Šta je novo?

Logitech Z680

• Začetnik teme Začetnik teme JOBAH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Gde je moguce naci ove zvucnike kod nas? U computerlandu kostaju 450eura, a recimo na newegg.com su 280 DOLARA!!!! Ja razumem da mora da se plati transport i carina... i hajde neka zarade 20% ali ovo je stvarno sramota!!!

Postoji drasticna razlika izmedju cena u Americi i u Evropi, celoj, nismo mi izuzetak!

U Finskoj su npr. 500€!?!?

Delija, pa ja ne ocekujem da kostaju isto kao u USA ali duplo vise je sumanuto... zdrava konkurencija uvek eliminise ovakve anomalije na trzistu.

Znam i ja sam p***eo oko nekih zvucnika i pojacala, ali tako je kako je, kao sto rekoh tako je i za celu Evropu. Nema nikakve veze sa konkurencijom, vec sa carinskim i poreskim sistemom USA.

Pitaj moderatora Gedzu, 065 333 9 333, mozda on moze da uradi nesto po tom pitanju (a da nije Compland)...

Ne znam zasto USA uzimate kao reper, pa kazete 20% zarade u odnosu na USA. Da li se to tamo proizvodi? USA ima najbolje cene i za digitalce i za gomilu drugog hardvera. Valjda zato tamo 40% domacinstava ima vise od 1 kompa u kuci.

Delimire, vidi, cena koju sam ja naveo je u maloprodaju u USA, znaci sa necijim rabatom u toj ceni, a ne nabavna na veliko. DAlje, to se ne proizvodi u USA, vec se kao i ovde dovozi sa istoka... ja ni ne ocekujem te cene ovde ali je 100% veca cena sumanuta.

Uporedi sa cenom u npr. UK, Nemackoj, Madjarskoj i sl. Ne kazem da je OK cena kod nas niti znam koliko je u Evropi, ali Amerika ti ne moze biti reper iz vise razloga. Naruci iz USA ako mozes...

Carina na uvoz na malo, tj kad bi sad neko doneo u koferu (kao privatno lice, sa placanjem na licu mesta) je 33% |[ sto je prilicno neprijatno... a vec smo pricali o tome kako su mnogi nasi "uvoznici" uvoznici koliko i mali perica, tj odu kupe u radnji napolju dosvercuju (ili mozda i plate carinu) i onda zaracunaju svojih 20%, i ispadne svasta... uglavnom racunica ide, nesto kosta 100eu + 20% zarada, da zaokruzimo na 200, pa vidimo da li ce se proda |>
Hteo sam i ja neke lepe zvucnike iz usa, ali em mnogo tesko, kabasto, sklono ostecivanju ako se izvadi iz kutije i na kraju stvarno tesko prodje bez carine posto ne staje u dzep |))... ne isplati se... zato lepo kupiti ono sto nije strasno skupo, a da ima ovde (tj ima normalnijeg uvoznika...)

Nemate pojma kao popi***im kad neki od vas hoce da "dokazu" da su cijene bilo cega u Srbiji realne, pa na kraju kazu idi napolje pa kupi ili jos gore naruci od tamo! Ljudi sto necete da priznate da je ovo epicentar najveceg bezobrazluka, prevara , podvala i svega tome slicnog! Brat bi ovdje brata izdao za 1 din a ne za 1e! I sto je najgore sve se to eksponencijano povecava, i izgleda mu nema kraja jer tezi beskoncnosti asimptotski!
A uzrok tome je sve manje i manje ljubavi i mozga! Razmislite o ovome bar jednom dnevno da ona krivulja sa grafika gluposti bar malo promjeni izgled.

Dobro bre, pita covek kako da mu nadjemo te zvucnike za manje pare, smanjite to filozofiranje 🙂.

Zekiyu je napisao(la):
Nemate pojma kao popi***im kad neki od vas hoce da "dokazu" da su cijene bilo cega u Srbiji realne, pa na kraju kazu idi napolje pa kupi ili jos gore naruci od tamo! Ljudi sto necete da priznate da je ovo epicentar najveceg bezobrazluka, prevara , podvala i svega tome slicnog! Brat bi ovdje brata izdao za 1 din a ne za 1e! I sto je najgore sve se to eksponencijano povecava, i izgleda mu nema kraja jer tezi beskoncnosti asimptotski!
A uzrok tome je sve manje i manje ljubavi i mozga! Razmislite o ovome bar jednom dnevno da ona krivulja sa grafika gluposti bar malo promjeni izgled.

Ako se vec umesas sa takvom filozofijom (koja, uzgred, i nije toliko daleko od istine🙂), bar prvo procitaj SVE postove!
Cene o kojima pricamo su iste kod nas i u celoj Zapadnoj Evropi!
Amerika je ta koja na zivcira! 😀

Zenhajzer slusalice kupim od coveka koji donosi "od preko" po cenama od 11€ za MX300 i 18€ za MX500. Kod lopova u Complandu su 30€ odnosno 40€.

Kad sam kupovao dzojistik Logitech Strike Force 3d svugde u svetu je kostao 55-80€ a u Complandu je kostao 115€

MP3 plejeri ? Trebam li ista reci za Compland po tom pitanju ? Bas me zanima ko uzima od njih a da ne mora ? Drugar je pre mesec dana doneo iz Nemacke neki iRiver, ne secam se oznake modela, mislim da je 350, koji je tamo platio 110€, ugradio se sa nekim preko koga je prodao za po 20€, i prodao za ukupno 150. Taj plejer je u Complandu kostao 225€

Sta su oni, sitni trgovci koji uzimaju iz 5. ruke pa im je profit 2-3€ ili uzimaju po 10-50% po komponenti ? Ja mislim ovo drugo...

Napomena: Ja ne mislim da je to nedozvoljeno, naprotiv. Samo mislim da je mnogo skupo.

Za sluske sam i ja poludeo!

Ja se i dalje razmisljam oko svucnika... obzirom da gore pomenuta firma (da je ne reklamiram vise za dz) uvozi i Logitech i Creative, razmisljam o Altec Lansing 641... a da ostatak love pametnije iskoristim 🙂

Video sam L 680 za nekih 380 evra (maloprodajna sa porezom) u Imtelovom cenovniku...
Moja preporuka za 2.1 sistem je Creative L3500 Titanium, ubedljivo najbolji 2.1 sistem koji sam cuo kod nas. Cena...140 jevreja u Complandu...

Kad je vec tako, bolje je polovno matoro pojacalo i par zvucnika za slicne pare! 😀

Delija je napisao(la):
Kad je vec tako, bolje je polovno matoro pojacalo i par zvucnika za slicne pare! 😀

To smo već davno apsolvirali. 😀

nesharm je napisao(la):
Moja preporuka za 2.1 sistem je Creative L3500 Titanium, ubedljivo najbolji 2.1 sistem koji sam cuo kod nas. Cena...140 jevreja u Complandu...

Zar su bolji i od ALtec 621?

Iskuliraj Jovane, nesha je to 😉

Pozdrav!

Kad ste se vec toliko raspricali koliko su stvari jeftinije u inostranstvu, zanima me GDE u Madjarskoj da kupim neki mp3 player ( flash... iRiver? Creative? neshto trece?) ? moze neki link?

Imao sam istih problema kada sam uzimao logitech z560 , naime u USA su kostali smesnih 136 USD dok su ovde bili 300e...imao sam kombinaciju da ih nabavim iz Amerike preko sestre , ali problem je sto su bili kabasti 40 lbs (oko 20 kg) , potreban mi je bio adapter i tako dalje...na kraju sam morao da ih platim skoro 3 puta skuplje i uzeo ih iz complanda...(svojevremeno sam se i sa njima,a i sa list computersom raspravljao zbog tolike razlike u ceni u odnosu na USA,ali sta vredi)

Prema Mikici (Compland), Logitech ima potpuno drugaciji cenovnik za Evropu i za USA.

Eto, jos jedan odgovor u prilog tome 🙂.
Reci mi, koliko procentualno su vishe od Newegg-a i Pricewatch-a?

Nazad
Vrh Dno