Imala sam slucaj da sam bila maltretirana pa me to i odlucilo da se vise zainteresujem za ove stvari. Neki tip, pacijent ili mozda i neka zenska, stavila je oglas sa mojim licnim podacima, lazne slike, golotinja, gadosti... Naravno, kontaktirala sam vlasnika sajta i on mi je poslao izvod iz svoga loga u kojem je do detalja pisalo ko je postovao taj oglas, odakle (misli sa kog provajdera), datum, vreme.
Sa tim podacima sam pitala provajdera i naravno on nije tako lako hteo da mi kaze o kome se radi, a mogao je. Sve sto mu treba je dinamicki IP, datum i vreme. I on bi tacno znao koji je username imao tu IP. Naravno da to ne bi bilo dovoljno jer user name moze biti lazni, podaci i sve. Sta dalje, pitala sam se ?
Pa setila sam se da neki provajderi prate i caller ID i to je kljucna stvar u celoj prici. Ja sad ne znam da li se taj dodaje u log o ukupnim aktivnostima na netu ili na neki drugi nacin, ali sve u svemu to je kljucni podatak. Tako mozete da vidite da li vas maltretira neko sa vama poznatog broja.
Sto se tice onih serijskih brojeva w98 ili XP meni je to malo smesno s obzirom da se kod nas rastura par kopija OS i skoro svi imamo neki od tih.
Sve u svemu, nas ISP jedini ima sve neophodne podatke za kompletan trackdown. Samo da li njih to uopste interesuje ?
Interesuje me da li neko zna nesto o preuzimanju telefonske linije od nekoga ?