Šta je novo?

Logitech MX510

klarica

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2008
Poena
309
Kako se pokazao ovaj misonja? Koliko bi nov vredeo ako je zaostalo par neraspakovanih po rafovima? Kolika je razlika u odnosu na cuveni MX518?

misonja meni radi ja mislim vec 3 ili 4 godine i nikada nisam imao problema sa istim! prezadovoljan sam... tasteri su i dalje ok, ne baguje nsita optika, jedino sto mi se malo boja ogulila sa metalnog znaka ali i neogulila se posle toliko rada... sve ostalo je vrh! u odnosu na mx518 mislim da se jedino razlikuje po dpi-u, kod mx510 je 800dpi-a, a kod 518 je 1600 ako se ne varam... al ne znam kolko se to oseca u realnom radu, nisam neki CS-ovac ili slicno da bih bio kompetentan za takav sud :)
a sto se tice cene to vec ne mogu da ti pomognem, nemam blagu predstavu kolko bi bilo realno dati za to :)

Jedan sam video ovde u Pozarevcu (crvena varijanta) pre oko pola godine i kostao je 4000 din. Sto se tice dpi, mislim da MX510 bez drivera radi sa 400 dpi, a kad se instaliraju driveri onda ima 800 dpi. MX 518, ovaj koji moze da se kupi sada, ima 1800 dpi, a starija verzija je imala 1600 dpi.

S&S je bilo da se kupi u GameS-u za oko 3000 din, imao sam je i sa MX518 je radila odlicno (ako ti se svidjaju plasticne podloge), tako da ne vidim zasto ne bi isto bilo i sa MX510.

http://www.game-s.rs/

Treba mi pomoc. Mis radi super instalirao sam Mouseware 9.80 i to radi. Ali ja bi ga koristio an PS2 jer mi tkao najvise odgovara jer imam 4USB-a ali ako je uboden na PS2 onda otvori prostije opcije i samo 3 dugmeta dok su 3 predefinisana a 2 nemaju funkciju, Tek kada ubodem u USB otvore se sve opcije normalno i mogu menjati jer prepozna full MX510 dok na PS2 prrpozna smao Logitech optical mouse. Nemam poseban drajver MX510 kako bi i na PS2 imao iste opcije kao i na USB. Da li mi neko moze pomoci?

Taj MX 510 je grehota drzati na ps2. Stavi ga lepo na usb, pa preko hidusbf na 500hz.

...Nemam poseban drajver MX510 kako bi i na PS2 imao iste opcije kao i na USB. Da li mi neko moze pomoci?

Prosto. Ubodi miš u USB port pa deinstaliraj MouseWare. Ugasi računar, prebaci ga na PS/2 port i reinstaliraj MouseWare. To je to.

Inače, za one koji ne znaju, i SetPoint podržava MX510 (za one koji žele drajvere na 64-bitnim windows-ima), sa jednim (povećim) ograničenjem: kad je povezan na USB sa SetPoint-om radi na 400 dpi (pravilni izraz je cpi, al' ajde).

Još nešto: MoseWare 9.80 radi najnormalije i na Visti i na Sedmici (32-bit). Samo instaler treba prebaciti u compatibility mod za XP SP2 (ili SP3, svejedno) i pokrenuti ga sa Run as administrator. Radi identično kao na XP-u.

SP 4.8 nema funkcije. A ono sa zavaraanejm HID USB sa PS/2 drajverima ne radi, znaci ne moze da otvori tako opcije na PS2 kao na USB

Prosto. Ubodi miš u USB port pa deinstaliraj MouseWare. Ugasi računar, prebaci ga na PS/2 port i reinstaliraj MouseWare. To je to.

Inače, za one koji ne znaju, i SetPoint podržava MX510 (za one koji žele drajvere na 64-bitnim windows-ima), sa jednim (povećim) ograničenjem: kad je povezan na USB sa SetPoint-om radi na 400 dpi (pravilni izraz je cpi, al' ajde).

Još nešto: MoseWare 9.80 radi najnormalije i na Visti i na Sedmici (32-bit). Samo instaler treba prebaciti u compatibility mod za XP SP2 (ili SP3, svejedno) i pokrenuti ga sa Run as administrator. Radi identično kao na XP-u.

Nikakvo 'zavaravanje drajvera' nije u pitanju: MouseWare ima podršku i za USB i za PS/2 (sa MouseWare-om se instaliraju i potrebni drajveri). Isto tako i SetPoint, uz navedeno ograničenje.

Koji si miš imao pre njega? Možda bi bilo potrebno malo počistiti zaostale drajvere.

Kod mene radi MX510 vec 3 ili 4 godine, placen je bio onda cini mi se 50 evra, ogulio se samo onaj metalni znak Logitech ali mishonja radi savrseno, nikakvih problema sa njim sve ove godine.

Skunuti su drajveri sa klinerom imao sma MS Inteelipoint i softvwer je isto deinstaliran. Stvar je u tome sto kada je naboden u SUB on kao device nalazi bas MX510 i onda se i slika misa u kontrolonom centru izmeni u pravu sliku sa svim dugimicima za mx510 ALi kada je na PS2 on nalazi samo wheel mouse on ps2 i na slici u kontrol centru je obican mis sa 3 tastera

Nikakvo 'zavaravanje drajvera' nije u pitanju: MouseWare ima podršku i za USB i za PS/2 (sa MouseWare-om se instaliraju i potrebni drajveri). Isto tako i SetPoint, uz navedeno ograničenje.

Koji si miš imao pre njega? Možda bi bilo potrebno malo počistiti zaostale drajvere.

Ja koristim Logitec mx 518 i nema neke bitne razlike u odnosu na 510 samo dpi, mishonju koristim bez drajvera i rade mi svi tasteri, za cs i ostale igre uz solidnu podlogu je loodilo.

imao sam prvo 510 (plavi) pa g5 pa sad mx 518 i slobodno mogu da kazem da je osecaj prilikom igranja isti na 510 i 518 dok je po meni (da se ogradim) g5 za klasu ispod iako ima 2000dpi i laser strasno je neprecizan prilikom crtanja u recimo glupavom paintu... ako treba nesto precizno da se nacrta nema sanse sa g5 dok ce sa mx serijom to sve raditi kako treba... smrt laseru, viva la optika

Nazad
Vrh Dno