Šta je novo?

Logitech UltraX Media Remote

Sredio sam, skinuo sam taj usb remote driver sa njihovog sajta koji ne radi sa Eventghost v0.4.0 nego samo sa v0.3.7.

Zna li neko kako se otvara ovaj daljinski. Dugo ga nisam koristio, nadjem ga u staroj kutiji i vidim iscurele su baterije u njemu. Kada sam krenuo da čistim kontakte za baterije jedan je otpao i hoću da ga otvorim i zamenim drugim. Odvrnuo sam jedan šraf koji se vidi ali neće da se otvori, a ne bih na silu da ga razvalim i polomim. Na neti slabo šta nalazim za otvaranje.

Ako se dobro secam, zalepljen je. Meni je majstor pokusao jedan da popravi davno, morao je da ga sece... (i nije ga popravio)

Zar danas nije lakse naci neki bt daljinski? :/ Mozda bi cak eon daljinac od 500din radio na kompu...

@trojmeklur Kao sto je @DjoleMC rekao, zalepljen je. Ja se secam da sam ga jedva otvorio kada sam hteo da ocistim kontakte jer je prestao da reaguje na tastere. Kada kazem 'jedva' to znaci da sam morao sa strane da 'zalamam' i guram srafcigerom duz linije gde su dva dela spojena. U svakom slucaju, otvorio sam ga na kraju, ocistio kontakte i ponovo zatvorio. Sa strane su ostala vidljiva ostecenja , ali meni je bilo bitno da sluzi. Mana tog daljinskog jeste sto je cesto trazio ciscenje kontakta jer inace nije reagovao na pritisak tastera.

A prednost tog daljinskog? Pa prednost je takva da ja vise ne mogu naci daljinski za PC koji ima radio vezu (sve su to IR veze, ili BT).

Secam se, legnem u krevet, hladna soba, daljinski pored mene ispod cebeta, i pustim filim i gledam. Kada se desi da mi prevod filma pretrci i da nisam shvatio sta je neki lik izgovorio, samo pritisnem "pauza, back, back". i daljinski radio k'o sat. Ovi danasnji sve moras da ih uperis (ako su IR). BT isto, ne znas kada ce reagovati a kada nece.

Ovo cudo radilo sta god da natrpas preko njega. Nije se bunilo da ne moze da 'uhvati' signal ili sl. A kostalo 500 din. Ako se secam kupljen u TC Usce u radnji koja je tada bila tamo, a zvala se B*gBang.

Zna li neko takav daljinski? I dalje imam ovaj Logitech UltraX Remote Media, ali nisam nasao drivere ili sta vec za njega kada sam prelazio na Win 7. Mislim da sam ga zadnji put koristo pod Windows XP-om. Meni bi trebao neki daljinski za PC sa radio vezom. Moze i ovaj UltraX ako 'nesto' moze da ga natera da radi pod Win 10 (i uskoro sa Win 11).

Nazad
Vrh Dno