Šta je novo?

los prijem na MediaForte Radio Xtreme USB

neuron

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2004
Poena
304
Cao svima!
Uzeo sam gore navedeni USB radio, ali mi uzasno hvata stanice, tj. stanice koje najvise slusam (Top FM, 949, i B92 koji se emituje na kilometar od mene vazdusnom linijom) hvata losije nego moj MSI MegaStick One mp3 plejer. Tek kad gurnem antenu kroz prozor, malo se stvar poboljsa (zivim na Novom Beogradu, kod Vera). Ima li neko jos iskustva sa ovim radiom?

Hvala,
/S

Postoje prijemnici koji su uslovno receno gluvi.Njihova osetljivost i selektivnost su namenski pravljeni za kablovski radio prijem ili prijem preko spoljne antene koja ima ugradjeno pojacalo.To se svojevremeno dogadjalo i sa televizorima marke sony koji nisu registrovali tv stanice slabije snage pa je ceo kontigent vracen na preradu.u tvom slucaju jedino resenje je spoljna antena,kupovna ili pravljena dipol antena koja se jednostavno proracunava i to ti je to.

Zna li neko ima li u Novom Sadu negde da se kupi FM radio prijemnik koji se kači na USB konektor ali koji bolje prima stanice od gore navedenog? Takvih stvarcica je nekada bilo mnogo više da se kupi a sada se teško nalaze. Treba mi da mi drnda na poslu pa ne bih da ugrađujem ništa unutar računara zbog gubitka garancije a i da ga posle ne vijam po firmi pošto nam povremeno tumbaju računare. Iz tog razloga ne odgovara mi ni TV kartica sa FM prijemom.

Eh da, trebalo bi i da je jeftin.

Odgovaralo bi i da neko ima da proda neki koji ne koristi. Bitno je da radi pod XP.

Nazad
Vrh Dno