freeman
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 620
Koristim Liteon 1693s vec 5 meseci. U poslednje vreme se veoma cudno ponasa. Prvo je poceo da ispusta cudne zvuke prilikom citanja DVD-a, nalik na krckanje, ali je i dalje citao kako treba. Medjutim, pre neki dan je na samom pocetku rezanja (1%) oko 4Gb podataka (6 DivX filmova sa titlovima) Nero 6.6.0.13 prijavio gresku "Power calibration error". U pitanju je bio Verbatim DVD+R 8x, a brzina rezanja je bila podesena na 6x. Disk je bio iz pakovanja od 25 komada, sa stapa sa kojima ranije nije bilo problema. Poucen ranijim iskustvima drugih clanova bencha sa Necovim rezacima, odem na www.liteonit.com i skinem najnoviji firmware. Posle update-a i restarta Windows-a, pokusao sam sa rezanje sa drugim primerkom diska iz istog pakovanja. Ovoga puta rezanje je proslo OK, ali poslednji film nije bio citljiv. Nemoguce ga je pustiti iz bilo kog playera, a Total Commander pri kopiranju dodje do 99% i tu blokira. Zatim sam probao da napunim DVD+RW 4x Verbatim disk do kraja sa gomilom podataka i da probam kako ce da se ponasa u ovom slucaju. Posle nekih 15-ak minuta, Nero je prijavio da je disk uspesno narezan, ali LiteOn ne moze da ga procita !?! Slicno se ponasao kada sam pokusao da narezem i jedan Emtec (BASF) 4x DVD-R disk. Citljiv je do nekih 97%. Dalje nece ni da mrdne. Probao sam onda da narezam jedan mini CD-RW sa Hirenovim .iso fajlom v.7.3. Disk je bootabilan i citljiv.
Svi ostali CD/DVD+/- diskovi koji su ranije rezani na ovom i na drugim rezacima su i dalje citljivi.
Da li da ga odmah saljem u servis, jer je jos pod garancijom ili da probam jos nesto pre nego sto pozovem firmu u kojoj je kupljen?
Svi ostali CD/DVD+/- diskovi koji su ranije rezani na ovom i na drugim rezacima su i dalje citljivi.
Da li da ga odmah saljem u servis, jer je jos pod garancijom ili da probam jos nesto pre nego sto pozovem firmu u kojoj je kupljen?