Šta je novo?

Logitech® diNovo™ Cordless Desktop®

shtaps

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2003
Poena
619
Jeste li imali prilike da probate ovo?

Kako se ponasaju nova bezicna resenja u igrama?

Imam ga ja. Nisam imao nikakvih problema u igrama, tipa da se pogubi mis ako se naglo/brzo pokrece, ali i nisam neki ozbiljan gamer. Sta te konkretno zanima?

Veći broj puta sam radio na diNovo kompletu i sve zavisi šta tebi treba. diNovo jeste odličan komplet, ali, čak i kad bi želeo toliko novaca da izdvojim, gotovo sam siguran da se ne bi odlučio za diNovo (i ne samo diNovo, nego ne bi se odlučio ni za šta slično). Možda ja nisam kompetentan da pričam - ja sam baš extreman što se tiče miša i tastature. Od Intelija 3.0a se ne odvajam već 2.5 godine i, dokle god bude radio, da kucnem u drvo, neću se odvajati. Tastaturu sam tek skoro nabavio, a tražio sam neku koja mi najviše odgovara, gotovo godinu dana, na kraju uzeo MS natural. Kad uključim ponekad CS, jednostavno ne bi mogao ni sa čim drugim da igram, osim sa intelijem ili mx500. Isto tako, kada intenzivno kucam (chat, puno aktivnosti na forumu, pisanje tekstova), posle samo mesec dana sam se navikao na MS natural i već pizdim kad sednem za bilo šta drugo.

Da ne dužim, diNovo, za igre, hmm, šta reći. Mene biš ubija, nisam se navikao, težak mi je i nisam precizan sa njim (i mora da postoji kašnjenje, ja ga osećam, koga ne oseća, nek zna da greši). Tastatura je već bolja, iako na slikama liči na one tastature sa notebooka, nije, bolja je, ima dublji i prijatniji (mekaniji) klik. Ako ti treba u osnovi wireless (cordless, jeli) i želiš ponekad polu-ozbiljno da se igraš, diNovo može da bude dobro (i skupo) rešenje, ali ako si okoreli gamer, ne znam kako će ti se svideti. Mada poznajem jednog čoveka koji cepa C&C uz pomoć diNovo kompleta :D

Dobro je sto se numericki deo odvaja i moze da sluzi kao BT daljinac za Winamp i slicne programe. Kada je aktivan taj mod, na displeju koji se nalazi na numerickom delu se ispisuje naziv numere i izvodjaca. Pored toga baza koja se koristi za misa i tastaturu moze da se koristi kao i bilo koji drugi Bluetooth dongle pa ce polsuziti i za telefon ili neki drugi BT uredjaj. Cena kompleta je, koliko ja znam, sada povoljnija nego sto je bila...Ceo komplet je jako kvalitetan: ne krcka i ne ugiba se tokom kucanja. Mis je MX900.

Postoje dve verzija diNovo Media desktop i diNovo Cordless Desktop for n/b.

Ovaj za n/b nije BT i dosta je jeftiniji.

Oba su wireless sa svim manama i prednostima. Neje za ozbiljno kucanje, ali za prosecno-everyday koriscenje racunara "zavrsava". Izgleda odlicno i budi siguran da ce mnogo ljudi da uradi "wooow" kad vidi.
Jedini problem cena, posebno "desktop" modela. 200-250€ se mogu znacajno bolje utrositi po mom misljenju, tastatura i mis jednostavno ne zasluzuju toliko para. Stim sto treba imati na umu da sam ja svoju tast i misa platio preko 100€, dakle nisam stedljiv na tim delovima. Ipak, 250€ za tast i misa, ne hvala.

Za te pare se kupuje kozna fotelja, veci monitor ili audio/video tehnika.

Pozdrav!

Misljenja sam da na ovome ne treba stedeti, ipak ceo dan drzim ruke na tastaturi i na misu. Trenutno imam Logitech mx500 i Media tastaturu i zadovoljan sam sa njima. Lagan, (za moje potrebe sasvim dovoljno) precizan mis i tastatura sa mekim klikom i drzacem za dlanove. Podloga za misa mi je sa wrist pad - om (gel) - izuzetna stvar. Da ne moram ne bih menjao ovu kombinaciju ali eto potrosna je to roba a i doslo je vreme da se promeni design. diNovo mi se svideo na prvi pogled (gledao sam Cordles Desktop) i preracunao sam se da mogu sebi to da priustim u ovom trenutku. Zanimalo me je moze li ovaj komplet sluziti kao visenamenski set (znaci za sve - kucanje, narocito duze i svakodnevno, surf, igranje). Pre svega bezicne tastature i miseve izbegavam zbog igranja a i nekako nezgodno mi izgleda cinjenica da moram da punim baterije na njima. Kupio bih recimo mx1000 nedavno ali kada sam procitao ovde da baterija izdrzi dva dana... U svakom slucaju sve mi je jasno, hvala svima.

Sada je cena pala, u Imtelu je 155 evra, ali to ne menja cinjenicu da je preskupo. Kao sto su svi ovde naveli, moze da se radi na njemu, ali je vise za prezentaciju nego za neko ozbiljno koriscenje.

Desktop, BT model, 155E ?
Mozda dil bez pdv-a.
A nepisano je pravilo da se takve cene ne iznose ovde.

Pozdrav!

Sada je cena pala, u Imtelu je 155 evra, ali to ne menja cinjenicu da je preskupo. Kao sto su svi ovde naveli, moze da se radi na njemu, ali je vise za prezentaciju nego za neko ozbiljno koriscenje.

Nesho postoje dva diNovo kompleta.

Nema kod Imtel-a u VP nijednog Logitech DiNovo kompleta.

Za 150 moze da se kupi u maloprodaji samo diNovo Cordless Desktop, dok je Media Desktop dosta skuplji i nije mu pala cena.

Kod Imtel-a u VP cenovniku nema diNovo-a tako da ne moze da se radi o dil ceni bez PDV-a vec ili o *****u ili o Cordles Desktop-u. Mada bilo bi super da je pala toliko MP cena...

Covek je i pitao za taj Cordless, dakle jeftiniji komplet, ali to nije stari diNovo kome je pala cena. Novi komplet je jeftiniji, jer nije BT, a ostalo bi trebalo da je isto kao i kod Media Desktop-a, a o tome je Bane napisao.
http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/GB/EN,CRID=2162,CONTENTID=9575

http://www.pyramid.co.yu/categories.php?cat=KBD

Poslednja izmena:
Ja cu se ukljuciti u pricu kao novopeceni korisnik Cordless for Notebook modela. Razlike izmedju desktop i notebook modela su: mis koji je kod desktop modela MX900, kod notebook modela Cordless Optical Mouse for Notebooks. Prvi koristi BT vezu,drugi RF. Tastature su iste i ne vidim sta je tu notebook resenje, osim sto se u setu nalazi mis koji je iz serije namenjene prvenstveno notebook korisnicima :trust: Media pad kod jeftinijeg modela nema mogucnost ispisivanja naziva tekuce pesme iz, recimo, Winamp-a. Poseduje Smart Calculator, datum, vreme, temperaturni senzor i programabilne tastere poput tastature. Sve osim misa je identicno kod oba modela, izuzev boje. Desktop je kombinacija crne i modro zelene metalik, a notebook verzija je black/silver i lakse se da uklopiti u black/silver trend. Ne mogu komentarisati trajanje baterija (u svaki od tri dela seta idu po dve AA baterije i default-no se isporucuju Duracell) jer nije proslo dovoljno vremena. Kasnjenje misa se desava samo u slucaju nekoriscenja nekoliko minuta, kada pacov odlazi u stand-by rezim rada, pa je potreban pokret za njegovo "ozivljavanje" i mislim da se to vreme ne moze podesavati. Sto se tice ergonomije rada, potrebno je navikavanje. Neki od tastera nemaju svoju uobicajenu velicinu i polozaj, pa je potrebno dan-dva uhodavanja. Tasteri su mekani i u notebook maniru, plitkog hoda. Mis je grublji nego sto izgleda, pre svega zbog tezine koju su uslovile baterije i ko nije navikao na notebook pacove, nece se navici ni na ovaj. Uz set dolazi SetPoint 2.20a i MediaLife 3.2 (Cyber Link-ov proizvod nalik Microsoft-ovom Media Center-u) i na prvi pogled (a toliko sam imao vremena) zadovoljava potrebe za podesavanjima i monitoring-om ovog lepog parceta HW-a.
Zakljucak je da se za cenu kostanja dobija nesvakidasnje resenje pre svega u dizajnerskom smislu. Revolucionarnih novina nema, ali je pomak nacinjen u smislu da se tastatura i mis vise ne mogu posmatrati kao poslednja stavka pri kupovini racunara ili njegovom dodatnom opremanju.
Namece se pitanje, sta je sledece... :type:

Ja sam se istripovao, video sam ovo diNovo Cordless Desktop for Notebooks, samo sto nije pisalo 'for Notebooks' u Imtel-ovom cenovniku :).

Nazad
Vrh Dno