Posto sam do skora bio vlasnik MX1000 misa (kazem bio, jer sam doticnog raspalio o parket) predlazem da probate da MX i bilo koji lasersko-bezicni mis povezete na komp putem USB->PS/2 konektora... znatno umanjuje kocenje i preskakanje, a u vecini slucajeva potpuno resi problem.
Meni je moj MX stalno preskakao (na svim vrstama podloge) i nikako nisam mogao da ga "opravim". Na kraju sam od Logitech-ove TP saznao da je problem bio u tome sto je reciever (kibla koja se kaci na komp

) iz doticne (moje, naravno) serije bio blago receno "krsh", tj kontrola kvaliteta = 0
Jedini nacin za resavanje mog problema bio je da posaljem reciever u Logitech i da mi posalju novi, besplatno naravno... jedan dan, sam radio nesto u photoshopu i tolko me iznervirao da sam ga raspalio svetski o zemlju - iz zaleta

....tako da je posle godinu i po dana -> RIP MX1000... jos radi sve sem lasera...
A da se nadovezem na topic... znaci probati:
1. PS/2 konverter
2. obavezno NE instalirati Logitech Mouse Software (brat bratu ne sluzi nicemu)
3. odaljiti sve EM (elektro emitujuce) uredjaje od recievera... znaci komp (WTF), monitor (WTF), pojacala i slicno... opet moram reci WTF!!! kakav je to mis za komp koji moras da odaljis od kompa!?!??!Jer nije problem u udaljenosti recievera, vec u ometanju koje prave ostali uredjaji, pa izgleda kao da je van dometa... isto tako se ponasa i moj V450, posebno ako je TV blizu. Kad je vezan na laptop moze da dobaci sa 5m, cim povezem laptop na TV domet mu se smanji na 1-2m ako i toliko... i famozno kocenje se pojavi
4. posluziti se metodom poljubca (mish ljubi parket - iz zaleta)
eto to su moji predlozi... Do pre mog MX1000 nikada nisam sumnjao u Logitech, ali sad se vec ne osecam tako, barem kad su misevi u pitanju... ocigledno je da im je kontrola kvaliteta dobrano popustila. E da a s obzirom da sam moj MX1000 uzeo u USA, znaci da nije problem u Srbiji nego u Logitechu... znaci nije bio mish iz "krsh" kontigenta...
Eto toliko, pozz