 nm, nije bio onaj g2 ili sta kako se vec zvao koji je moga na 3.0. ovaj je isao do 2.8 max.. ne znam sta je u pitanju, mislim boli me uvo manje vise za 3d mark, nego sam onako bio uzbudjen kad sam uzeo procesor, reko sad cu probiti 7K.. :(

Isti je brisbane procesor u pitanju sa 512 L2 samo G1 revizija, kod mene je zavrsio. Verovatno je memorija bila bolje nasvirana zbog manjeg mnozioca. Poigraj se sa parametrima memorije, delilac i latencije. I brzi HT link blagotvorno utice mada se to najvise vidi na integrisanoj gafici.

Poslednja izmena:
Prilicno sam siguran da je ovaj moj 4000+ imao 2x 512 kesha.
U principu HT link je bio 1100 kod starog procesora, a ovde je 900, i memorija je brze radila zbog veceg bus speeda.. videcu malo da se igram u ponedeljak stize geminii.. :D

Poslednja izmena:
vidi...

Prilicno sam siguran da je ovaj moj 4000+ imao 2x 512 kesha.
U principu HT link je bio 1100 kod starog procesora, a ovde je 900, i memorija je brze radila zbog veceg bus speeda.. videcu malo da se igram u ponedeljak stize geminii.. :D

nemoj mnogo da overklokujes HT, ustvari bolje ga drzi ispod 1000 ako mozes.
Znaci stavi ga na 4, mem na 667, PCI-E zakljuchaj na 100MHz i digni voltazu za CPU po potrebi. Obori mu mnozilac na 12.5 ili na 12 i digni magistralu na 250.
Tako ce se sve vratiti u normalu a CPU cesh overklokovati. Trebalo bi da ti je 1.34v dovoljno za to a mozda i manje
:type:

moja trenutna konfa je:
amd x2 5000+
2 giga ddr2 800 geil
asus 8600 gts

do nedavno sam imao amd x2 4000+ ( prva revizija) i sa njim sam uspeo da izvucem 6600 score u 3d mark 06( procesor na 2.8, grafa na 760 core, 1130 memorija)
sada sa ovim 5000 koji radi na ravno 3.0 i grafa malo jaci klok, dobijem oko 6000, i to jedva..

ono u cemu je problem..

lol omasio sam forum, nisam lepo pogledao, ako moze da se prebaci u overclock grafickih deo..
hvala

Preterao si sa klokom grafe,pa trotluje,desavalo mi se mnogo puta.Smanji malo klokove grafe,pa probaj ponovo 3d mark.

Preterao si sa klokom grafe,pa trotluje,desavalo mi se mnogo puta.Smanji malo klokove grafe,pa probaj ponovo 3d mark.

grafika ne moze da dodje do daha jer je nestabilna na klokovima koje si podesio.
Kad spustis malo klok proradice bolje. Tako je uvek. Kad malo OCujes bolje je, pa jos malo, sve je bolje i bolje ali na kraju kad preteras, onda dolazi do pada performansi, narocito kad je gpu chip OCovan na max a vrtis recimo testove duze vreme.
Tada zna framerate da opadne poprilichno

Vrh Dno