vanyadds
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.06.2003
- Poena
- 619
Za vlasnike gore spomenutog LiteOn DVD-DviX plejera
Vec sam o ovome pisao ali nije zgore napisati jos jedanput
Izasao je novi firmware
http://babelfish.altavista.com/babe...iteonteam.free.fr/pages/firmwares_lvd2002.php
firmware je "The version 0302" od 20/03/2004
Sta donosi..
Podrsku za foldere..(stari je iscitavao sadrzaj svih foldera i pravio kumilativnu listu po abecednom redu)....sad je pristup puno jednostavniji i logicniji....svaki folder je celina za sebe
Poboljsani su kodeci tako da sad podrzava
DivX 3.11, DivX 4.x & 5.x, XviD, BivX , OGG ...
stari je podrzavao zvanicno DivX 4.xx & 5.xx, XviD radio je i sa 3.11 ali traljavo (cesto mu se slika zamrzavala....blokirala na par sekundi) nije podrzavao titlove.
Novi podrzava titlove u .srt formatu..mogu biti maksimalno dva titla u istom folderu...i naravno moraju imati indetican naziv kao i video fajl...pazite na razmak izmedju imena
Na primer: film The Fisher King
U istom folderu
The Fisher King.avi.......The Fisher King.srt...uredjaj nece prepoznati kombinaciju TheFisherKing.avi......The Fisher King.srt u tom slucaju najverovatnije ce upasti u neku petlju citanja iz cega ga vadi samo ukljuc iskljuc
Ima lepsi meni "subjektivno mnogo funkcionalniji"
Za one koji prvi put rade update par instrukcija
Dok skidate firmware na pc bice vam ispisan naziv "urltrurl" bez ekstenzije....ali velicine priblizno 2.8 Mb
Kad ga skinete doticni fajl nema ekstenziju i win.ga neprepoznaje u Total Commanderu (ili slicno) preimenujte fajl u urltrurl.zip (dodajte mu .zip)
sad ga mozete otvoriti i videti njegov sadrzaj
liteon_v0302_officieux.nrg
U Nero programu narezite ovaj fajl na CD (mora biti sam na cd...)
Ubacite ga u DVD i sacekajte LiteOn malo duze iscitava..sadrzaj pre pocetka update-a
Kod mene oko 2-3 min (verovatno zbog najeftinijeg Princo diska)
Kad sam proces krene na ekranu ce vam se pojaviti oznaka SONIC II 2002
Radi se o istom uredaju samo pod drugim imenom i namenjenom Japanskom trzistu....Na ekranu gore i dole bice par plavih fleka kao da se radi o razmrljanim slovima koje nemoze procitati..bez straha....Verovatno je u pitanju japanska kaligrafija....
U toku promene firmware na ekranu cete videti sta se u kom trenutku updatuje tako da cete moci da vidite sve pogodnosti koji dobijate sa novom verzijom.....posle odprilike 5 min dobicete poruku..da ugasite uredjaj i to je to...Moj prvi strah je bio da ce sa paljem uredjaja na ekranu pojaviti poruka SONIC II 2002 umesto LiteOn....nebrinite Logo je onaj stari ...Posle starog uvodnog ekrana videcete novi meni..po meni mnogo bolji od originalnog....
Za sve koje interesuju titlovi...podrske za nasa slova nema
tako da je ostalo da se dovijate...Ctrl+H pa menjaj.....Subtitle dugme sad vam radi i kod DivX...Kod ucitavanja morate pricekati par sekundi na sinhronizaciju..koja je odlicna...to jest zavisi koje .srt prevod radio
Slova su skoro po slobodnoj proceni 2-2,5X veca nego kod Neo 77 DVD...Bele boje....ii mogu se pozicionirati.....privid jer pozicionirate sliku a titl ostaje na mestu...
Slika je bolja (cistija..lepsa) zbog bolje optimizacije kodeka....
Ostalo cete morati otkriti sami
Namenjeno je svima koji bi zeleli PRVI PUT sami da modifikuju firmwares na svom LiteOn 2002 DVD
Za Vukove ovog foruma ostaje da uvek mogu napraviti bolji
firmware
Vec sam o ovome pisao ali nije zgore napisati jos jedanput
Izasao je novi firmware
http://babelfish.altavista.com/babe...iteonteam.free.fr/pages/firmwares_lvd2002.php
firmware je "The version 0302" od 20/03/2004
Sta donosi..
Podrsku za foldere..(stari je iscitavao sadrzaj svih foldera i pravio kumilativnu listu po abecednom redu)....sad je pristup puno jednostavniji i logicniji....svaki folder je celina za sebe
Poboljsani su kodeci tako da sad podrzava
DivX 3.11, DivX 4.x & 5.x, XviD, BivX , OGG ...
stari je podrzavao zvanicno DivX 4.xx & 5.xx, XviD radio je i sa 3.11 ali traljavo (cesto mu se slika zamrzavala....blokirala na par sekundi) nije podrzavao titlove.
Novi podrzava titlove u .srt formatu..mogu biti maksimalno dva titla u istom folderu...i naravno moraju imati indetican naziv kao i video fajl...pazite na razmak izmedju imena
Na primer: film The Fisher King
U istom folderu
The Fisher King.avi.......The Fisher King.srt...uredjaj nece prepoznati kombinaciju TheFisherKing.avi......The Fisher King.srt u tom slucaju najverovatnije ce upasti u neku petlju citanja iz cega ga vadi samo ukljuc iskljuc
Ima lepsi meni "subjektivno mnogo funkcionalniji"
Za one koji prvi put rade update par instrukcija
Dok skidate firmware na pc bice vam ispisan naziv "urltrurl" bez ekstenzije....ali velicine priblizno 2.8 Mb
Kad ga skinete doticni fajl nema ekstenziju i win.ga neprepoznaje u Total Commanderu (ili slicno) preimenujte fajl u urltrurl.zip (dodajte mu .zip)
sad ga mozete otvoriti i videti njegov sadrzaj
liteon_v0302_officieux.nrg
U Nero programu narezite ovaj fajl na CD (mora biti sam na cd...)
Ubacite ga u DVD i sacekajte LiteOn malo duze iscitava..sadrzaj pre pocetka update-a
Kod mene oko 2-3 min (verovatno zbog najeftinijeg Princo diska)
Kad sam proces krene na ekranu ce vam se pojaviti oznaka SONIC II 2002
Radi se o istom uredaju samo pod drugim imenom i namenjenom Japanskom trzistu....Na ekranu gore i dole bice par plavih fleka kao da se radi o razmrljanim slovima koje nemoze procitati..bez straha....Verovatno je u pitanju japanska kaligrafija....
U toku promene firmware na ekranu cete videti sta se u kom trenutku updatuje tako da cete moci da vidite sve pogodnosti koji dobijate sa novom verzijom.....posle odprilike 5 min dobicete poruku..da ugasite uredjaj i to je to...Moj prvi strah je bio da ce sa paljem uredjaja na ekranu pojaviti poruka SONIC II 2002 umesto LiteOn....nebrinite Logo je onaj stari ...Posle starog uvodnog ekrana videcete novi meni..po meni mnogo bolji od originalnog....
Za sve koje interesuju titlovi...podrske za nasa slova nema
Slika je bolja (cistija..lepsa) zbog bolje optimizacije kodeka....
Ostalo cete morati otkriti sami
Namenjeno je svima koji bi zeleli PRVI PUT sami da modifikuju firmwares na svom LiteOn 2002 DVD
Za Vukove ovog foruma ostaje da uvek mogu napraviti bolji
Poslednja izmena: