Šta je novo?

Live!5.1 + 6700

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Kada u opcijama u PowerDVD(4) hocu da namestim da mi se cuju svi zvucnici samo dobijam opciju da mogu da koristim samo sistem od 2 zvucnika. Kako da mi se cuju svi zvucnici? Imam Live!5.1 i Inspire 6700

Prvo proveri da li si prilikom instalacije Live!-a instalirao i podrsku za 5.1. Takodje, pogledaj da li tvoja verzija Power DVD-a uopste podrzava 5.1/DTS zvuk.

Instalirao sam podrsku za 5.1 preko "Speaker Preset Setup". A kako da proverim da li PowerDVD podrzava takav zvuk? Instalirao sam poslednju verziju

Za Power DVD, pa pogledaj uvodni screen, pogledaj help, i slicno, i potrazi podatak/oznaku da je 5.1 zvuk podrzan. Ovo sam ti rekao zato sto sam vidjao da se uz neke DVD plejere besplatno dobijao "osakaceni" Power DVD, koji je imao samo opciju za 2 zvucnika. A za 5.1 bi morao da doplatis upgrade.
Takodje, idi u control panel - sounds and multimedia - audio - sound playback - advanced i postavi "speaker setup" na 5.1 . Koliko se secam, ovo je neophodno.
E da, Power DVD 4 je malo specifican zato sto broj zvucnika ne mozes da menjas tokom reprodukcije. Dakle, prvo podigni samo Power DVD, pa idi na configuration-audio, i tamo podesi sta ti treba. Pa tek onda zapocni reprodukciju DVD-a.

U help-u pise da je podrzan 5.1 zvuk. Ja kad gledam neki fiml imam samo "2 speakers" mod ali u podopciji imam Dolby Surround. Skoro sam isprobavao sam Matrixom i film se stvarno dobro cuje. Samo me zbunjuje to sto nemam podrsku za "6 speakers" ili za "4 speakers".Kako doci do tog upgrate-a za 5.1 zvuk?
A sta je to SPDIF? Mogu li ja imati neke koristi od toga sa Live!5.1+Inspire 6700?

Ne rece da li uradio ono sto sam ti rekao za Power DVD, da ga prvo podignes na "suvo", desnoklik pa configuration-audio, i tu namestis "6 speaker". Pa tek onda pritisnes play i pustis film.

Ako u helpu stoji da plejer podrzava 5.1 zvuk (bez naznaka tipa "ako platite"), onda nije problem u njemu.

Ako ti nista od ovoga sto sam ti rekao ne pomaze, onda stvarno vise nemam ideja. To podesavanje u globalu ne bi trebalo da bude problematicno. Prodji jos jednom kroz ove predloge. Jedino sto mi jos pada na pamet je da si pustio film koji i nema 5.1 zvuk, vec samo Dolby Digital Stereo/Surround. Ili ima i stereo i 5.1 varijantu, ali da si ti u meniju filma izabrao "stereo". Mada cisto sumnjam da je ovo poslednje u pitanju...

SPDIF je digitalni izlaz ("treci" izlaz na Live!-u), kroz koji mozes da posaljes originalni, nedekodovani visekanalni zvuk sa DVD-a na spoljni dekoder . Za Inspire 6700 to ti nije od koristi, s obzirom da ti zvucnici mogu da prime samo vec dekodovani zvuk, koji im salje Live!.

Imao sam i ja takav problem! To ti je do plejera! Ja sam skinuo Fosijevu verziju i tek onda sam dobio mogucnost biranja broja zvucnika! A u Graficku sam kao dobio original CD PowerDVD ali nista! Ako ne nadjes javi se narezacu ti! Skinuo sam i patch naj noviji za PDVD

Spasao si me. Samo reci kako da ti dam CD da ga narezes(i powerdvd i taj patch)?

Nazad
Vrh Dno