Šta je novo?

Ljudi, jel' probao neko ove okrugle IDE kablove?

leksa

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.08.2000
Poena
690
Video sam juce u digitalu prikaz, izgleda da ih ima u pccentru. Izgledaju opasno i cini mi se da je bas to ono sto mi treba da smanjim guzvu u kucistu (od cetiri pljosnata ide kabla) - pod uslovom da nisu preterano skupi. Dakle, jel' neko probao to, ima li ikakvih problema sa njima i sve ostalo me zanima.

Zar niko ne zna o cemu pricam? Izasao je kratki prikaz u poslednjem Digitalu. U svakom slucaju, danas sam zvao PcCentar i oni nemaju te kablove osim tih par sample primeraka, i izgleda da ih nece ni uzimati posto su preskupi (tako mi rece momak koji se javio). Ostaje neka varijanta da se naruce, tako da ajd' neka prica ko zna nesto o tim kablovima...

ja bi uzeo jedan mada znaju da prave probleme pri veliekim brzinama, treba da su jako kvalitetni

Prvi komplet koji sam uzeo pre nekih godinu dana sam morao da menjam, jer su bili ocajnog kvaliteta. Onda sam uzeo drugi par na testiranje, jer su bili "malo duzi", a meni je to trebalo k'o 'lebac (svako sa A7V266-E i jos nekim asusima zna o cemu se radi, posebno kad pomenem polozaj fdd konektora). Medjutim, ispalo je ono staro - za ATA-100 do 60cm, ATA-133 maximum maximuma 90c, inace ... opet promena (tu i tamo se desi da se ne vide kod butovanja uredjaji kao sto su rezac i slicno). Tek treca kombinacija je bila ok (po radu se i vidi da li je neki proizvod iz "domace radinosti".

Evo ja narucio stizu za tri nedelje pa cu da prenesem utiske, ustvari Buca ce posto su za njega:)
Pozdrav Srebrnom:)

silverglider je napisao(la):
Prvi komplet koji sam uzeo pre nekih godinu dana sam morao da menjam, jer su bili ocajnog kvaliteta. Onda sam uzeo drugi par na testiranje, jer su bili "malo duzi", a meni je to trebalo k'o 'lebac (svako sa A7V266-E i jos nekim asusima zna o cemu se radi, posebno kad pomenem polozaj fdd konektora). Medjutim, ispalo je ono staro - za ATA-100 do 60cm, ATA-133 maximum maximuma 90c, inace ... opet promena (tu i tamo se desi da se ne vide kod butovanja uredjaji kao sto su rezac i slicno). Tek treca kombinacija je bila ok (po radu se i vidi da li je neki proizvod iz "domace radinosti".

Prosto ne mogu da verujem da su ovi pljosnati kablovi svi redom iz 'domace radinosti' dobri, a okrugli kablovi prave probleme. Zar je problem napraviti okrugli kabl sa osamdeset zila?
Broz, koliko su placeni ti kablovi koji ti dolaze?

Ama ne radi se o pravljenju "okruglih" kablova u domacoj radinosti - majstori uzimaju klasicne flat kablove, skinu konektore, seku tu uzduznu plastiku i navlace samo gumeno crevo preko toga, te onda vrate konektore. To je cela mudrost pravljenja okruglog kabla. E sad, kako ce oni to lepo iseci medju vodovima, ostaje pod znakom pitanja. Druga je prica kada se flat kabl fabricki napravi tako da se vodovi ne spajaju. Kad uzmes takav kabl koji je pravio Pera iz Malog Mokrog Luga i onaj koji je pravio Promise (tj. "neko" za Promise, a logo ipak stoji kao deklaracija kvaliteta), onda nije nisto - ni sa stanovista cene, kao i u vezi kockanja - da li ti je uleteo dobro iseceni kabl ili ne.

Lekso, platio sam ih 6.5$...evo kako izgleda jedan od njih...

pozdrav:wave;

Broz je napisao(la):

Hocu i ja!!
Gde ima i kako? 6.5$ nije strasno uopste. Cak je vrlo isplativo...

Ma ima skoro svaka radnja, tvoje je samo da nadjes onu koja hoce da salje za BG.

Broz je napisao(la):

Imam iste vec duzi period vremena, i odlicni su.
Inace sam ih kupio u USA/HY i platio ih 11$ komad :(
Za FDD je bio 6.5$ :)

Broz je napisao(la):

Wow, strava izgledaju, cak su i spremni i za serial ata...

Amon_Ra je napisao(la):
Wow, strava izgledaju, cak su i spremni i za serial ata...

Na osnovu čega si sa slike koju je zakačio čika Broz zaključio da su Serial ATA ready !? S-ATA su potpuno drugačiji kablovi i konektori...

Ma jok serial ata nema veze sa ovim danas, ja mislim da nisu spremni jer sata izgleda slicno kao usb....

Nazad
Vrh Dno