Šta je novo?

Live5.1 mi krci u igricama

Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
619
Danas sam uzeo Splinter cell i samo sto sam prosao trening i nalozio se na igricu u prvoj misiji zvicnici pocnu da mi krce i ne prestaju dok potuno ne izadjem iz igrice. Kada udjem ponovo igram nekoliko minuta i eto ga opet :cuss: . To mi se desavalo ranije kada sam igrao Battlefield ali prestane posle nekoliko minuta igranja pa i nisam obracao paznu zasto. Inace konf. XP1600(nije kllokovan), GA7VRXp kt333, modem, mrezna, tjuner i Live.
vec sam poceo da skidam drajvere ali mi se nikako ne dovlaci 23mb.
Imate neko efikasnije resenja za ovaj problem?

Moze biti svasta... Hajde reci koliko imas memorije? Ako ima 128, mozda je do toga problem. Ako imas vise (256 itd), onda moze stvarno biti svasta. Nisi naveo ni OS koji koristis. Jel treba da vracamo u bob?:D
Nema veze probaj ovako,
Prvo: Probaj da instaliras najnoviji DX. Ako ostane isto, probaj da acceleraciju DX-a stavis na nesto manje od normale. Ako nista drugo, iskljuci totalno acceleraciju zvuka.
1.a ako je XP u pitanju, podesavanje se vrsi iz kontrol panela,
1.b ako je 9X u pitanju, podesavanje je iz programa "dxdiag".
Drugo, ako ovo prethodno zakaze, stisni se i skini 23 mega. Cuo sam da postoje neki KX driveri za LIVE koji su mnogo bolji od generickih; probaj sa njima.
Trece, iskljuci sve nepotrebne programe pre ulaska u bilo koju igricu (sve osim explorera i systray-a ako je 9X u pitanju)
Cetvrto, DAJ DETALJNIJI OPIS PROBLEMA I SISTEMA :beat:

Darko je napisao(la):
Moze biti svasta... Hajde reci koliko imas memorije? Ako ima 128, mozda je do toga problem. Ako imas vise (256 itd), onda moze stvarno biti svasta. Nisi naveo ni OS koji koristis. Jel treba da vracamo u bob?:D
Nema veze probaj ovako,
Prvo: Probaj da instaliras najnoviji DX. Ako ostane isto, probaj da acceleraciju DX-a stavis na nesto manje od normale. Ako nista drugo, iskljuci totalno acceleraciju zvuka.
1.a ako je XP u pitanju, podesavanje se vrsi iz kontrol panela,
1.b ako je 9X u pitanju, podesavanje je iz programa "dxdiag".
Drugo, ako ovo prethodno zakaze, stisni se i skini 23 mega. Cuo sam da postoje neki KX driveri za LIVE koji su mnogo bolji od generickih; probaj sa njima.
Trece, iskljuci sve nepotrebne programe pre ulaska u bilo koju igricu (sve osim explorera i systray-a ako je 9X u pitanju)
Cetvrto, DAJ DETALJNIJI OPIS PROBLEMA I SISTEMA :beat:
Koristim winXP-SP1. kada igram Splinter cell setam se po nivou opusteno zvik normalan. Problem se javi kada otvorim vatru na neprijatelja odnosno kada on mene otkrije krene da puca i u tom trenutku krece sustanje i to ne neko tiho nego ga bas odvrne :hair: :shock: :eye: gadno sam se istripovao prvi put.

Drajvere sam skoro skinuo ali cu sutra da ih isprobam. Nadam se da su oni resenje

Ako ga odvrne, onda je gotovo sigurno DX u pitanju... Probaj da iskljucis EAX ili tako nesto. Da vidis da li ce i onda da pravi frku.

Instalirao sam nove drajvere i sada se cuje ali ali mnogo tise pa me bas briga mogu da zivim s tim.

Onda je problem u EAX-u... To se da primetiti u nekim igrama; probaj da ga iskljucis ako te iritira, ili iskljuci sve efekte na zvucnoj. To bi resilo problem za vjek i vjekova :D

Da nije slucajno problem u DX9 koji se instalira zajedno sa igrom?
Meni se isto desilo juce ali u WC III i posle reinstalacije XP-a sve radi normalo ali DX9 jos uvek nisam stavio.

Ser_Zile je napisao(la):
Da nije slucajno problem u DX9 koji se instalira zajedno sa igrom?
Meni se isto desilo juce ali u WC III i posle reinstalacije XP-a sve radi normalo ali DX9 jos uvek nisam stavio.

Vrrrrrlo moguce.

Darko je napisao(la):
Vrrrrrlo moguce.
Instalirao sam DX9 zajedno sa igricom. A sto se tice sustanja i ono tiho nestanje posle nekih pet minuta
tako da je problem resen ne bas u potpunosti:wave;

kratkouhi ubica je napisao(la):
Instalirao sam DX9 zajedno sa igricom. A sto se tice sustanja i ono tiho nestanje posle nekih pet minuta
tako da je problem resen ne bas u potpunosti:wave;

A znam sta je onda. Ali nemoj nikom da kazes, nece ti verovati. To su GREMLINI!
:D

Nazad
Vrh Dno