Šta je novo?

Lista fajlova

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Kao prvo, search mi nije pomogao, a znam da ima tema koju trazim.
Ne znam pod kojim stringom.
Hocu da u context meniju imam stavku "List", gde ce da mi izbaci spisak foldera i fajlova i odredjenom diru.

Znam da ima, ali ne mogu da nadjem.

P.S. Suzdrzite se od preporuke programa koji to rade, jer sam alergican na instalacije necega sto nije potrebno, a i na searchu sam se nacitao toga... :D Glupi search. :p

10x:type:

Da, nesto na taj fazon, ali i to je za DL.

Meni treba rucno, peske da se uradi :)

Anyone?

DIR /ON /B /L %1 >%temp%\dirlist.txt
START %temp%\dirlist.txt
EXIT

===============================

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\dirlist]
@="List directory in notepad"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\dirlist\command]
@="\"c:\\windows\\dirlist.bat\" \"%1\""
==============================

ovo je copy paste sa linka koji je poslao soulfly

Sad cu da searchujem dok mi komp ne crkne.

Nije to, ne prcka se po registriju, video sam i bio na linku, to jeste resenje mozda, ali to nije put kojim treba doci do resenja.
Ovo se radi iz wina, u tome je fora. Bez prckanja.

Hvala na pomoci u svakom slucaju, cenim to.
Ali i dalje trazim "onaj" nacin...

Ne, ne... Nikakvi programi i extenzije... Iz wina izricito.

Da, vidim. Probao sam, ali mi se nikako ne svidja.
Ne moze da izlista poddirektorijume i fajlove u krajnjim dirovima, pravi probleme, recimo imam folder sa 25 podfoldera, on izlista samo 4 i takoooooo.... Krsh.

Pomoc i dalje potrebna.

Prilozi

• listing.txt
    3.6 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Tema jeste stara ali rekoh da ne otvaram novu.
Treba mi info. Kako da izlistam fajlove u folderu tako da oni budu sortirani po datumu kada su uneti na računar? Dakle, kada su po prvi put uneti na SSD, čak iako je došlo do prebacivanja sa jedne particije na drugu. Dakle, izlistati prema datumu kada je file kreiran prvi put na SSD-u (HDD-u).

Mislim da to nije izvodljivo.

Možeš da prikažeš Last Access Date, Date modified i Date created, što je datum kada je fajl kreiran tu gde se trenutno nalazi. a ako sam dobro razumeo to ti ne treba.

Pre par godina sam morao u firmi da objašnjavam da datum kreiranja fajla nije baš uvek datum kreiranja fajla, malo otkaz nisam dobio zbog toga. :)

Pre par godina sam morao u firmi da objašnjavam da datum kreiranja fajla nije baš uvek datum kreiranja fajla, malo otkaz nisam dobio zbog toga. :)
Toj osobi što je htela da ti da otkaz, treba dati otkaz.

Može TC a može i PowerShell.

Nazad
Vrh Dno