Šta je novo?

Lite-on Dvdrw Sh-16a7s

simoleon

Slavan
Učlanjen(a)
07.07.2005
Poena
309
Vidim da ima vas koji imaju doticni rezac pa napisite vasa iskustva sa njim. Ja imam problem sa restartovanjem racunara kada ne moze da procita neki disk. Da li neko ima neku ideju za ovaj problem? Imate konfu a OS je Win XPSP2.

Nemam taj rezac ali mislim da te muci Autoplay opcija ( komp se blokira dok uredjaj ne ocita disk,pa ako ne uspe jedini izlaz ti je reset ).Iskljuci Autoplay tj.podesi da te svaki put pita sta da radi. ( desni klik na DVD-RW pa Properties pa AutoPlay )
Ili pritisni i drzi SHIFT kada ubacujes problematican disk u drajv.

Meni normalno vidi sadrzaj diska ali nastaje problem pri kopiranju podataka. Npr dodje do 43% i tu stane pa restart. Ti diskovi normalno rade na drugim uredjajima, nemaju vidljiva fizicka ostecenja sem jednog ishabanog rw.

Kod mene se tako nesto ne desava, radi sasvim korektno cak kopiranje ponekad prelazi 20 Mb/s
mozda ce ti slika pomoci:

Prilozi

• Sh-16a7s.jpg
    Sh-16a7s.jpg
    68.4 KB · Pregleda: 76
@simoleon

Da li ti je DVD na ATA100/133 kablu i da li je ukljucen DMA mod ?

I ja imam isti uredjaj i nije los, ali je moj stari dobri nec 3520 i dalje majka za ovaj liteon.Znaci losije cita od liteon citaca ltd163, a i ovaj nec je sa problematicnim diskovima bolji, barem kod mene.A problema slicne prirode kao sto su tvoji nisam imao, samo nije hteo da brise cdrw diskove i da zatvara sesije sa Burning studiom 6.5 dok sa starijom verzijom to radi normalno, kao i sa CDBurneromXPom PRO.A pod Vistom radi i sa BS 6.5 bez problema.

@sasa022: Ovo za kabl nije vazno jer je uredjaj o kojem simoleon prica sata, mada bi mogao da pogleda u kojem mu modu radi uredjaj.

Poslednja izmena:
Uredjaj radi u DMA modu. Nero Info Tool sve isto pokazuje kao kod Zorana037. Sto se napajanja tice Zevs ako je tvoje slabo onda je i moje jer imamo isto napajanje;) Verovatno cu odneti na reklamaciju posle praznika da vidim sta ce mi oni reci. Bas nemam srece sa DVD-RW, ovo mi je 4.:(

Vrh Dno