Šta je novo?

LIVESCRIBE echo digital pen

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Mozda nije prava sekcija za temu, ali ne videh gde bi bilo bolje staviti...

www.livescribe.com/en-us/smartpen/

Da li je neko koristio, kako najlakse nabaviti?

Planiram nabaviti istu, najverovatnije preko ebay-a, ili amazona...

Poslednja izmena:
Da odgovorim sebi...juče naručih 4GB modela, preko našeg ibejka...javljam kad stigne...ako ikoga uopšte interesuje :D

Cisto me zanima, da li moraju da se koriste posebne minice za pisanje? Da li moraju da se koriste posebne sveske?

To nisam mogao da saznam sa njihovog sajta.

Cisto me zanima, da li moraju da se koriste posebne minice za pisanje? Da li moraju da se koriste posebne sveske?

To nisam mogao da saznam sa njihovog sajta.

Gde si gavrane, dobrodošao :D...

Minice su najverovatnije lamy m21, koje i parker proizvodi, ali to neću znati dok ne stigne olovka.

S druge strane dot paper se može štampati na laserima, postoje uputstva na netu. Za ovo sam siguran...

Hehe hvala, hvala. :D

Aha. Javi kada ti bude stigla olovka. Bas me zanima da li se minice mogu naci kod nas i po kojoj ceni.

Bilo bi dobro kada bi mogao papir da se odstampa u kucnoj radinosti/obliznjoj kopirnici i onda da se poveze u svesku A4 formata.

Ako je minica obicna i nije skupa, a papir na koji se pise se moze "napraviti", onda olovka i nije losa. :)

Hehe hvala, hvala. :D

Aha. Javi kada ti bude stigla olovka. Bas me zanima da li se minice mogu naci kod nas i po kojoj ceni.

Bilo bi dobro kada bi mogao papir da se odstampa u kucnoj radinosti/obliznjoj kopirnici i onda da se poveze u svesku A4 formata.

Ako je minica obicna i nije skupa, a papir na koji se pise se moze "napraviti", onda olovka i nije losa. :)

Gledao sam forume pažljivo, suština je da je defaultna minica ******, ali, srećom postoji dosta zamena u vidu lamy m21, parker d1, monteverde monblan refilova koji su se mnogo bolje pokazali.

Cela suština što sam i odabrao livescribe je sjajna podrška koju olovka ima, čak sam našao i listu štampača na kojima je moguće štampati dot paper, i u pitanju su većina color laser modela sa minimalnom rezolucijom 600x600 doo...

Da odgovorim sebi...juče naručih 4GB modela, preko našeg ibejka...javljam kad stigne...ako ikoga uopšte interesuje :D

Odlična "spravica". Mene interesuje, može link odakle si je naručio?

Edit: malo sam "pročešljao" sajt čiji si link ostavio i vidim da se može naručiti direktno sa sajta. Nije baš jeftina, ali vredi.

Poslednja izmena:
Nadam se da će biti korisna spravica...dugo jurim dobar sistem za digitalizovanje beleški. Koristio sam Genius G7000 , pokušavao i sa flyer-om i sa note-om...nadam se da će ovo biti pogodak...

Echo stigao!

Da prvo zahvalim Ibejku (Alexa021) na ispoštovanom dogovoru, i uspešnom izbegavanju državnih organa :)

Malo kasnije (ili za vikend) ću okačiti sličice i naravno, kasnije kreću i utisci u radu...

Da malo oživim temu...posle više od mesec dana korišćenja iste...

Olovka je zaista sjajna stvar, posebno za one koji imaju dosta sastančenja.
Desktop sw radi sjajno, baterija odlično drži, a posebno me je impresionirao komad softvera po imenu MyScript, koji prepoznaje tvoj rukopis na više od 20 jezika (srpskog naravno nema :D). Ipak, pošto na poslu dosta koristim engleski, itekako ću je pazariti, pošto je na nekom popusti do 15.08. (košta 19 usd). Oduševila me činjenica da ne samo da prepoznaje moj škrabopis u obliku pisane latinice engleskog, već prepoznaje i skice tj., geometrijske oblike, i tekst crtan u okviru njih, pa ko je čuo za mape ume, zna o čemu pričam...

Sve u svemu, zaista odlično parče hw-a, praćeno sjajnom sw podrškom.

Svaka preporuka...

Poslednja izmena:
Uzeo sam ovu olovkicu oko nove godine (doneo mi ortak iz holandije - ja poručio sa amazona na njegovu adresu pa mi on doneo...)

zgodno je što možeš sam da "odštampaš" svoju svesku, direktno iz softvera ima opcija za štampanje .. jedino što mora da se štampa na lasersom štampaču u boji i ima neki minimum za DPI ... ja sam odštampao jednu na jednom od onih veoma jeftinih laserskih u boji ... radi odlično ...

zbog tih "specifičnih" minica i svezaka sam tada bio naručio i komplet A5 svezaka i dodatno pakovanje minica tako da sam time obezbeđen ...

Olovku je moja žena dosta koristila .. imala je na poslu čitavu seriju raznih obuka/predavanja i pošto olovkom u isto vreme snimaš i zvuk i rukopis izdrži baterija za ceo dan tih predavanja .. efektivno npr oko 5-6 sati snimljenog materijala...

dobro je što taj snimljeni materijal zauzima veoma malo mesta na samoj memoriji olovke pa ne mora o tome da se vodi posebno računa ...

sveske se prebaciju kroz vrlo dobro odrađen softver na komp i mogu da se sačuvaju i u PDF formatu koji podržava sve mogućnosti (klikneš na određeno mesto a on krene da pušta zvuk i pisanje od tog mesta i sl..), takav PDF se otvara sa klasičnim Adobe readerom ...

dobar je fazon što imaju i softver za iPad pa je to takođe super fazon, na iPadu izgleda skroz dobro ...

sve u svemu super je olovka .. Peđa iz Macole mi je i bio pokazao olovku ... i hteli su da uđuu dil oko nabavke al ne znam gde je zapelo ...

Ja nisam hteo da plaćam sveske, i uspešno ih štampam i na color i na bw laserima...

Mislim da kada bi pustili u prodaju na našem tržištu, dosta ljudi bi bilo zainteresovano...

U suštini nije uopšte skupo ... upotrebna vrednost đacima i studentima je astronomska ! da sam imao ovako nešto kao student ... sigurno bi kupovao narod ... (ja pokazao na jednom seminaru gde je bilo dosta profana ... popalili se kao nenormalni al džaba kad nema nigde da se uzme)

Mnogo dobra stvar, samo mi nije jasno, odgledao sam snimak na njihovom sajtu, svescica na kojoj se pise je njihova isto? Ili je to samo za potrebe snimka onako?

Koja je cena sada?

Poslednja izmena:
Mnogo dobra stvar, samo mi nije jasno, odgledao sam snimak na njihovom sajtu, svescica na kojoj se pise je njihova isto? Ili je to samo za potrebe snimka onako?

Koja je cena sada?

Gledao si snimak, ali te je mrzelo da pročitaš dve strane teme:D...sveska jeste njihova, ali se bez štampa na color pa čk i bw laserima...Trenutno je 4GB na akciji i košta 130usd, koliko se sećam, zadnji put kada sam proveravao...

Procitao sam, samo nisam skontao da je o tome rec hehe

Kao sto mi ni sad nije jasan deo "ali se BEZ stampa na colorpa cak i bw laserima". Sta je trebalo ovo da znaci, bez problema? :)

Stampa mi nije potrebna, iskljucivo digital, pa me je interesovalo pisanje, da li mora po toj svescici, jer ono dole deluju kao dugmici ili je samo grafika, reccord i to.
Tek sam posle izvalio da ima i snimanje zvuka, za fakultet dusu dalo.

Cena je dosta jaka, ali uredjaj je bruka.

Procitao sam, samo nisam skontao da je o tome rec hehe

Kao sto mi ni sad nije jasan deo "ali se BEZ stampa na colorpa cak i bw laserima". Sta je trebalo ovo da znaci, bez problema? :)

Stampa mi nije potrebna, iskljucivo digital, pa me je interesovalo pisanje, da li mora po toj svescici, jer ono dole deluju kao dugmici ili je samo grafika, reccord i to.
Tek sam posle izvalio da ima i snimanje zvuka, za fakultet dusu dalo.

Cena je dosta jaka, ali uredjaj je bruka.

da, bez problema je trebalo da stoji...

Da, mora na toj svesci, zbog dot patterna, ili na štampanoj...postoji nekoliko template-a za sveske i A5 i A4...

I jeste, uređaj je prva liga za one koji su često na sastancima i zapisuju dosta i često...

aaa stampanoj svesci, ja sve vreme kapiram problem je u stampanju napisanog materijala :)
Sad se razumemo, hvala!

Pocinjem lagano da skupljam kes, pa od sledeceg semestra da se digitalizujem :)

Vrh Dno