Šta je novo?

Live 5.1 vs nove integrushe

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Uzimam uskoro novu konfiguraciju i zanima me kakve li su ove nove integrushe sa oznakama tipa "Realtek ALC 883, 8-ch High-Definition Audio CODEC" u odnosu na moj live 5.1 (onaj prvi, legendarni live, na audigy).

Evo ja sam bio u istoj dilemi da li da ostavim moju sb live 5.1 (kao tvoja) ili da zvuk prebacim na integrusu (realtek HD) i posle dugog testiranja sam ostavio sb jer ipak ima bolji zvuk (sto se slusanja muzike tice). Testirane su na jazz 9940 sistemu i utisak je sledeci sb ima dublji i definisaniji bas dok takdje niski tonovi dosta bolje zvuce. Jednina prednost realteka je sto ima podrsku za noviji EAX tako da na primer DIRT na njoj radi u 5.1 dok na sb-u nece (GRID za divno cudo radi, iako je isti izdavac). Ako slusas muziku definitivno ostavi sb, a za igrice je bolji ovaj drugi.

Evo ja sam bio u istoj dilemi da li da ostavim moju sb live 5.1 (kao tvoja) ili da zvuk prebacim na integrusu (realtek HD) i posle dugog testiranja sam ostavio sb jer ipak ima bolji zvuk (sto se slusanja muzike tice). Testirane su na jazz 9940 sistemu i utisak je sledeci sb ima dublji i definisaniji bas dok takdje niski tonovi dosta bolje zvuce. Jednina prednost realteka je sto ima podrsku za noviji EAX tako da na primer DIRT na njoj radi u 5.1 dok na sb-u nece (GRID za divno cudo radi, iako je isti izdavac). Ako slusas muziku definitivno ostavi sb, a za igrice je bolji ovaj drugi.

Taman :)
Da, vishe slusham muziku, a zaboravih da imam Altec Lansing 621, dakle nisu bash plastikaneri u pitanju. Tnx, ostavicu ondak 5.1 Live dok ne sqpim kesh za neki XFi

Meni ALC888 bolje zvuči od Live 5.1 pa sam je prodao. Ne verujem da postoji velika razlika između 888 i 883, a izgleda da sve zavisi od subjektivnog utiska.

Ja imam Asus P5B Deluxe (965 chipset) ... imam je skoro dve godine. Zvucna na njoj je shitina. Mislim nije katastrofa ali je razlika izmedju nje i 5.1 velika.

Ne znam ko se seca soundstorm integrusa sa nForce2 ploca. Te zvucne su bile bolje od 5.1

Jos pitas... Meni je samo nje bilo zao kad sam prodavan LanParty nF2 Ultra... :(

Nazad
Vrh Dno