Šta je novo?

Live!>Audigy4 mod

BigJoe

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2005
Poena
380
Nisam bio siguran da li ovde ili u zvuk da "metim" ovu temu, ali mi ovde bese logicnije:)

E sad o cemu se radi, nadam se da je neko cuo za ovaj softmod!
Evo adrese sa uputstvom i instalerom za mod
http://www.aoaforums.com/forum/grap...ls/32488-softmod-your-audigy-2-live-into.html

E sad doticni mod ja nisam uspeo da odradim pa mislim ako neko jeste da mi malo pojasni. Meni nece da se instalira drajver koji je ujedno i naj bitniji. E sad na ovoj adresi je to neko sigurno prezvakao, ali mi je stvarno ubistvo da citam desetak strana na engleskom.

ja sam to svojevremeno uspesno izveo, ali ne po uputstvu sa aoaforum-a...
imam i modovane drv koji rade bez problema na mom audigy1 - model SB0090.
nije mi se svidelo ono sto sam dobio, pa sam se vratio na NGO drajvere, koji su, uzgred,
veoma kvalitetni sto se tice dobijenog zvuka.
ah, da...i sa njima nemam problema sa krckanjem i slicno, po cemu je poznata
kombinacija DFI + Creative.
ako te zanimaju linkovi koje sam ja koristio, daj mi par dana (iza ponedeljka) pa cu ti naci i postovati ovde...

poz.

Ja sam Live! izvadio iz kucista samo zato sto nema konektor za front panel... Sto Karjan modul od DFI LP ima. Bio sam spreman da ga vratim u masinu, ali sam vec u dilemi sta ce meni to??? Nemoj da se cimas... Hvala ti u svakom slucaju. I by the way mod sam hteo da odradim cisto iz radoznalosti, a ne nekih potreba...

ma cool...meni front conn i ne treba a eax da...

E da EAX bese lepa stvar....
Ali me mrzi da se nocu zabadam iza kucista da nabodem sluske... Pritom moram da iskljucim front zvucnike od 5.1 sistema...
Jos kad se na to doda da u bilo kojoj kombinaciji ide prebacivanje na Headphones u driverima...

Jos kad se na to doda da u bilo kojoj kombinaciji ide prebacivanje na Headphones u driverima

???

ja imam 2.1 zvucnike na front-u i sluske na rear izlazu, a samo sam stavio 4.0/4.1.
i u bilo kom momentu umesto sluski mogu da ubodem drugi set 2.1 zvucnika u rear ili sluske u front...
svaka kombinacija uvek radi bez bilo kakvog setovanja svaki cas...

koristi razdelnik 1-na-2, radice ti
mom drugaru sam stavio razdelnik na front out, iz razdelnika sluske i jedan set zvucnika a iz rear out-a drugi set zvucnika i sve mu sljaka... audigy2 ls...

Poslednja izmena:
Ja vec jedno vreme koristim te Youp Pax drajvere na mojoj audigy2 value,Ovaj link sto je stavljen mislim da je neka starija verzija u pitanju posto je moj drajver 500mb-a sa svim softwerom,sve u svemu zvuk se stvarno poboljsa,dobije se mnogo opsirniji i bolji softwer,otvori se thx opcija,ima cak i softwera od x-fi-a kao i splash screen na startup-u.... sve izgleda bolje i lepse al sto je najbitnije zvuk se poboljsha,ova verzija sto ja imam je i zadnja koliko ja znam 3.33,neznam tacan link gde mogu da se skinu ja sam ih dobio al mozete potraziti po google-u moze da se nadje :)

pa i moja verzija je oko 500 (470) mb, ali je zvuk u najboljem slucaju isti kao sa orig. drv. za audigy1 (by creative)...cudno...
sa NGO drajverima imam vrlo primetno bolji zvuk...mozda na to utice i vrsta zvucnika, tj. model, ako razumete sta hocu da kazem...
i mali su i nisu sareni k'o cirkus i brzi su, a imaju svu funkcionalnost orig. drajvera...
sve verzije sam probao sa istim zvucnicima i podesavanjima...

@ JBL jel bi mogao mozda da uploadujesh drajvere ako ti nije prob mene bi bash interesovalo kako radi, a ja sam na tom pax sajtu nailazio na neshto manje, pa zato ako bi mogao da dash neki dw link ili tachno ime. :wave:

Pa neznam kako bi mogao da ti uploadujem kad su 500mb-a,Neznam na koji nacin bi mogao da ti ih dam jer link neznam ja sam ih dobio i u njima ima i uputstvo kako se instaliraju,nije ono standardna instalacija nego ima nekog cackanja, Evo ti tacno ime pa probaj da nadjesh na netu YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 i update YouP-PAX-A4v3.33

Meni bash i nije sve jasno sad zbog milion i petsto sajta na kojima sve pishe drugachije. Ako stavim te 2.33 driv i pax fi v2.23 (jel su ovo sve creat. app?) dobicu audigy 4 ili 2zs?

edit: nashao sam sve nego me sad interesuje postupak samo ako bi neko mogao da opishe kako ide.

Poslednja izmena:
ja sam samo stavio 2.32 softwer a drajver 2.33 dobio sam 2zs a softver od cetvorke i x-fi-a znaci sve izmesano :)

Aha, ok probacu pa cu da javim rez poshto neki kazu da im prijavljuje a4 pro a nekima zs.

meni i dalje prijavljuje (c000) koji je kod za zs. Otkljuchala mi se opcija za thx, jel to znachi da sam sve uradeo kako treba ili?

Aman ljudi...... neće ti napisati da imaš X-Fi kartu ako ti je u mašini Audigy ES ili neki Live.

YouP-Pax drajveri su napravljeni sa idejom da se omogući vlasnicima starijih karti da koriste novije drajvere jer Creative pruža slabu podršku za starije modele. Na njihovom BBS, ili ti forumu, čiji je link Anubis naveo mogu se naći paketi modovanih drajvera u par varijanti.... zavisno koju generaciju karti podržavaju (Live, Audigy, Augidy 2/4). Pored toga u dotičnim drajverima dodata je i optimizacija za ženske glasove / muške glasove / igre.

Pored drajvera tu je i arhiva sa modovanim Creative app za korišćenje uz iste... pa ko voli nek izvoli. Zadnja varijanta drajvera za Audigy seriju (šta ćeš... to mi je trenutno u mašini) je 22Mb a dotični paket Creative app je 283Mb.

Normalno, vlasnici modela Audigy LS su "povlašćeni" posedovanjem tako dobre karte pa mogu slobodno da se upuste u lepote budženja drajvera na istu.... ako im uspe.

Edit: Zaboravih da kažem.... dotični paket app je YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2 što će reći od X-Fija...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno