Šta je novo?

Logitech x530 krci

minaqua

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
319
Zanima me samo zasto mi se desava da mi usred igrice ,slusanja pesme cak i u tisini zakrce zvucnici ali samo na nekih 3-5 sekundi i onda je sve normalno, a primetio sam i da im smeta i kada upalim klimu da radi onda nesto puckaju isto tako po 3 sekunde i onda se smire.Izludjuju me !!! Inace koristim logitech x530 a zvucna kartica je genius-ova neka ne znam tacno oznaku .

Probaj ih na drugom računaru, daj ih nekome na 1 dan da ih proba kod sebe pa ako se isto dešava, pravac servis, prodavnica, garancija...

meni kad neko pozvoni na vrata/upalim svetlo...ma bilo sta

na x-530 se cuje onaj zvuk "Tk"

Da li je moguce da se to desava ako je struja losa? Pa tako povremeno padne napon pa malo zakrce? Jedino mi to pada na pamet inace proverio sam kablove i zvucnu i ne bi trebalo da je to u pitanju. A i kada zakrce cuje se samo centralni i desni prednji na kome se pojacava. Dajte ljudi neke ideje!!!

Vrlo je moguće da je zbog napona ili loše instalacije u kući, zato sam ti i rekao da ih prvo probaš kod nekog drugog kako će se ponašati.

Pa ne znam sta da kazem , kdo drugara se nista nije culo evo upravo ih slusam sada kod mene i opet se pojavljuje. Nisam pametan sta da radim .

Koliko dugo su ti zvučnici radili kod drugara? Da bi bio što sigurniji, dobro bi bilo bar jedan dan da ih on sluša tamo i prati šta će se dešavati.

Ne mora da znači da ima veze sa konkretnim modelom ili serijom zvučnika. Stanujem u prastaroj zgradi i meni se ovo pucanje i krčanje javlja i na Hi-Fi zvučnicima. Primetio sam da se obavezno desi kada se uključuje ili isključuje bojler. Inače, u stanu mi je monofazna struja.

Ne mora da znaci, ali cinjenica je da se ovde na forumu javilo dosta ljudi koji imaju isti problem sa ovim konkretnim modelom. Ja stanujem u kuci u kojoj su instalacije relativno nove (10-ak godina) i isprobao sam vise modela zvucnika (altec, genius...). Svi rade bez problema, samo ovaj logi zeza. :smash:

Samo da dodam nesto. Vec sam pisao o ovome u drugom tredu ali u medjuvremenu se desava nesto ste prevazilazi moje kognitivne sposobnosti :)

Dakle, meni s vremena na vreme pucketaju zvucnici bilo da su ukljuceni bilo da su iskljuceni na ono dugmence.
ZNaci svakih sat dva cuje se "PUC" iz zvucnika. Ono sto je u domenu x-files je da se ISTO desava kada sam zvucnike skroz ISKLJUCIO iz struje?! Ovo me navodi na pomisao da ovo dolazi iz zvucne karte medjutim opet i to nema veze da li je komp ukljucen ili iskljucen...

Pazi, to da sve "potice" iz kompa ja sam jos na pocetku ustanovio.
Kada nisu prikljuceni audio kablovi moji zvucnici ne pucketaju, a kada su prikljuceni pucketaju cak i kada je komp iskljucen na prekidacu na napajanju. Znaci svi sumovi prolaze kroz napajanje, plocu, zvucnu i "izlaze" kroz nase zvucnike :)
E sad, pitanje je samo zasto se to kod ovih zvucnika manifestuje a kod nekih drugih ne.
Ja sam problem pokusao maximalno da iskuliram, ali mi u poslednje vreme opet opasno ide na zzivce...pitam se da li ovo podleze reklamaciji (posto im u specifikacijama ne pise da trebe da pucketaju, a moji inace i sviraju neku radio stanicu kada su utisani..) Jedino sto bi ovde vredeo samo povracaj para posto se zamenom za druge, iste takve, ne bih bas usrecio :)

Mislim da se meni nesto slicno desavalo i sa z-5500 koji je top model kod nas. Ne znam sto se uzbudjujete, to je do struje. To je poznato, da kada se ukljuci veliki potrosac struje (kao sto je bas bojler), mora na trenutak da padne napon i desi se sta se desi. Treba da probate da stavite na drugi osigurac(oni osiguraci u ormanu iznad vrata:) ) zvucnike, ako ne, onda kupiti neki strujni filter.

Ne treba ni preterano da se uzbudjujete. Meni je logi radio godinu i po dana i sad rade kod nekog drugog isto tako dobro. Ne kvare se. Priznajem, i mene je nerviralo kad cujem te "smetnje", ali, boze moj, nije na svakih 2 minuta...

Ja se ne uzbudjujem samo imam istrazivacki um :)
Meni je glavno pitanje ne toliko zasto se to desava neko kako je moguce da je pocelo da se desava posle 10 meseci imajuci u vidu da je sve ostalo konstanta?!

Koliko se secam i u Floridi su radili nuklearne probe, pa ... :) Povecano zracenje e-m indukcija, zvucnici rade kao gajgerov brojac itd. :D
Bar ti je Molder blizu a i oni njegovi ortaci, pa se raspitaj :).

Zanima me samo zasto mi se desava da mi usred igrice ,slusanja pesme cak i u tisini zakrce zvucnici ali samo na nekih 3-5 sekundi i onda je sve normalno, a primetio sam i da im smeta i kada upalim klimu da radi onda nesto puckaju isto tako po 3 sekunde i onda se smire.Izludjuju me !!! Inace koristim logitech x530 a zvucna kartica je genius-ova neka ne znam tacno oznaku .

Moj drugar je imao isti problem ali bas isti (2-3 ekunde krcanja),njakao se nekoliko dana dok nije skontao da jedan od "zadnjih" (rear) zvucnika ima problem sa kontaktom!Pazljivo pogledaj,mozda je isto i kod tebe:bottle:

Poslednja izmena:
Koliko se secam i u Floridi su radili nuklearne probe, pa ... :) Povecano zracenje e-m indukcija, zvucnici rade kao gajgerov brojac itd. :D
Bar ti je Molder blizu a i oni njegovi ortaci, pa se raspitaj :).

Vidis vidis, obzirom da zivim nekoliko minuta od Kenedijevog Nasa centra.....hmmmmm razmislicu :)

NASA, e onda je resen problem, pa to hvatas kriptovanu komunikaciju sa vanzemaljcima, satelitima, radio teleskopima u vasioni itd. :)

Meni se to desavalo kada komsiji neko zvoni na vrata komp mi je vertikalno metar iznad njegovog made in 1924 zvonca sa ogromnim namotajima. I iskljuceni bi krcali.

Nazad
Vrh Dno