Šta je novo?

Logitech z-5500

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Posedujem gore navedene zvucnike i zaista su fenomenalni,jedina mana je sto se woofer kad je iskljucen cuje kao da bruji,ispusta neke extra niske tonove i pored njega ne moze u sobi da se zivi,jedino kada ga istekam iz struje ili mu iskljucim kontrolni prekidac to sve se prekida.Da li je to normalno ili ne??I zbog cega je to tako??

I ja imam isti problem (doduse jako retko; evo vec i nepamtim kada se poslednji put desilo) sa jaz 9940 sistemom. Cini mi se da je neko pisao da to moze da se reklamira ako nije istekla garancija, ali nisam bas skontao zbog cega se to desava!

ja sam jednostavno samo promenio shteker :p e sad da li ima veze sa time...ne znam,ali problem je nestao :smoke:

e bas tako.....
probaj ih svuda po kuci (woofer)
ili na nekom drugom kompu
ili dvd-u

Probao ali se opet cuje neko brundanje!Zvao sam lika u servisu i kaze da je kao normalno jer ima neki da li rece torzioni ili tako nekakav bas...

Imam isti sistem i nikad nisam cuo taj zvuk.Gde si uzeo zvucnike?Ako smo uzeli na istom mestu mozemo da odemo zajedno da ih pitamo ciji onda nisu u redu :smash:

Uzeo sam ih u tehnomarketu,ti???

Takodje, dalje na pm ako hoces

Ja imam X530 i imam sličan proble, ali sam ga softverski smanjio (Creative SB Audigy2). U Surround Mixer-u imas opciju da smanjiš bass. Trudi se da bass držiš na nekoj debeloj, mekanoj podlozi, npr. tepihu ili ćebetu. Time ćeš dobiti puniji i prirodniju zvuk, za razliku od parketa (ako ti na njemu stoji).

,)

Prilozi

• sb.bmp
    438.6 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Posto su?

Drzim ga zavisno od dana do dana!Uglavnom na tepihcicu ili na nekom stocicu,zavisno od raspolozenja...A s obzirom da nemam nista priblizno tvojoj zvucnoj kartici necu moci da izvrsim bilo kakva podesavanja...

Imam taj komplet zvucnika i nemam nikakvih problema. Problem zna da bude u elektricnim instalacijama. Najbolja stvar je da pozajmis od nekog APC-ov razdelnik , zaboravih tacno oznaku. Jaci model bi trebao da skida sum sa prikljucnog mesta i da eleminise taj problem. U jednom prostoru imao sam takvih problema , racunar nije hteo da radi, posle instalacije tog apc-a sve radi i dan danas.

I moj brat ima Logitech z-5500 i ne samo da bruje nego se cuje i udarac iz woofera i kad je iskljucen kao i racunar???

Ma to je problem hardverske prirode. Pominjo je to neko ranije al nemogu da se setim ko tacno ;o)

ja imam x530 a ziveo sam i sa z5500 i nikakve zvuke ama bas ni najmanje ne ispustaju ni jedan ni drugi komplet...
radili su i u steker direktno i preko ups-a i nema razlike...

Postoji jos jedna razlika. Ja sam svoj komplet zvucnika kupio krajem 2004te. Drugar je kupio zvucnike pre koji mesec i ima razlika. Kod mene su kablovi na cinc i mislim da su veceg preseka, dok su kod njega na stipaljku (verovatno sto su svi koji su testirali zvucnike kao negativnu stranu naglasili nemogucnost zamene kablova), zvuk takodje nije isti , mada diskutabilno je pricati zbog druge prostorije ali ocigledna je razlika izmedju mog i njegovog kompleta sto je i sam rekao. Verovatno je ustinuto na izradi zvucnika pa predpostavljam da je jedan od problema i brujanje basa.

Izvinjavam se shto "dizem" temu staru nekoliko meseci,ali sam citao na forumu da ima josh dosta slicnih problema,a ja sam moj reshio pa da pomognem ostalima...
Pre nekoliko dana mi rikne napajanje i ja odem lepo kupim drugo i ukljucim zvucnike kad ni traga ni glasa od zujanja,znaci ladno je ceo problem bio u napajanju...
Nadam se da sam nekome pomogao...

Nazad
Vrh Dno