Šta je novo?

Linux za server

farmaceut

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
619
Pozdrav!
Imam "server" koji tjera Apache, BlueDragon (slicno ColdFusion) i MySql. (p III 500Mhz 256MB ram)
Sluzi kao aplikacioni server za 10-tak kompjutera u zatvorenoj mrezi bez interneta, sa kojih se unose tekstualni podaci u bazu podataka kroz web interfejs.

Koji linux mi preporucujete za sever, a da je po mogucnosti derivat RH-a (zbog kompatibilnosti sa BlueDragon)?

Takodje da bude relativno jednostavan za podesiti (ne bojim se terminala, ali jos uvijek volim da imam X, jer sam relatvno "svjez" linuksas :)

Sta mislite o CentOS 5 ili neka novija verzija Fedore?

Trenutno imam instaliran Fedora Core 4, "web-server" instalacija, ali nesto mi se cini nestabilna, aplikacija koja pod windowsom radi OK sada puca svaka 2-3 dana. Mislim da je u pitanju httpd, Fedora nije update-ovana.

instaliraj centos ako vec mora rh based..
centos ti je debrandirani red hat enterprise, a fedora ti je test verzija rh-a..

Jos jedan glas protiv fedore, mi smo je u firmi poceli koristiti i vise necemo nikad :)

Jos jedan glas protiv fedore, mi smo je u firmi poceli koristiti i vise necemo nikad :)

Zbog čega nikad više? Šta to ne može da se uradi na Fedori? Nisam ja zagriženi fedoraš, već me zanima zbog čega ovakav stav.

Nazad
Vrh Dno