Šta je novo?

Logitech Z-560 4.1 THX 400 W

alokiN

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2002
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7950X & Deep Cool AK620 Zero Black
Matična ploča
ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WiFi
RAM
Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.40V 64GB
GPU
Gigabyte RTX 4090 Gaming OC
Storage
Samsung 990 Pro 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
HyperX Cloud II, Sennheiser HD350BT
PSU
Seasonic Vertex GX1000
Kućište
Lian Li LANCOOL 216 Black RGB
Monitor
Samsung Odyssey G9 49", Samsung CHG70 32", LGC1 55"
Miš & tastatura
Logi MX Master 3s & MX Keys
Laptop
Lenovo Legion 5 pro 32GB RAM, RTX 3070 8GB, SSD 1TB
Mobilni telefon
Xaomi Mi11i
Pametni uređaji
Xaomi watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kakva su iskustva sa ovim zvucnim sistemom i koji bi zvucnici bili pandan po kvalitetu zvuka i snazi u ovoj cenovnoj klasi(doticne sam pronasao u computer land-ovom cenovniku po ceni od 237€)

Koliko se zaista oseti nedostak jednog zvucnika, tj razlika izmedju 4.1 i 5.1 sistema.

Poz

Kolko sam ja citao to je najvise u filmovima gde na taj kanal ide dijalog, za igre nema veze...

alokiN je napisao(la):
Kakva su iskustva sa ovim zvucnim sistemom i koji bi zvucnici bili pandan po kvalitetu zvuka i snazi u ovoj cenovnoj klasi(doticne sam pronasao u computer land-ovom cenovniku po ceni od 237€)

Koliko se zaista oseti nedostak jednog zvucnika, tj razlika izmedju 4.1 i 5.1 sistema.

Poz

Previse para.

Da zanimljivo mesecima unazad ovo se u USA prodaje po 120$ a ovde dranje koze... tako treba... :D.

Posedujem doticne zvucnike i mislim da mi je to najbolje sto sam kupio za kompjuter u poslednje vreme, posto najvise slusam muziku i gledam filmove...naime, sto se tice realne snage ona iznosu 4 x15W + subwoofer 100 W..i to je je veoma , veoma, glasno...bukvalno se komsije stalno zale na glasnu muziku , objasjnavajuci kao da je pitanju zemljotres:).....sto se tice kvaliteta zvuka,(sad ce se naci neki skeptici i reci da je je to sve lose) ali ja sam prilicno zadovoljan , uglavnom slusam mp3...verovatno to ne moze da se poredi sa neki dobrim pravim hi fi sistemom , ali ponavljam jos jednom , za neku muziku tipa House , Disco (gde dominira bass ) , kao i kod filmova (nazalost to je uglavnom divx , a ne DVD)i za igre ,.....mislim da je ovo odlican izbor....Sto se tice cene , to je zalosno...u USA su kostali 136 USD a kod nas 300e.

Mare je napisao(la):
Da zanimljivo mesecima unazad ovo se u USA prodaje po 120$ a ovde dranje koze... tako treba... :D.

Glavno pitanje u celoj toj prici je : Kako li je tek jadan kvalitet tih ugradjenih delova ako je fabricka cena priblizno 70$ za ceo sistem ??

alokiN je napisao(la):
Ako rastojanje izmedju prednjih zvucnika nije veliko, onda ce virtuelni centralni kanal savrseno odraditi posao.
Koliko sam video Z-560 se vise ne proizvode, zamena je 5.1 model Z-5300.

Mare je napisao(la):

Inace malo sam se Z....o. Maloprodajna cena kod nas 280€ dok sam na netu nasao 130-150€. Srpski biznis. I onda kazu: "Mi smo generalni apruvd baj logitech distributeri.", a cene lopovske. Sve me je to odvratilo od kupovine zvucnika za sad. Videcu sa rodjacima po inostranstvu da li mogu da mi pomognu po tom pitanju.

verovatno su oni nabavljeni ranije po drugoj ceni,kad je tih 280€ bilo odgovarajuce...posto ne verujem da su bas isli kao alva

notax je napisao(la):
...

Glavno pitanje u celoj toj prici je : Kako li je tek jadan kvalitet tih ugradjenih delova ako je fabricka cena priblizno 70$ za ceo sistem ??

Bas bih voleo da pokupujem komponente za ovaj sistem pa da probam sam da sklopim pa kako ispadne... mozda njih i kosta tolko ali je tesko da pojedinac moze da ode u prodavnicu pokupjue nekoliko drajvera i sklopi isto to sa sve pojacialom za tih 70$...

Mare je napisao(la):
...

Bas bih voleo da pokupujem komponente za ovaj sistem pa da probam sam da sklopim pa kako ispadne... mozda njih i kosta tolko ali je tesko da pojedinac moze da ode u prodavnicu pokupjue nekoliko drajvera i sklopi isto to sa sve pojacialom za tih 70$...

Dobro. U private reziji bi, teoretski, bilo oko 2X skuplje. U praksi tesko i da moze da se izvede. Ako to prebacimo na Hi-Fi, znaci skuplje komponente, takve stvari se i te kako isplate. Kada je fabricka 400, krajnja je 1500. Tebe kosta 700, pa ako znas zvucnike da odradis.....
A i koliko je 70$, a koliko je 260$, cena kod nas. Skoro 4X skuplje.

Za alokiN-a:

Nadamo se da ces jednog dana raditi neki uvoz i znati kako to izgleda.
Z-560 Logitech ne prodaje poslednja 4 meseca (a mi ih nemamo poslednja 3 i po). To sto si nasao na netu su spec. dilovi koji se prave sa proizvodjacem kada neki proizvod izlazi iz proizvodnje.
Dacu ti primer samo MX300 misa kojem je redovna cena bila 42e a mi smo ga u spec. ponudi dobili od Logitech-a 1000 kom kad je prestao da se proizvodi i prodavali ga po 25 e (veliki broj igraonica je tada obnovio svoje miseve) !!!
I kao i svaki put, ako neko misli da su nam cene "lopovske", neka dodje, pokazacemo mu originalne Logitech fakture da se uveri koja je nabavna cena ! Samo tada ce morati da plati rucak, jer mojih 15 min pokazivanja dokumentacije kosta toliko (skromno, Alex, Trag ili Daca restorani).
Naravno, tu su i druge mogucnosti (tetka, strina, rodjaci...) samo cu te pitati za garanciju ako se pokvare :)

Pozdrav,

da nema neko slucajno kontrolnu jedinicu za ovaj Logitech-ov sistem jer posedujem woofer pa ako nije problem samo bih ga probao da se uverim u ispravnost? :)

Vec sam napomenuo da posedujem woofer iz ovog Logitech-ovog sistema i zanima me jel postoji nacin da se koristi bez originalne kontrolne jedinice jer je nju po svemu sudeci veoma tesko nabaviti?

moguće je samo moraš imati el. šemu od woofer-a mada koliko vidim i nema je nešto na netu. sa šemom je moguće pratiti sa kog pina konektora konzole dolazi nf signal za woofer i signal za start iz st.by. režima... uglavnom nije baš jednostavno. ovde možeš pogledati postupak za Z5500 da vidiš o čemu se radi http://www.youtube.com/watch?v=CbEfUIJl7Vs

Ma svejedno ne bi ja to cackao jer se ne razumem.Mislio sam da to moze npr. prodavnica Kanibal ili neko kao oni da naprave,ali naravno po nekoj normalnoj ceni a ako ce da me kosta kao polovna jedinica sa ebay-a onda nisam lud da radim to.

Vrh Dno