Šta je novo?

Lite-On LTR-52246S 52/24/52 - los pisac

PitBull

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2002
Poena
619
Kupih hvaljeni LITEON 52246S rezac , na prvi pogled izgleda kao rezac solidnog kvaliteta . Medjutim pose 20-tak narezanih diskova videh da je pravo KRSH !!!

Poceo sam da rezem diskove MMORE na 24x , vec posle 3ceg diska rezac je poceo da se greje , 15-ti disk je bio toliko vruc kao da je bio u rerni a ne u rezacu . Posele 19-tog diska rezac je sam spustio brzinu rezanja na 16x bez obzira sto sam ja postavio 24x . Rezac nije heo da reze preko 16x sve dok ga nisam pustio da se ohladi !!!

LITEON 52246S je pravi KRSH jer nije sposoban za veca opterecenja , bucan je kao avion . Kako bi se on ponasao u nekom CD-klubu ??? verovatno bi crko posle par dana …

Sva sreca sto nisam prodao LG GCE8520B koji je pravi zmaj u poredjenju sa LITEON-om sto se tice izdrzljivosti . inace sa LG sam rezao i po 50 diskova beza pauze ali LG nikad nije spustao brzinu na 16x i greje se duplo manje od LITEON-a .

gde ste LITEON-ovci ? ne razumem kako mozete da hvalite i preporucujete nesto sto nevalja ...

A sta je bilo sa teac w540e "made in japan", koji je, kako si par puta naglasio, radio k`o sat. Ako se dobro secam to si nabavio pre oko 5-6 meseci.

PitBull je napisao(la):
gde ste LITEON-ovci ? ne razumem kako mozete da hvalite i preporucujete nesto sto nevalja ...

Prvo smanji strasti i razmisli da li je moguće da kod tebe nešto nije u redu. Recimo primerak.
A što se pouzdanosti u radu tiče reci da li je dovoljno za jedan rezač da izbaci 100 komada za redom, sve Princo diskovi na 32x snimani. I naravno svi bez greške.

znam da nije u redu ovo sto cu da kazem, ali primetio sam Pittbull , covece, da mnogo volis da u svojim thread-ovima pljujes po svemu i svacemu...

mislim da to i nije bas ok..
pazi svako treba da ima misljenje, ali u nas srba ono je kao i dupe, svako ga ima:)

smiri malo strasti, verovatno ti je uleteo los primerak, desi se to i kod najboljih komponenti(kakav je i lite-on) ali to nije razlog da ih proglasimo za najgore, zar ne??

nemoj da ovo shvatis kao zlonamernu kritiku, iako ces sigurno da krenes sad i po meni da pljujes , shvati kao savet, da forum bude bolji, kompetentniji i naravno korisniji :)

pozdrav!

Pitbull ti bas nemas srece:(
Prvo falicni teac a sada i liteon.Iako nisam probao liteon sigurno je dobar jer ga toliko ljudi hvali(sigurno to nije bez razloga).
Moje misljenje je da ti lepo promenis dobavljaca/dilera od kojeg nabavljas komponente.

Imam isti takav (doduse od skoro) i za sada radi ko sat.
Mozda si jednostavno baksuz.

moj primerak LITE-ON-a je do sada narezao nekih 40-ak princo diskova (uglavnom na 40x) i pazi kad su svi ispravni.

Ajde zameicu ga sutra da vidim da vidim da li je los primerak ili sam ja baksuz ! A ovo su cinjenjenice vezane za kvalitet LITEON-a , nije pljuvanje kao sto vi volite da kazete .

TEAC 40x " MADE IN JAPAN " sam dao bratu od strica , koji je verovali ili ne u stanju da nareze po 70 dsikova na 24x ( doduse TDK diskovi ) za dan i svi su citljivi bez problema .

Kakvo napajanje imas?

CHIEFTEC 420W , surta uzimam drugi LITEON i SONY CRX220e1 da ih malo maltretiram .

Uzeo sam drugi LITEON i SONY CRX220e1 kad opet ista prica posle 20-og diska kad se pregerju nece da rezu preko 16x .

Uzrok pregrevalnja je najverovatnije nekvalitetni i BUCNI glavni motor koji se pregreva . Sigurno postoji neka zastita od pregrevanja pa se brzina rezanja spusta na 16x kad se motor pregreje .

Ne stoji dzabe na LITEON-ovom sajtu da ja uredjaj predvidjen da traje :( 70000 :( radnih sati dok je LG predvidjen da traje :D 120000 :D radnih sati .

:)

Pa ja lepo pricham da je LG LG.. kad je josh Liteon znao da napravi neshto shto valja :twisted:

na LG daju garanicuju 2 godine , a u konstrukciji LG optickih uredjaja ucestvuje HITACHI , pa bolje je kupiti nesto sto je pravio LG-HITACHI nego neki LITEON .

PitBull, a koju ti plocu imas kad ti svaki rezac koji uzmes ne valja ?
Da ti nesto tu ne gresis...

Pozdrav!

Liteon svoje opticke uredjaje projektuje zajedno sa JVC-om.
Probaj novi firmware 6S0F

Re: :)

zilet je napisao(la):
Pa ja lepo pricham da je LG LG.. kad je josh Liteon znao da napravi neshto shto valja :twisted:

Nemoj da pricas da je LG LG,jer ce neko pomisliti na stare LG citace i rezace pre 16x i mislice da su uredjaji krsh.

p.s.Teac je bolji:))))))))))))
p.s.s.Morao sam.

Sasa je napisao(la):
PitBull, a koju ti plocu imas kad ti svaki rezac koji uzmes ne valja ?
Da ti nesto tu ne gresis...

Pozdrav!

Ploca je ABIT KD7E , a napajanje je CHIEFTEC 420w .

SONY i LITEON reazaci rede lepo nego nisu za MALTRETIRANJE !
pregrevaju se , i sto me najvise nervira BUCNI su .
Lose su izrade glavni motor je neki tezak KRSH .
Uostalom na sajtu proizvodjaca stoji da im je radni vek oko 70000 radnih sati za SONY i LITEON a na sajtu LG-a stoji da je radni vek oko 120000 radnih sati pa sami zakljucite sta je kvalitetnije i pouzdanije .

Pored toga na LG-u mozesh opushteno da narezesh za redom 150 diskova i da ti ni jedan ne pukne a da se pri tom samo neznatno zagreju.

Ja priacam o tome sve vreme , da se LITEON ( SONY ) pregreje posle otprilike 20-og diska .

Mozes da pricas sta hoces. To je tvoje iskustvo, a ne generalno.
Imam ovde ljude koji rezu dnevno x desetina diskova(da ne pominjem i STOTINE) i nijedan nema prituzbi. Ja licno sam jednom prilikom narezao na mom 40125W modelu 46 diskova za nesto manje od tri sata(rezani 32x), bez neke zurbe, sve DivX filmovi(cca 70X MB) na Princu. NIKAKAV problem.

BokiPK je napisao(la):
Mozes da pricas sta hoces. To je tvoje iskustvo, a ne generalno.
Imam ovde ljude koji rezu dnevno x desetina diskova(da ne pominjem i STOTINE) i nijedan nema prituzbi. Ja licno sam jednom prilikom narezao na mom 40125W modelu 46 diskova za nesto manje od tri sata(rezani 32x), bez neke zurbe, sve DivX filmovi(cca 70X MB) na Princu. NIKAKAV problem.

Pa normalno da hvalis LITEON kad radis u VIRTYCOM i prodajes LITEON .....

PitBull je napisao(la):
...
Pa normalno da hvalis LITEON kad radis u VIRTYCOM i prodajes LITEON .....

Ako nisi primetio nigde ne pominjem gde radim i sta prodajem.
Nije normalno, imao sam i Teac-a i takodje ga prodavao pa ga UOPSTE NE HVALIM.
LiteOn imam vise od godinu dana, kada ga ovde niko nije uvozio/prodavao. Pukla su mi dva(2!!) diska do sada. Ne brojim koliko je narezano. A od kompletne prodate kolicine imao sam takodje 2 reklamacije, jedan drive je spaljen od strane napajanja, a kod drugog su "problemi" reseni apdejtom FW-a.
I posto vecina ovdasnjih i okolnih pirata kupuje i medijume i uredjaje od mene, mogu direktno da iznesem MASOVNA iskustva drugih.

PitBull je napisao(la):
...Uostalom na sajtu proizvodjaca stoji da im je radni vek oko 70000 radnih sati za SONY i LITEON a na sajtu LG-a stoji da je radni vek oko 120000 radnih sati pa sami zakljucite sta je kvalitetnije i pouzdanije .

I na tarabi piše da je "ono", pa nije... ;)

pa ako hoces jedan za drugim da rezes 40 diskova onda pukni malo para pa uzmi skuplji ovi nisu za umnozavanje po zilion kopija nego za kucnu upotrebu....

moje pitanje ja sam uzeo 42x12x42 full pack(tj ovo pise na kutiji) a na rezacu pise 42x24x42... nije mi jasno koja mu je onda stvarna brzina

Dajte ljudi gledajte malo šta pišete, ovako terate forum u besmisao, i ono malo ljudi što ima volju da postuje odustaće posle ovakvih postova....

Razmisljam o PLEXTORU ili RICOH-u samo neznam gde da ih kupim ...

PitBull je napisao(la):
Razmisljam o PLEXTORU ili RICOH-u samo neznam gde da ih kupim ...

Mozda je reklama,ali Plextor je pre mogao da se nabavi u BM-u(malo se ceka) ili pogledaj oglase na pcberzi(cena je oko ~90e za cini mi se 48x24x48 model).

raindog je napisao(la):
moje pitanje ja sam uzeo 42x12x42 full pack(tj ovo pise na kutiji) a na rezacu pise 42x24x42... nije mi jasno koja mu je onda stvarna brzina

A da promenis dioptriju ;)
Jedino sto odskace od standarda(40x, 48x) je Yamaha sa 44x rezacem, a i to je jedini slucaj.

Nazad
Vrh Dno