Šta je novo?

Lord of the rings Online

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Da li je neko ucestvovao u beta stress testu za vikend i ako jeste kakvi su utisci? Ja sam jedva posle dva dana pokusavanja uspeo da se logujem sinoc tako da za tih sat igranja ne mogu bas da dam neku ocenu.

Ne znam. Voleo bih da je prica malo drugacija, ali je Blizzard napravio pravi posao. Mislim da ovaj naslov nema sta da trazi sa WOW-om koji sada ima 8 miliona igraca. Igrace ga samo zadrti fanovi. Malo sam odigrao kod drugara i blago receno, nema taj bajkoviti smek kao WOW.

Kao sto rekoh nisam mnogo igrao da bih dao neku validnu ocenu ali se iskreno nadam da se igra razlikuje od WOW. Imao sam prilike da igram WOW i neki drugovi su pokusavali da me uvuku u sve to ali vec posle pola sata poceo sam da se pitam o cemu se u toj igri radi. Na kraju sve se svelo na levelovanje lika, to je citava poenta igre, pobiti sto vise karakondzula da bi dobio veci level, sto se meni nikako ne dopada. Po prvim nekim informacijama to nece biti slucaj za LOTRO-m. Navodno postoji neka prica koja se treba pratiti i questovi koje treba odraditi kaa kod single player igara ili Guild Wars-a. Ako je to tako onda je to veliki plus igre. Sa druge strane broj fanova Gospodara prstenova je veoma veliki i verujem da svako ko bude zeleo malo inteligentniji MMORPG (osim Guild Wars-a koji je moj favorit) mogao bi da igra LOTRO, mada ostaje da se vidi kakve ce igra u stvari biti za sada sve informacije koje posotje dolaze od developera i par beta testera. A sto se tice bajkovitosti, aman zar postoji bajkovitiji svet od Tolkinovog Middle Eartha, dao bih 10 godina zivota da mogu da se setam tim svetom.

Kao sto rekoh nisam mnogo igrao da bih dao neku validnu ocenu ali se iskreno nadam da se igra razlikuje od WOW. Imao sam prilike da igram WOW i neki drugovi su pokusavali da me uvuku u sve to ali vec posle pola sata poceo sam da se pitam o cemu se u toj igri radi. Na kraju sve se svelo na levelovanje lika, to je citava poenta igre, pobiti sto vise karakondzula da bi dobio veci level, sto se meni nikako ne dopada. Po prvim nekim informacijama to nece biti slucaj za LOTRO-m. Navodno postoji neka prica koja se treba pratiti i questovi koje treba odraditi kaa kod single player igara ili Guild Wars-a. Ako je to tako onda je to veliki plus igre. Sa druge strane broj fanova Gospodara prstenova je veoma veliki i verujem da svako ko bude zeleo malo inteligentniji MMORPG (osim Guild Wars-a koji je moj favorit) mogao bi da igra LOTRO, mada ostaje da se vidi kakve ce igra u stvari biti za sada sve informacije koje posotje dolaze od developera i par beta testera. A sto se tice bajkovitosti, aman zar postoji bajkovitiji svet od Tolkinovog Middle Eartha, dao bih 10 godina zivota da mogu da se setam tim svetom.

Pa i vrapci na grani znaju da je vecina igara inspirisana Tolkinovim svetom koji je neprevazidjen. A za WOW gledam samo sa tehnicke strane, da onaj ko je crtkao sve ono, treba mu dati medalju.

A za WOW gledam samo sa tehnicke strane, da onaj ko je crtkao sve ono, treba mu dati medalju.
A to, pa to jeste grafika je kao iz nekog crtanog filma, sto se meni licno ne svidja vise volim grafiku koja tezi realisticnosti, aj licno nisam probao LOTRO na ultra high ali moj drug jeste i kaze da je fantasticna

Svako svog konja za trku ima... Blizzard je izbacio TBC, LOTR online ne znam kad treba da izadje ali pretpostavljam skoro cim je gotovo beta testiranje, i tu je Age of Konan, ko voli MMORPG imace bogatu godinu sve u svemu, ja licno vise ocekujem od AoK nego od LOTR-a jer sam poslednji put kad me je interesovalo (pre nekih godinu dana) procitao da nece imati zaracene strane a samim tim ni pvp sto je igri po meni veliki minus. A sto se tice price u MMORPG-u pazi LOTR ima pricu kazes/cuo si, imaj u vidu da ako je igra duga ta prica ce biti razvodnjana i razvucena ako bude side questova.Isti slucaj se desio u WoW-u igra ima neku osnovnu pricu koju ti pratis iako to ponekad ne pimecujes recimo imas borbe sa vrstama mobova koje te prate kroz lvlovanje sve do maximalnog lvla gde se opet pojavljuju u nekoj drugoj ulozi i ko i sta stoji iza njih (navodim primer dark iron patuljaka ko je raidao na kraju zna o cemu govorim)... Tako da ces tesko naici na MMORPG bez osnovne price. U GW si je vise uocavao jer su te questovi vodili po prici i imao si znatno manji broj side questova nego recimo u WoWu. Al ajde zavrsavam ovde da ne izgleda kao da iz nekog razloga branim WoW :)

Poslednja izmena:
Uh,i meni se svidja kako zvuci taj AoC,zamisljam sebe kao napucanog simerijanca koji skida glave jednim potezom svakom ko mu se nadje na putu,pa onda svrati do nekog grada na rave,teletinu i pivo,pa opet nazad u boj :D:D:D

Ma meni se najvise svidja to sto sam cuo da ce igra biti action based rpg sto bi trebalo po nacinu izvodjenja ako sam dobro razumeo da lici na Oblivion + dodatni kombo potezi i slicno...

Poslednja izmena:
Koliko sam ja ukapirao AoC nije rpg vec samo MMO sto znaci nema rpg napredovanja ike vec samo klanja. Sto se tice LOTRO-a sinoc sam malo igrao i jos uvek se nisu kristalizovala moje misljenje o njemu nekako mi previse lici na WOW, sto nikao ne moze da bude pozitivna cinjenica. Sto se tice PVP-a ja licno nikada ga nisam voleo i nikada nisam kapirao zbog cega bi to bilo nekome interesantno. Probao sam ali mi se uopste nije dopalo. Kad hocu da igram nesto sa drugim ljudima igram fudbal na poljancetu. Jedino mi je zanimljivo da igram sa poznatim ljudima i to PvE i to je sve. U slucaju Guild Wars vise bih voleo da je to klasicna single player igra pa da ne moram da je igram preko neta ali posto nije ja na nju gledam kao na single player igru i tako je i igram. Interakcija sa drugim igracima se uglavnom u mom slucaju svodi na trgovinu

Poslednja izmena:
Upravo sad gledam Age of Conan, gde kazu da ce igra imati single player i multiplayer deo i da tek posle zavrsenog single playera ulazi se u multiplayer , da li neko zna da li ce biti mesecne pretplate za ovu igru.

Poslednja izmena:
Мени још увек није јасно из ваших постова, да ли ће ова игра да буде нешто типа wow, значи на почетку направиш лика, левелујеш се, идеш где хоћеш у толкиновом свету итд?

Otprilike tako, to da mozes da ides gde hoces nije losa stvar, tj tamo gde te vode questovi, jer ne verujem da niskog nivoa mozes da odes medj trolove, problem je to sto questovi lice na wow bar na pocetku, tj idi pobi ovde 6 vuka, ovde 6 svinja tamo 5 pauka i sl, ali posto je tek pocetak videcu kasnije. Vise bih voleo da su questovi vise nalik Dungeons & Dragons Online ili bar Guild Wars-u

Poslednja izmena:
Igra je postala besplatna,da li neko igra?kakvi su utisci?

Moj utisak -ne mogu da pokrenem free igru,registrovao sam se sa tri mesta i nijedan username nije doba,navodno evropljani ne mogu da igraju free.

Meni je igra pucala stalno kada pokušam da je pokrenem, pa sam odustao. Ionako imam previše drugih stvari da igram.

Cek, ja sam video pre nekoliko meseci vest da od jeseni prelaze na ftp, ali sam skroz zaboravio na to :S
Kad je pocelo dzabe igranje? Igra pretpostavljam da moze da se skine s neta i to je to (nema kupovanja original cd-keyeva kao za GW recimo)?

Americka verzija je f2p. Dok je EU verzija jos uvek demo od 10 dana.

Nazad
Vrh Dno