Šta je novo?

LiteOn 52327s i zujanje

lud i zbunjen

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2004
Poena
602
Zdravo, ljudi...

Kupih LiteOn 52327s. Cim ubacim disk, pocne da se cuje zujanje kao kod dotrajalih ventilatora... ili bolje da kazem pistanje... Koliko je to normalno, tj. da li da izshamaram bestidnog prodavca? :whip: :smackbum: :smash:

Poslednja izmena:
Da li ti se to deshava sa nekim ili sa svim diskovima?

LiteOn generalno ima probelma sa bukom glavnog motora koji nema amortizaciju na osovini, a i zvuchna izolacija je dosta slaba na samom telu uredjaja.

Sa svim diskovima... Da malo pojasnim... Drajv (naravno) pocne da usporava nakon koriscenja, a ima 2-3 faze sa razlicitim brzinama. Izvestan "metalni" zvuk je prisutan u svim tim fazama, osim kad se potpuno zaustavi. Nije previse bucno, ali takav zvuk nisam primetio kod drugih rezaca. A nisam imao prilike da oslusnem drugi primerak LiteOn-a.

lud i zbunjen je napisao(la):
Sa svim diskovima... Da malo pojasnim...

Josh jedno pitanje: Da li ti se to chuje pri chitanju i snimanju ili samo pri chitanju?

Cuje se i pri citanju i pri snimanju. Cak i pri citanju na 1x (audio cd). Izgleda da opada kako se blizi kraju diska. Usled nedostatka medijuma, probao sam snimanje samo do 10x.

lud i zbunjen je napisao(la):
Cuje se i pri citanju i pri snimanju. Cak i pri citanju na 1x (audio cd). Izgleda da opada kako se blizi kraju diska. Usled nedostatka medijuma, probao sam snimanje samo do 10x.

Po svemu opisanom, rekao bih da je to normalan zvuk LiteOnovih CD-R/RW snimacha.

Uzgred, nevezano samo za LiteOn(Off :p):
- ljudi kupe citace/rezace poslednje generacije koji se vrte preko 10k obrtaja, i ocekuju da budu necujni. Pa, malo je nemoguce :D

Ja sve citam na 8x, a snimam na 16, i to sto hocu a ne sto moram (uredjaj mi je 52x24x52x) :d

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):
Uzgred, nevezano samo za LiteOn(Off :p):
- ljudi kupe citace/rezace poslednje generacije koji se vrte preko 10k obrtaja, i ocekuju da budu necujni. Pa, malo je nemoguce :D

da, ali je kod LiteOn ta buka malo vise iritirajuca.

Hvala, ljudi na odgovorima... Inace, ja sam vec proverio to u vezi buke na raznim forumima/reviewovima i slicno, tako da se ne zalim na nivo buke, vec na specificnost iste... Tj. ne zalim se vec pitam da li je to normalno, a znajuci kakvi su kod nas odnosi prema potrosacima i uslovi nazovi-garancije, mislim da visak paranoje nije na odmet.

BTW, pise u garanciji da ne vazi ako ti pregori elektronika na HDD-u. Nacisti!!!

Jos jednom hvala.

Nazad
Vrh Dno