Šta je novo?

Log off pri koriscenju Remote desktopa u XP-u?

Maxivuk

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
604
U LAN-u sam kreirao remote desktop konekciju za 2 racunara. Kad pristupam racunaru sa onog drugog on izloguje trenutnog korisnika?
Postoji li nacin da se logujem na tu masinu a da trenutni korisnik ostane ulogovan, tj. da ne remetim njegov rad?
Takodje da li je moguc terminalski pristup XP iz LAN-a?

ne, kod xp-a si ogranicen na jednu sesiju. ukoliko ti to zaista treba, instaliraj WIn2003 pa ga pretvori u XP ako se igras. Ako ne ostavi sve kako je, OS je odlican

Druga mogućnost ti je da nađeš i instaliraš neki Terminal Services server koji dozvoljava više istovremenih konekcija (uključujući i lokalnu konzolnu). Na primer WinConnect.

www.thinsoftinc.com

Ako pod terminalskim pristupom podrazumevas telnet, naravno da moze, samo aktiviraj telnet servis na XP-u, posto je po defaultu disejblovan.

Pa nemoze ni kod win 2k3 dvoej na remote desktopu ono zamislite dvojca upravljaju misem
:))))))
ja cu vamo ne ja cu vamo ma kazem ja cu vamo ma jok bre ja vamo mislim da nije malo glupo a ??
pozdrav

IronSERB je napisao(la):
Pa nemoze ni kod win 2k3 dvoej na remote desktopu ono zamislite dvojca upravljaju misem
ja cu vamo ne ja cu vamo ma kazem ja cu vamo ma jok bre ja vamo mislim da nije malo glupo a ??
pozdrav
prvo probaj pa onda pricaj da ne moze. nije to vnc ili njegov klon. Oba ulogovana korisnika imaju zaseban desktop, ali iste fajlove na desktopu i my docuemnts (kao i ostale priviligeje).

IronSERB je napisao(la):
pozdrav

Naravno da može da se uloguje više ljudi. Na win2k serveru zavisno od moda terminal servera može da se nakači više ljudi bez ikakvih problema. Svi oni otvaraju virtuelne desktope koje samo oni vide dok konzola na samom računaru ostaje oankava kakva je i može takođe paralelno da se koristi (tačnije onaj koji sedi za računarom ne vidi šta drugi terminal korisnici rade).

Nazad
Vrh Dno