Šta je novo?

LOGITECH Formula Vibration Feedback Wheel

MacGruber

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.09.2010
Poena
154
Bliži se izlazak F1 za PC i jako sam se namerio da kupim neki volan. Nikad se nisam igrao na volanu i interesuju me vaša mišljenja u vezi ovog konkretnog, vredi li uzimati? kakva su vaša iskustva sa njim i pre svega dali će raditi pod W7 64bit?

Daj vise para i kupi nesto bolje. Imam taj volan, i nije nesto, ali meni odradjuje posao. Od low-enda ne ocekuj previse :). Nadji na netu review-ove pa ces videti sta drugi kazu o njemu.

Sto se tice rada pod W7... ako me secanje dobro sluzi, mislim da je radio pod W7 32bit, tako da ce verovatno da radi i pod 64bit.

Ma daj mi ti vise para pa cu ga kupiti ... msm :S:

To mi je negde budžetni limit otprilike koliko je cena tog volana.

E sad ako je toliko ****** da ga ni ne uzimam, ne treba mi ako je neprecizan, trza, nekompatibilan sa igrama, win764x i sl.. zato tražim savet iz prve ruke.

Ako nisi suvise zahtevan trkac, onda ce ti taj volan lepo vrsiti posao.

Ima ga drugar i dosta sam se vozio na njemu, ali trn u oku mu je stalno bio: 180 stepeni rotacije ( u formulama ti je 270 , a na nekim stazama kao sto je monako se steering rack podesava i na 360). Vibracije postoje ali su.. meh. Pedale imaju mali hod ali za formule ti ionako ne treba veliki ;)

@ MacGruber

To uvek kazu ljudima: dodaj para i kupi bolje :).

Da dodam: poprilicno je izdrzljiv :) Znaci kidao sam ga kol'ko sam mogao, drugi su dolazili i kidali ga, i jos uvek radi. Samo sto sad kada ga drzim na sredini, krivuda blago levo/desno, mada mislim da je to delom i od prljavstvine. I, posto sam malo pohabao plastiku na osovini, volan ide malo teze nego inace, pa to dodatno doprinosi osecaju :). Sve u svemu, sluzi me odlicno vec 3 godine. Navozio sam se formule samo tako... stavim na bar 20 krugova i onda samo prasim :D.

Nisam zapazio nikakvo kasnjenje, sve radi super za volan tog cenovnog ranga.

Poslednja izmena:
Nije los ja ga imam vec nekoliko godina (oko 5-6) i izdrzao je razna gazenja i mazenja i radi dan danas.
Jedino sto sam morao tastere za saltanje da zamenim pre godinu dana i plastika oko centra gde se volan okrece se malo potrosila i ima lufta ali nije strasno.

Za pocetnike je mozda cak i vise nego dobar, mene muci samo tih 180*, posto kada vozim 99% vozim Drift pa mi je potrebno bar 2 kruga (270*) zbog preciznosti, tako da sledece na sta bi presao je jedino G25 ali nema se $$$
A to dodaj jos malo para pa uzmi nesto bolje, ja stvarno nemam predstavu sta bi ti ja ili bilo ko preporucio drugo sem Momo Racing i G25, ali za to vec treba dodati podosta. . .

Koliko odgovora a niko da kaze coveku najbitniju informaciju. Taj volan ima samo vibracije, nema Force Feedback, a te dve stvari ne mogu da se porede. To ti je kao dzojstik sa vibracijama u obliku volana, a volan sa force feedbackom zapravo simulira ponasanje prednjih tockova automobila.

jao u pravu si sada sam tek primetio naslov, ja sam mislio da misli na ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-formula-force-ex-963357-0914/comp_comp_gamewheel/31/11
a ovaj ja imam http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-formula-force-gp-963221-0914/comp_comp_gamewheel/31/3, mada su jako slicni, najveca razlika je dizajn i mnostvo tastera. . .

tako da da, precrtaj ono sto sam napisao :d i ipak dodaj bar 20tak eura i uzmi nesto normalno

edit: nesto se url code uglitchovao i obrisao mi pola poruke

Poslednja izmena:
Neee, nikako Genius :D

Ljudi, minimum Formula Force EX, sve ispod toga su samo gamepadovi u obliku volana.

Poslednja izmena:
Kakvi su Saitek-ovi volani? Imam džojped kojim sam veoma zadovoljan ali ne znam kakvi su im volani.

Neee, nikako Genius :D

Ljudi, minimum Formula Force EX, sve ispod toga su samo gamepadovi u obliku volana.

OK,ali taj EX :d je skoro duplo skuplji od ovog obicnog,jel vredi te pare?
I daj mi plizzz jos neki model volana (naravno nemoj neke koje ne mogu da nadjem ili da su preskupi)

Kakvi su Saitek-ovi volani? Imam džojped kojim sam veoma zadovoljan ali ne znam kakvi su im volani.

Nisam imao iskustva, ona RS serija sam cuo da je dobra, vidim ima neki R660 za 80 evra, moguce da je ok..

OK,ali taj EX :d je skoro duplo skuplji od ovog obicnog,jel vredi te pare?
I daj mi plizzz jos neki model volana (naravno nemoj neke koje ne mogu da nadjem ili da su preskupi)

Pa hteo si ovog Geniusa da uzmes za 5000, a EX kosta 5400.. :) (ako IT Svet ne laze).To ti je to od ponude, sta god drugo kupis zaebao si se. Dakle minimum EX, pa onda mozda ovaj Saitek, pa dalje Momo, DFGT itd..

Pa hteo si ovog Geniusa da uzmes za 5000, a EX kosta 5400.. :) (ako IT Svet ne laze).To ti je to od ponude, sta god drugo kupis zaebao si se. Dakle minimum EX, pa onda mozda ovaj Saitek, pa dalje Momo, DFGT itd..

Laze,skuplji je,ali nema veze..... :d
Hvala na brzom odgovoru,videcu da sto pre nabacim volan,pa mozda se vidimo negde online,vidim da se nesto kuva oko hamacija :wave:

Nemam ja masinu za to.. online mozemo da se vidimo u LFS-u i GT5.. ;)

Evo mene opet,imam jos 1 nedoumicu,naime sad sam skontao da postoji Logitech Driving Force EX (taj je kao i za ps2,ps3 i PC) i nesto je jeftiniji od Logitech Formula Force EX (taj je kao samo za PC) da li uzimati ovaj prvi ili drugi? Sorry sto te cimam,ali nemam iskustva sa volanima,a imam vec duze zelju da ga kupim,pa da se ne ispalim

Mislim da su isti volani u pitanju.. samo taj prvi ima i PS2 konektor a drugi ne.

Da budem iskren, i to su poprilicno losi volani, za razliku od recimo starijeg Formula Force GP-a.. ali barem imaju Force Feedback.

Poslednja izmena:
A sta konkretno znaci losi,da li su loseg kvaliteta ili losih performansi?

Pa izrada sama.. klima se, mrda, kao da ce da pukne nesto ako budes grublji :) Prethodni model u toj klasi (FF GP) je bio mnogo bolji. Ali za prvi volan, EX je ok... kad nema bolje.

Preporucen je ljudima poput mene ,koji nece da izdvoje brdo para za volan,inace koliko sam se raspitao i citao,ni taj nije nesto extra.
Zaboravio sam da pitam jel su bolji volani sa oprugom ili oni sa kao nekim motorom?

Nije to brdo para, jer to uzimaju ljudi koji stvarno to iskreno vole.. ne uzima se da vozis Dirt :) ali ko voli simulacije voznje, to je neprocenjivo.

Nije to brdo para, jer to uzimaju ljudi koji stvarno to iskreno vole.. ne uzima se da vozis Dirt :) ali ko voli simulacije voznje, to je neprocenjivo.

Mogu da se slozim da uzimaju ljudi koji to vole,ali realno bas treba podosta para za neki bas dobar volan,mislim nema tu nikakvih tajni,poslednjih dana gledam na sve strane i raspitujem se,ispod 100e nema dobar volan,ovo sve ostalo je onako....

Nego jel bolji sa oprugom ili onaj sto ima kao neki motor u sebi?

Od kako je izasla Formula 1 2010 ja takodje trazim volan.

Najradije bih kupio ovaj Thrustmaster F430 ali nema distributera u Srbiji :S:

Verovatno cu kupiti Formula Force EX koji je entry FF volan (pogledajte na yt kako radi FF, krcka, a ni papucice nisu bolje).

Probao malopre igru sa Logitech Driving Force GT volanom i na divno cudo bolid je upravljiv.

Ma izbegavajte taj formula ex, bolje kupite driving force gt, mislim da je formula cak i skuplja od df gta.

Mogu da se slozim da uzimaju ljudi koji to vole,ali realno bas treba podosta para za neki bas dobar volan,mislim nema tu nikakvih tajni,poslednjih dana gledam na sve strane i raspitujem se,ispod 100e nema dobar volan,ovo sve ostalo je onako....

Nego jel bolji sa oprugom ili onaj sto ima kao neki motor u sebi?

Ja sam uzeo DFGT za 7000, pre mesec dana recimo, mozda ga jos uvek mozes naci po toj ceni, ili za 9000..

A ne znam na sta mislis, imas sistem sa zupcanicima (logitech) i kaish (fanatec)... kazu da je super taj sistem sa kaishem..

Ja sam uzeo DFGT za 7000, pre mesec dana recimo, mozda ga jos uvek mozes naci po toj ceni, ili za 9000..

A ne znam na sta mislis, imas sistem sa zupcanicima (logitech) i kaish (fanatec)... kazu da je super taj sistem sa kaishem..

Mislio sam na zupcanike (pogresno sam se izrazio),a video sam i neki sistem sa oprugom (mislim da je to kod Geniusa,a u svakom slucaju mi se nije dopao)

Probaj naci ako ima jos tih dfgt-a za 7000,uzeo sam i ja ko i boris i prezadovoljan sam! A cuo sam da ima i momo za 5555din sto je fantasticna ponuda!!!

Nazad
Vrh Dno