Kod ovog pitanja najvise zavisi od toga sta podrazumevas pod 'pravim FF'. Ako si mislio da ovaj volan jednolicno podrhtava u ritmu rada motora i nista vise, mogu da te obradujem. Jer, ne samo da trese, vec te i cima i drma, u zavisnosti od toga sta se u tom trenutku desava u igri. Vec sam ti rekao da tipova efekata ima vise, a to znaci da drugacije reaguje prilikom sudara, a drugacije prilikom prelaska neravnina na putu. Opet par primera iz nfspu: izuzetan je osecaj kada u cote d' azur prelazis one drvene prilaze na dokovima, osetis svaku dascicu, tako 'lepo' trucka... Sudari su posebna prica -snagu udara podesim na najjace, jer je tako i najrealnije, a efekat vibracije motora smanjim, jer me posle duzeg vremena malo iritira. Isto tako, volim da osetim kontakt sa ivicnjacima u Monaku. Ilustracije radi, imam drugara koji je, igrajuci Colina, shvatio da kod volana postoji interaktivnost u odnosu na podlogu i nacin kretanja kola, pa je odusevljeno rekao "vidi, stvarno reaguje'.
Procitao sam da ovaj volan sjajno radi i na PS2, (pazi, nije rec o onom plavom modelu, koji je uradjen specijalno za PS2), a cini mi se da je covek koji ga je testirao rekao da do punog izrazaja dolazi tek u igri kao sto je Grand Tourismo 3. Ja to, doduse, nisam imao prilike da probam.
Volan simulira i otpor u krivini (unutra je elektromehanicki sklop koji tome sluzi), a samim tim ima i centriranje (super je kad nakon izlaska iz krivine pustis da ti se lagano sam vrati u sredinu).
Pored svega, bitno je u kojoj meri igra podrzava FF efekte - sa iole novijim naslovima (pa i nekim starijim, moze cak i nfs3) to sigurno nije problem, ali ako odnekud iscupas interstate'72, onda ce zaista samo da trese

, jer je podrska skromna.
Ako ti to nesto znaci, tip FF sistema je Immersion. Danas ima savremenijih volana, ali je Formula Force GP za svoju cenu super... secam se da je bio tek nesto skuplji od Thrustmasterove Modene 360 (bez FF)...
:wave: