Šta je novo?

logitech Z-680

sky

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2003
Poena
604
da li ih neko poseduje ?
prodao sam svoje genius 5.1-SW i jedino sto mi se svidja su z-680
a problem je u tome sto nezelim da dam 400 jevreja za zvucnike koje nisam ni cuo(ko da zenim devojku koju nisam... poljubio ;) )
ima ih u piramidi traze 430 i na jos par mesta za 420
ja sam ih nasao za 380 ali lik nece da ih prikljucuje jer kaze ko da te pare za njih ne zeli ih u otvorenoj kutiji(kako god).
nesumnjam da su po svemu bolji(kao i po ceni)ali je pitanje da li su bas TOLIKO bolji.
jer ako jesu ja sam spreman da dam
pa ako neko moze da se javi da ih cujem
hvala

Dovoljno je reci da se za klasu bolje chuju od svih ostalih zvuchnika koje sam probao (za komp naravno, nemojmo meshati babe i zabe), a probao sam ih brdo

I daju standardno mutan zvuk, kao i svi Logi zvucnici...

nesharm je napisao(la):
I daju standardno mutan zvuk, kao i svi Logi zvucnici...

....Što bi moglo da se pročita u opširnom testu na 5 strana (sa sve merenjima) koji sam radio pre 1,5 godinu za Digital!, ali koji nažalost nije nikada objavljen. :D .... Ili na moju sreću, možda.... :D

notax je napisao(la):
....Što bi moglo da se pročita u opširnom testu na 5 strana (sa sve merenjima) koji sam radio pre 1,5 godinu za Digital!, ali koji nažalost nije nikada objavljen. :D .... Ili na moju sreću, možda.... :D
pa dobro ako su losi a ja hocu da uzmem nesto dobro do te cene sta bi mi preporucili(nezelim da jurim pojacala i par visokopodnih itd)plus ja nisam video nista jace i boljeg dizajna od aktivnih zvucnika za racunar.
nego imas li ti taj tvoj opsirni test negde jos uvek?
i da vro sam zahvalan na misljenjima ali ja bih ipak da to negde cujem ako je moguce jer mozda ce to za mene biti sasvim zadovoljavajuce

Stvarno, mozemo li mi nekako da dodjemo do tog testa, necemo ga objavljivati nidje :)

imam z560 , dobri su zvucnici ... z680 imaju vecu snagu , dolby digital i naravno 5.1 , preporuka od mene

Ja sam taj test na svom compu spalio, svojevremeno. Nisam hteo da ga sačuvam, bez obzira na potrošenih 10 dana posla. Saša Pantelić, tadašnji urednik Digital!-a nije našao ni za shodno da kaže makar jedno "Hvala!", bez obzira da li će biti objavljen. Test je bio kopiran na jedan njihov kompjuter (Nedjo je radio za njim), pa ako oni to još imaju, možete da se obratite Digital!-u za taj test.

Pozdrav!

david je napisao(la):
imam z560 , dobri su zvucnici ... z680 imaju vecu snagu , dolby digital i naravno 5.1 , preporuka od mene
ok ali moze li to da se cuje??
i neshram-e uporedi mi taj standardno mutan zvuk sa zvukom koje sam imao na drvenom 5.1 geniusu bolje/losije...?

Drugacije totalno...drveni Genius nema mutan zvuk, on ima nedostatak visokotonaca, Logi ima sve tonove, al zamucene, sto malo istreniranije uvo zestoko nervira...

nesharm je napisao(la):
Drugacije totalno...drveni Genius nema mutan zvuk, on ima nedostatak visokotonaca...
Hoces da kazes da su "zaboravili" da ugrade visokotonce (ili tweetere, kako kazu Englezi) !!!??? :D :p

Lose sam se izrazio, nedostatak visokih tonova :).

Sto se tice ugradjenih zvucnika u te sisteme uglavnom su lowest-cost, jerbo treba pokriti sve troskove proizvodnje za cirka 50 evra koliko kosta proizvodnja tih zvucnika od 100 evra...znaci ne treba ocekivati nesto spektakularno od njih, a kamoli od aktivne elektronike koja se nalazi unutra. I onda se ljudi pitaju "zasto su toliko losi, pa 100 evra nije malo para"...mis'im, kad vide koliko kosta neki pravi 5.1 sistem samo ucute.

Ja bih voleo kada bi se skupilo jedno 4-5 ljudi, uzmemo jedno 10 masina sa Audigyjem, pokacimo 10 aktuelnih 5.1 sistema u jednoj prostoriji, pa kom opanci, Tom i Dzeri...

nesharm je napisao(la):
Ja bih voleo kada bi se skupilo jedno 4-5 ljudi, uzmemo jedno 10 masina sa Audigyjem, pokacimo 10 aktuelnih 5.1 sistema u jednoj prostoriji, pa kom opanci, Tom i Dzeri...

Kada su upitanju zvučnici, mislim da to ipak glasi: "...pa kom opanci, tom i Duško Dugouško." :D

ljudi slusao sam ih pre 2-3 sata i prijatno sam se iznenadio sto se tice snage.prvi aktivni zvucnici za racunar koje sam mogao da osetim a ne samo da cujem.ja nemam istrenirano uvo i neznam sta je to mutan zvuk ali nekako kao da nepostoje sredji tonovi ili sta vec.mislim stvarno nemogu da se porede sa nijednim drugim ni po kvalitetu izrade ni po snazi ali nazalost ni po ceni.
moracu da odlucim da uzmem opet genius za 100 ili da dam 378 za njih po koliko sam ih nasao

Jasam ih nedavno slusao i bio prijatno iznenadjen.
Definitivno su IZUZETNO glasni i sasvim kvalitetni za prosecnog korisnika (cak i vise)
Sve bolje od njih nije vise zvuk za racunare ;)
Mada...dali se isplati dati toliko para veliko je pitanje.
Mislim da su altec-ovi 5.1 koji kostaju oko 100 i kusur evra bolje resenje jer su 3 puta jeftiniji a samo malo manje glasni. Poz

igor2 je napisao(la):
Jasam ih nedavno slusao i bio prijatno iznenadjen.
Definitivno su IZUZETNO glasni i sasvim kvalitetni za prosecnog korisnika (cak i vise)
Sve bolje od njih nije vise zvuk za racunare ;)
Mada...dali se isplati dati toliko para veliko je pitanje.
Mislim da su altec-ovi 5.1 koji kostaju oko 100 i kusur evra bolje resenje jer su 3 puta jeftiniji a samo malo manje glasni. Poz
maloooo manje glasni??
pa neznam mozda ako je to "malo" nekih 50%
priznajem da altec ima cistiji zvuk ali logitech nema skoro nikakvu distorziju zvuka na maximumu (pogotovo na vuferu) za razliku od alteca

Sky evo izdrzao samnekoliko dana ali ne mogu vise:) Mislim ja kao bivsi zaljubljenik u hifi moram da ti kazem da je stvarno potpuna katastrofa dati 400eura za kompjuterske zvucnike! OK je 100 za one AL ne znam oznaku tacno nesto 621, 521 ili tako nesto ali 400 je stvarno bacanje para i nista vise. IMHO, ili kupi AL za 100 ili nadji na netu sad ljudi prodaju za smesne pare jako dobar hifi (pojacalo/risiver) + 2 kvalitetnija zvucnika..

eto, izvini ali morao sam:)

hvala tito nesmeta mi cenim kad neko kaze sta misli (kad zna o cemu prica).
ali u tom slucaju necu imati dolby i dts sound i pitanje je kakvav cu par zvucnika naci za te pare ako uzmem dobro pojacalo..

Vrh Dno