Šta je novo?

Logitech Harmony 885 - povezivanje na klimu, xbox i računar problem

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Od skora posedujem ovaj daljinac i bez problema sam ga povezao na LG TV, digitalni TV tjuner (onaj SBB-ov D3 Cisco model) i 5.1 zvučni sistem (Microlab), ali kada probam da ga povežem sa xbox-om, klimom ili računarom nastaju problemi.

Pre svega komande na klimi reaguju ali "nije to to", tj. namestim da je taster za klimu npr. Fan Mode a on samo prebacuje temperaturu sa 17 na 27 stepeni itd (kao da baguje). Menjao sam proizvođače i podešavao tj. "učio" (na IC Learn) daljinac ali bez nekog velikog uspeha, jedino što sam uspeo je da upalim i ugasim klimu i eventualno menjam modove (grejanje, hlađenje). U pitanju je model Midea MSR-12 HR R24.

Drugi problem je kontrola računara - posedujem na kompjuteru bežični Logitech-ov komplet Cordless Wave Pro (imam USB receiver koji je postavljen sa prednje strane kompjutera na vidnom mestu), a kako je daljinac isto Logitech i podržava gomilu uređaja razumljivo mi je bilo da može da zameni barem neke komande sa tastature (koristio bih ga u XBMC media centru). On pronađe komplet u onom njegovom programu za sinhronizaciju ali ne dodeli ni jednom tasteru na daljincu nikakvu funkciju! :(

Treći najmanji problem koji mi nije toliko bitan se tiče xbox-a 360. Takođe sam ga našao u listi podržanih uređaja ali daljinac uopšte ne reaguje! Mislio sam samo da podesim da mogu da ga upalim i da mi automatski prebaci na HDMI2 ulaz na TV-u (gde mi je xbox priključen) preko "activities" ali ne vredi...

Da li je potreban neki poseban adapter za PC i xbox ili ima neki drugačiji pristup podešavanjima? Ako je neko imao slične probleme ili neka iskustva, pomagajte pliiizzz :)

HVALA!!!

P.S. Ne znam da li sam u dobrom podforumu postavio tread, ako nisam izvinjavam se unapred pa ako nije problem neka ga moderatori premeste u odgovarajući...

Taj USB risiver nije InfraRed tj nema veze da li je na vidnom mestu ili ne, već radi na frekvenciji radio talasa. Tebi treba nešto ovako: http://www.ebay.com/itm/HP-Windows-...288?pt=US_Remote_Controls&hash=item35c1366188

Znači Microsoft Windows Compatible IR Receiver. Zatim programiraš Logitech ta radi kao MCE i tako šalje, u stvari, slova, kao sa tastature.

Što se tiče klime, vidi ko je OEM proizvođač tj pronađi na internetu preko Product Numbera daljinskog koji još modeli koriste isti pa menjaj vendora. Kod mene je Galantz klima i morao sam da menjam nekoliko modela tj izabrao sam neke novije i sve funkcije su proradile.

Poslednja izmena:
Hvala! Dakle koliko sam skapirao daljinac radi samo sa IR senzorima? Da li bi možda radio sa onim Logitech-ovim Unified receiver-om koji sada koriste maltene svi njihovi bežični kompleti? Takođe imam onaj MS adapter za xbox joypad za PC, ne znam koje on talase koristi za prijem tj. slanje signala...

Hvala! Dakle koliko sam skapirao daljinac radi samo sa IR senzorima? Da li bi možda radio sa onim Logitech-ovim Unified receiver-om koji sada koriste maltene svi njihovi bežični kompleti? Takođe imam onaj MS adapter za xbox joypad za PC, ne znam koje on talase koristi za prijem tj. slanje signala...
Da, samo InfraRed, Unified je radio, nije IR, mislim da ti i za XBOX treba poseban IR. Ja ne znam koji imaš ali uvek preko Product Numbera izguglaj šta imaš i nađi specifikaciju istog.

Proverio sam - Xbox poseduje IR u sebi, tako da bi MORALO da radi i da mu daje neki signal... Baš mi čudno... Čekaj znači preko Unified adaptera radi Harmony na PC-u? Nigde nisam uspeo da nađam taj IC adapter, a ne znam jel se Unified prodaje negde odvojeno, moraću da Google-am...

Axa ok ok thanks :) Ma gde da naračujem preko eBay-a iz Kine, nešto mi to ne deluje kao sigurna (i jeftina) kombinacija :) Vidim da ima varijante sa TV karticama koje imaju taj IR senzor, polovne se prodaju za oko 1000 din

Ne znam ako pišem TURSKI da li će da me razumeš!!! :) Ako hoćeš Plug&Play&Zaboravi onda MORA, kao što napisah, "Microsoft Windows Compatible IR Receiver - MCE" zato što sa daljinskog šalješ kodove za slova tastature tj kao da daješ komande sa tastature i onda svaki program koji ima prečice sa tastature ili mogućnost dodavanja slovnih prečica možeš da nateraš da radi sa Harmonyjem.

A može i bilo koji drugi IR ali ti onda trebaju drajveri za Win, pa "neki" program za rad sa IR i programiranje tastera, kako će da reaguje sa kojom aplikacijom i tako dalje, pa ti vidi ako hoćeš jeftino, zanimaj se :)

Ja stalno kupujem svašta sa Ebaya i ne vidim što bi kombinacije bile nesigurne? I dva puta sam se zeznuo i kupio pogrešnje IR prijemnike dok nisam ukapirao šta mi treba jer niko nije imao da me uputi u ono šta mi treba kao što ja tebe sada upućujem. Pa sam i ja tako prodavao te greškom kupljene za 10€ :)

Ok nemoj da se ljutiš, zaista nikada se nisam bavio IR adapterima niti sam kupovao nešto preko eBay-a :) U svakom slučaju hvala ti na savetima!

Ono što bih hteo da dodam samo da sam probao daljinac na drugom xbox-u (slim verzija) i radi bez problema! Ne znam da li je do mog xbox-a (falcon verzija JTAG-ovan) da li mu je mozda crkao IR adapter ili šta bi moglo da bude?

Eh da što se klime tiče nekako sam uspeo da namestim na daljincu da na taster biram temp. tj. jedan taster je recimo 20 drugi je 30 treci je 17 stepeni... Nisam uspeo da bude ko na daljincu za klimu da drzim taster pa da se temp. u koracima povecava (tj. smanjuje)

Ma ne ljutim se nego ja u klin ti u ploču :) mogu da ti objašnjavam pola sata oko ove problematike, ali me mrzi da pišem toliko ;)

Proradio mi i na xbox-u, trebalo je smao otići u NXE u UKLJUČITI daljinac tj. IR senzor :) A za PC ću definitivno nabaviti neki IR senzor.

Može LOCK. ,)

A za klimu mi je ista priča kao kod tebe, iako sam ga "učio" samo prebacuje temperaturu sa 17 na 27 stepeni itd (kao da baguje)... Nisam se dalje borio s njim.

I meni klima brlja sa Harmony-jem tako da sam i ja batalio zayebanciju

A za klimu mi je ista priča kao kod tebe, iako sam ga "učio" samo prebacuje temperaturu sa 17 na 27 stepeni itd (kao da baguje)... Nisam se dalje borio s njim.

Klimu podesis tako sto daljinac "naucis" na odredjene temperature jer onaj taster za povecanje i smanjenje temp. ne "kapira" kao kontinualni taster (ono da drzis taster da bi povecao ili smanjio temp.).... Tako sam mu samo dodao u dodatne komande temp. od 25, temp od 30, temp od 17 itd... Tako moze - dakle na daljincu od klime stavis temp, heat mode on i sta sve hoces da ti bude ukljuceno i usmeris u Harmony (u onom " learning" modu) i on ce kada pritisnes ON na kliminom daljincu skapirati to kao jednu komandu (npr. heat mode on, temp. na 25 stepeni itd), tako sam ja sebi podesio...

Čekaj, ne razumem šta si uradio za Xbox da bi ti proradio. Ja imam Harmony 525 i jedino što radi je da se Xbox 360 Slim uključi. Na ostalo ne reaguje.

Rade mi sve komande, kretanje kroz menije, paljenje, gasenje, mogu i neke igrice da igram (koje nisu za joypad zbog drzanja u ruci, recimo neke logicke).... Sam mi je prepoznao xbox nista nisam radio sem sto sam ukljucio u xbox-u IR receiver za daljinac...

Nazad
Vrh Dno