Šta je novo?

Lion na MacBook 1,1

rstefan88

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2011
Poena
154
Dakle imam MacBook 1,1 koji u sebi ima Core Duo procesor i nije zvanicno podrzan za update. Ja bih jako zeleo da instaliram Lion na njega, ali svi tutorijali koje sam nasao zahtevaju da imam joj jedan mac koji je podrzan, a ja ga nemam. I cak i nisam vise siguran da li su ti tutorijali valjani ili je apple zakrpio te rupe preko kojih je uspevalo da se instalira. Hvala unapred na odgovorima.

Mislim da ne moze da se instalira Lion na taj Macbook... a da cak i uspes da ga instaliras, pomocu nekih "rupa", onda cete docekati velika sansa da ce sistem biti nestabilan i verovatno "puci" prilikom prvog update-a.

Ne znam sta mislis da ces dobiti prelaskom na Lion... ali nista posebno neces, to mogu da ti kazem iz licnog iskustva.

Ne znam odakle pruca ta,ali svaki Intel Mac sa vise od 2gb rama moze da ganja Lion 10.7...licno sam probao.... Jedino ako ne brkas ovaj novi Planinski lav 10.8....on ima ogranicenja...moj savet ubacu Snow Leopard 10.6....i uzivaj...

Mac OS sa 2 GB RAM-a? To moze da sluzi samo za drzanje desktopa ali ne i za ozbiljan rad. Ako mozes, instaliraj SnowLeopard, prelaskom na lion neces dobiti bog zna sta.

Nema veze sa ram, ne moze da se instalira jer nije Core 2 Duo. Nisam iskreno da vam kazem ni totalno siguran sta se sve dobija, dobri su oni gestures iCloud koji bi mi znacio, verovatno ima jos. Ali ***. Uglavnom ovo mi je prvi mac, jos uvek imam i svoj stari hp pavilion dv6000 pa moram da ubrzo odlucim sta zadrzavam za sebe.

@kUdtiHaEX
Mac OS sa 2 GB RAM-a? To moze da sluzi samo za drzanje desktopa ali ne i za ozbiljan rad. Ako mozes, instaliraj SnowLeopard, prelaskom na lion neces dobiti bog zna sta
....pa dobro momak nije naveo,ni da mu treba za ozbiljan rad..:)...
Ram je naravno kod Mac-a jako bitan....a da ne moze Lion ,Pise da ne moze..:)ali ne ocajavaj....ja imam MacPro sa 6gb rama....i jos uvek sam na Snow Leopard 10.6.8....i ne pada mi napamet da prelazim jos uvek na Lion,mada ga imam instaliranog na FireWire Hard....ali ga nisam dizao,par meseci....
http://osxdaily.com/2011/06/07/mac-os-x-10-7-lion-system-requirements/

Vrh Dno