Šta je novo?

Los rad Vante u XP - dvd secka

soulfly

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2002
Poena
619
Jednostavno jednog dana ubacim film i secka iako je uvek pre toga sve bilo ok, bez obzira na program. Posto imam dual boot sa starom 98icom, i na njoj takodje powerdvd jer sam filmove gledao i na njoj pre instalacije XP-a, probam tamo da ga pustim i sve ide glatko. Super reko', sutra cu ga pogledati. Sutradan 98ica, posto je menjala i disk i drajv i nije stabilna sistemski nikako, nece ni zvuk da pusti, a dvd zastajkuje svakih 5 sec. I od tada stalno tako. Onda sam kroz neki mali test program sto se instalira uz pwrdvd skontao da je u prosek u XP-u 75 fps, a 98ici 115+. Stavio sam nove drajvere sa nvidijinog sajta i moguce da je stvar malo, ali sasvim nedovoljno bolja (mozda cak i nije - iluzija potkrepljena snaznom psihickom zeljom 😀 ). Dakle slika ne ide glatko - da li je stvar moguce resiti? Ili je mozda u pitanju citac - pioneer 116?

moguce je da ti neki kodek pravi problem

Ja mislim da je mozda problem u dma modu.

Citiracu samog sebe iz posta od pre neki dan
Windows XP ima opaku naviku da iz cista mira prebaci disk u PIO mod. Doduse nije iz cista mira, vec kada se dogode tri "greske" podeseno mu je da prebaci disk u slabiji rezim rada. Bilo je dosta price o tome na forumu, i svake dve-tri nedelje se javi neko sa tim problemom. Ne znam da li se to nalazi u FAQ ali to bi cak trebalo da postane sticky.

Da ipak ne bi trazio dalje idi u control panel->system->hardware->device manager->IDE ATA/ATAPI controllers->primary (ili secondary - zavisi gde ti se nalazi dvd) IDE channel->advanced settings i pogledaj u kom se modu nalazi dvd. Ako nije u ultra dma modu ili multi-word dma 2 modu vec u nekom PIO onda uninstalliraj celu granu iz device managera a windows ce je samim vratiti sledecim ulaskom u sistem a disk ce biti u dma modu. Da bi izbegao da ti se ponovo desi isti problem poceprkaj malo po prethodnim postovima, mislim da je neko dao neko registry resenje.

Klasicini simptomi PIO moda su otezano citanje/snimanje, veliko zauzece procesora...

Izgleda da jeste problem u dma modu - idem kasnije u dvd klub pa da proverim. Stvarno, recimo ubacim neki no name disk i dugo mu treba da jednostavno ucita kako se "zove", pa ga psujem, a onda stavim verbatim i ista stvar - a 100% mu je kao normalno.

Nazad
Vrh Dno