Šta je novo?

Live! i rotiranje zvucnika

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Da li postoji neko programce kojim bi izrotirali zvucnike? npr zamenili levi i desni ili ih "remapirali" tako da prednji levi postane zadnji levi a prednji desni prednji levi i slicno... ideja je da kada se slusalac zarotira da zvucnici ostanu na istom mestu....

pa pretpostavljam da bi to remapiranje mogao da radis u kX drajverskom kontrolnom mixeru, koji nudi upravo da graficki povezes delove kartice (ulaze, prolaze i izlaze) linijama tako da rade ono sto ti hoces. Mislim da mozes da prebacujes L/R i Front/rear kanale, samo sto bi to morao rucno.Ili da snimis konfiguraciju u neki njegov preset i onda da ucitavas kad nameravas da se rotiras... ili sta god vec :D
Naravno, morao bi prvo da instaliras KX drajvere, i da se malko igras sa tim. Oni, izmedju ostalog, omogucavaju i ubacivanje realtime efekata izmedju pomenutih delova kartice, tako da, na primer, mozes da radis razlicitu ekvalizaciju razlicitim izlazima, kacis reverb,delay i ostale efekte u realtime-u. Ovo sa ekvalizacijom je super fora ako kacis razlicite zvucnike ili sluske istovremeno, pa da se koliko toliko slicno cuje.
Pozdrav:wave;

Odakle mogu da se skinu ti drajveri?

Da li je neko isprobao ove drajvere? Koliko su stabilni, da li ima problema sa kompatibilnoscu sa igrama?

JOBAH je napisao(la):
Da li je neko isprobao ove drajvere? Koliko su stabilni, da li ima problema sa kompatibilnoscu sa igrama?
Dovoljno su stabilni ali ne podržavaju uopšte eax.
Mada to smeta samo ako imaš 5.1 sistem. Šta će nekome eax na dva zvučnika :)

JOBAH je napisao(la):

Ja sam probao a inche koristim po dva zvuchnika na prednjem i zadnjem izlazu...Znachi neki 4.0 system :D Malo mi je konfuzan software za pochetak ali mi drajveri daluju fino...sve u svemu vredi probati (oko 4Mb)...Ajd samo neka mi neko kaze kako izvesti ono shto je JOBAH trazio (rotiranje celog systema)...Nisam bash mnogo brljao pa nisam nashao bash "to" ??? Video sam neka silna povezivanja (grafichka) ali nishta nisam shvatio :D (a nisam se ni trudio iskreno)???

Ja nisam uspeo da namestim 5.1 zvucnike da rade sa tim drajverima. Ne radi mi centralni\subwoofer...
U cemu je fazon?

Sime[/i] [B]Ja nisam uspeo da namestim 5.1 zvucnike da rade sa tim drajverima. Ne radi mi centralni\subwoofer... U cemu je fazon?[/quote] Ako su u pitanju 35.30 u kxDSPu otvoriš Surrounder i izabereš 5.1 za speaker type. Ako su stariji... za woofer nisam siguram ali centralni zvučnik radi samo ako je izvor zvuka 5.1 (znači dvd pošto nema eax-a). U tom slučaju možeš recimo da staviš jedan MonoMix modul i da na njegove ulaze dovedeš front_L i front_R signale sa xroutinga ili sa equalizera je napisao(la):
Ajd samo neka mi neko kaze kako izvesti ono shto je JOBAH trazio (rotiranje celog systema)...Nisam bash mnogo brljao pa nisam nashao bash "to" ??? Video sam neka silna povezivanja (grafichka) ali nishta nisam shvatio :D (a nisam se ni trudio iskreno)???
Otvoriš kxDSP. Na Epilog modulu imaš konektore:
Analog Front Left, Analog Front Right, Analog Rear Left, Analog Reat Right, Analog Center, Analog Subwoofer.
Oni ti predstavljaju fizičke izlaze na karti. Na njih vežeš izlaze iz xroutinga, surroundera, timbrea, equalizera ili već koji su moduli uključeni (zavisi od verzije drajvera).

Vrh Dno