Šta je novo?

Lion Vs Snow Leopard

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Za hackintosh

1. Imao sam instaliran SL, ali nakon poslednjeg update-a 10.6.8 kada se izgubio zvuk i mog čačkanja, morao sam da reinstaliram, do tada je radio bez greške i prva instalacija takođe.

2. Sada kad pokušam da ga instaliram, sa više metoda, imam probleme, nakon što podesim sve kextove i ostalo i restartujem, ne pojavljuje mi se desktop, već samo delimično, bez ikonica, ili samo meni i sl, i ne reaguje.

3. Lion se instalira brže, odmah imam punu rezoluciju, čak ne moram da skidam nekompatibilne komponente, ali, za razliku od SL, ne radi webcam, makar ne out of the box, ima neki univ drajveri, koje nisam probao, dalje veliki problem sa youtube-om i sl sajtovima i nameštanjem zvuka, takođe setpoint aplikacija od Logitecha ne radi.
Inače izgleda za nijansu lepše od SL-a.

Youtube pod Lionom radi preko HTML5 režima pa zato zna da secka. Dakle da bi to rešio, potrebno je da ukucaš u pretraživač youtube html5 i prebaciće te na stranu odakle možeš ovo da iskljčučiš. Trebalo bi da ti radi posle toga ok. I naravno adobe fleš plajer moraš samostalno da skineš i namestiš pre toga...

Što se kamerice tiče ja imam neku bzveze pa sam prinuđen da koristim macam koji mi inače ovo završava sasvim ok.

Zvuk se namešta prosto, tj drugim rečima isto ko i pod SL-om. Binary patch je po meni rešenje po meri, ali ko voli može da se pozove i na originalne 10.6.2 drajvere i napravi tzv. roll back. Kod zvuka je poenta da imaš DSDT sa adekvatnom zakrpom za svoju ploču i onda nema frke. Bez toga može naravno, ali je potrebno da nabodeš odgovarajući hda enabler.

Inače, samo polako dok to ne rešiš. To se inače jednom radi i posle nema zime. Uvek će ti raditi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno