Šta je novo?

Logitech G604 mis i power saving timeout

PPC

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2019
Poena
505
Moja oprema  
Mobilni telefon
uzmi brate Xiaomi, veruj mi
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako, kada god zakljucam racunar i ostavim ga, kroz minut ekran timeoutuje i ugasi se (ocekivano) ali nekih minut i po nakon toga ekran se ponovo upali, timeoutuje kroz minut i ostane ugasen. Na ekranu se nista ne desi. Pogledao sam event viewer, kaze "HidDevide" sto bi reklo tastatura/mis. Tako i bi, ako se mis disconectuje hw (dugme, risiver, baterija) ovo se vise ne desava. Pre nekog vremena primetio sam da je na misu agresivno setovan power saving u smislu da kada mis nema aktivnost nekih minut i po i kada se posle toga pokrene postoji mikro lag dok "ne uvati". Toliko je minorno da sam primetio tek posle 6 meseci koriscenja. Kako stvari stoje taj "low power state" kao da uradi "jiggle" pri tranziciji, apsolutno neprimetan ali na digitalnom nivou on upali monitor. Mis je G604, nakacena na svoj nativni risiver (moze i na BT).

Jel neko primetio nesto slicno? Probao sam da ugasim GHub software, no dice.

I meni pali ekran, isti miš. Sad, nemam pojma da je zbog njega ali definitivno mi se to dešava. Doduše, meni ne kod zaključanog ekrana nego kada se posle nekog vremena neaktivnosti monitor isključi.
Što se tiče tog laga, ima podešavanje da se isključi power save ali ako se sećam, meni nešto i nije radilo. Ali kako sam pre neki dan zamenio bateriju, laga više nema tako da je moguće da to automatski radi u skladu sa "nivoom napunjenosti" baterije...

Probaj da ga ugasis na hw dugme, nece se vise desavati.

Nema nikakav power saving setting, sve sam pregledao, searchovao net, ni traga. Ako ti nabasas, javi.

Taj mikro lag mi apsolutno ne smeta, bukvalno je ~40-50ms jednom i to je to. Ako sam bio od kompa duze od 2 min sigurno mi ne treba reflex za "headshot" cim sednem. Non issue sto se mene tice ali ovo sa remecenjem sleepa me bas nervira.

@PPC

Ja mislim da je u pitanju ova opcija

Capture.JPG

Softver posle nekog vremena ugasi taj lightning i treba mu da ga ponovo pokrene?
Ili sam istripovao za ovo?

Kažem meni se to dešavalo pa je prestalo. Pojma nema da li je ovo u pitanju...

To je samo za light, da ti ne svetli mis kad nisi za kompom ili kad pustis film da ne pulsira u pozadini. Nije to toliko power saving orjentisano. Ovaj mis cak ni nema nista od svetla sem jednog malog signal LED-a. To je otp generalni setting za GHub, koji u ovom slucaju skoro i da nema funkciju (jer je LED skoro neprimetan). GHub ipak obuhvata jako veliki broj periferija.

Aha, tek sam sad izvalio da je u pitanju lighting a ne lightspeed, što mu je konekcija :ROFLMAO:
Mislilo sam da gasi neku brzu wifi konekciju da bi čuvao bateriju pa mu treba delić sekunde da je ponovo uspostavi.

Ja bre nemam nikakvo svetlo na mišu, osim ove lampice koja se pali samo kad se miš wake-uje i kad se promene dpi settings. Što mi apsolutno i odgovara.

Pa GHub nije radjen samo za ovog misa, vecina ih ima 101 RGB LED.

Inace, imam i G613 tastaturu, isto bezicnu. Moze da se izmeri njihov timeout tako sto se otvori GHub i kad se aktivira timeout oticice na inactive i "posivece". Najveci debilizam od svega jeste sto je timeout vreme razlicito. Onda ce da se desi "sleep" "wake" "sleep" "wake" naizmenicno jedan drugog lol. Tj. do sad sam vido 3 vezana max, negde se nesto preklopi (venov diagram) i uspe da odrzi sleep.

Kakav straobalan fail.

@PPC

Izgleda da sam našao rešenje za lag posle inactivity perioda

I was having this same issue and these steps fixed it for my scenario.

1. Open G HUB
  2. Select the mouse
  3. Click the gear in the top right
  4. Go to the section "On-Board Memory Mode" and enable it
  5. Left Click on Slot 1 and select Replace with and select the profile that you want to use.
  6. Disable the On Board Memory mode after you saved slot 1.
I used Default Desktop for my profile b/c I don't have settings on a per game basis, but as long as that profile you choose matches the DPI of the profile you use regularly, it should work fine.

Takođe, otkad sam sastavio nov komp sa svežom win instalacijom, nemam više ni problema sa naprasnim paljenjem ekrana.

Nazad
Vrh Dno