Šta je novo?

Local printer se ne vidi na remote serveru, help.

Worf

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
619
Imam dva štampača prikačena na lokalnu mašinu koja ima windows7 x64, u pitanju su HP LaserJet p2015 i Epson LQ-590. Server je 32bit windows 2003. Ne mogu direktno da štampam na štampače jer ih server ne vidi, vidi samo microsoftov document writer.

Na serveru su instalirani driveri za ove štampače ali x86, dok je na lokalnoj mašini bio xp sve je lepo radilo. Šta da radim? Ne želim da vraćam XP.

Zvao sam par servisa i svi mi rekli da stavim windows xp..... pitam se što ne preporučuju da stavim win95.... :/
Kad sam ih malo više propitao priznali su da ne znaju rešenje, pokušavali su ranije da reše slične probleme i uvek su ih rešili stavljanjem xp-a..... što po meni nije rešenje.

Kako to instalirati kad windows nece ni da krene da ih instalira ako ne odgovara struktura (x64/x86).

Pa instaliraš drajver na server i kada ga u mreži nađe, kaže da nema drajver a ti mu poturiš za sistem koji je na toj mašini sa koje pristupaš?

Prvo moras u mrezi naci racunar na koji je prikacen printer. Prethodno proveri firewall, da slucajno ne blokira deljenje printera. Mozes i da ga privremeno iskljucis, za svaki slucaj. Kad nadjes racunar, tek onda kreni u setup. Kad ugledas printer, skines odgovarajuci x64 drajver kad ti bude prijavio da nedostaje, i to je to.

Poslednja izmena:
Rešen problem, evo šta sam uradio.
Pošto na serveru ne mogu ništa da čačkam instaliranje drivera tamo nije dolazilo u obzir tako da sam morao da smislim rešenje u lokalu. Na serveru sam pronašao koji su sve driveri za štampač instalirani i takve identične sam pokušao da instaliram u lokalu međutim nije moglo jer postoji razlika u arhitekturi. U suštini mogli su da se instaliraju 32 bit driveri na 64 bit sistem, samo su morali da postoje već instalirani isti takvi 64-bitni. Ja sam onda pronašao 64 bit verziju drivera koji su bili na serveru i instalirao ih u lokalu (to nisu bili baš ti driveri za štampače koje sam imao ali su bili slični i nisu bili za win7 nego za vistu). Posle instalacije tih 64-bit windows mi je dozvolio da instaliram iste te samo 32-bitne (iste kao one na serveru). Posle ove *****avancije sve je lepo proradilo :)

Žalim samo one likove u servisu koji su mi predlagali XP....

Poslednja izmena:
Rešen problem, evo šta sam uradio.

Žalim samo one likove u servisu koji su mi predlagali XP....

Linija manjeg otpora, realno bi svako od nas uradio isto - nemas motiv da razbijas glavu previse, jer nisi placen po ucinku...a narocito kad problem jos treba da resavas "remotely".

Људе сам у сервису звао само да ми дају идеју шта да радим :Р нисам хтео објашњење корак по корак :Р
Знам како је сервисерима на послу, заболи га глава чим се јави на телефон, али опет, прима плату а ако не ради поштено онда само заузима радно место.
Прошли пут кад су сервисери били у фирми ставили су нам ХР иако су могли и 7. Овај пут нисам хтео ни да их зовем јер сам знао да ћу опет завршити са ХР-ом. Сам сам ставио седмицу. А систем сам морао да инсталирам опет јер сам сам морао да заменим плочу јер је стара цркла (а сервисери су били и рекли да је плоча исправна него да имамо проблема са струјом и отишли). Запањен сам, то треба да су стручни људи, а не да неки мајмун ко ја који тренутно ради као магационер одради боље посао.

worf i jel ti gazda platio svo to cimanje?

Наравно да није, него сам имао дупло више посла без тог компјутера. Ишао сам линијом мањег отпора. :Р

Nazad
Vrh Dno