Šta je novo?

Liteon - Novi Utility za merenje C1 i C2 gresaka na CDR disk

Ne radi link za dl :(

Radio je :( Probaj sa ovim , pa ako ti ni to ne radi bacicu ti na mail.

SHLJAKA !!! Hvala!

Nesto mi je ovaj program sumljiv, na Plasmon medijama (najjeftinije) snimanim na 48x (realnih 48x) prilikom testiranja daje da je prosek c1 gresaka oko 1,0-1,1? Mislim, liteon pisaci su dobri, ali toliko dobri? :)

Zavisi od toga koliko se pisac slaze sa odredjenim medijumima. Ja sam sa Taiyo Yuden diskovima (Verbatim DataLife Pastel) pri 24x snimanju dobio prosek od 0.034 C1 gresaka (max nivo je 6), dok sa Princom pri 48x snimanju (princo sa zastitom) dobijam u proseku oko 0.4 C1 gresaka po sektoru (maximalni nivo je 8).

Jedino je pitanje koliko ove vrednosti dobijene na Liteon diskovima odgovaraju vrednostima dobijenim na masinama koje profesionalno mere ove greske.

Rizikovacu, al bolje da pitam nego da nikad ne saznam....

Sta su to C1 greske?

A jel postoji neki drugi Utility sa istom namenom i da po mogucstvu podrzava i druge rezace ?

Koliko znam bice za plextor-e u novom PlexTools-u slican utility. Postoji jos i CD Doctor koji ce raditi na svim Mediatek baziranim CDRW uredjajima ukljucujuci tu i LiteOn

Glasine su da ce i novi Nero CD Speed podrzavati merenje C1/
C2 gresaka, sto ce biti veoma tesko, jer je ovakav utility obicno specifican za hardware

Vrh Dno