Šta je novo?

Linux+Wireless+Net

Red Zmaja

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2004
Poena
620
Prepozno mi je wireless karticu....konektuje se na wireless mrezu preko kinternet tools ili tako neshto ali kako da podesi da se konektuje na net u dsl mi ne nudi izbor wireless kartice kako da napravim konekciju koja zahteva samo username i password........pomagajte pleas... U pitanju je suse 9.3 pro
:wall: :wall: :wall: :wall:

Zar niko ne zna???????

treba ti pppoe klijent. Verovatno ti je instaliran, pa stoga samo otkucaj u konzoli "adsl-setup", i dalje ce ti nadam se sve biti jasno...
Nisi napisao ni koji distro, ni koja kartica, ni koji driver....

Nema veze kako ali uspeo sam da sredim taj problem sa karticom ....sad me muci neshto drugo....konektujem se na net ali nece ni jednu stranu da mi otvori a ja sam na netu...e sad se pitate kako znam da sam na netu....uradio sam ping googl-a iz win-a i sljaka...konektujem se u linux-u na net i uradim ping googl-a i dobijem isti odgovor samo shto mozila nece da mi otvori ni jednu stranu...znam da sam malo dosadan ali moze li neko da mi pomogne...obecavam da posle ovog necu nishta pitati.... 🙂

Ima veze kako, jer si uradio onako kako sam ti napisao 🙂
Sto se tice toga da "nece ni jednu stranu da mi otvori", proveri rute (ukucaj route, pa pogledaj koji ti je GW za default rutu), i da li si pokupio IP od provajderovog DHCPa.

Poslednja izmena:
Pazi sad kad u browseru ukucam ip googl-a otvara mi googl a kad ukucam http://www.google.com kaze neshto u fazonu coudnot locate remote host www.google.com ponestaje mi strpljenja....bas je bezveze...bar sam uspeo google da otvorim.....
Ye iso sam na net iz lunux-a...

Poslednja izmena:
Pokupio sam ip u log-u kinterneta pishe sve kao sto treba kao sto pise u winu-u...pise lepo i.p. gw....i ostalo shto treba ali neta ni od korova.. 🙁

Eheheh, fali ti DNS.
Edituj /etc/resolv.conf ili ga kreiraj ako ga nemas.

Treba da sadrzi 2 linije, a moze i jednu, a moze i beskonacno 😀

nameserver 192.168.0.3
nameserver 192.168.0.5

Samo sto te 2 IP adrese, zameni sa DNS serverima tvog provajdera.
Dovoljan ti je i samo jedan, mada bolje unesi oba ako prvi iz nekog razloga ne odgovara.

Ako bude radilo vodim te na pivo.....gore dola dve gajbe... 🙂

Samo posle edita restartuj mrezu sa "/etc/init.d/network restart"

Poslednja izmena:
Poje*bo mi se driver za graficku reinstaliro suse i sve radi...ono shto sam prvo pito se resava lako...samo umesto wireless konfigurise se kao ethernet is ve sljaka hvala ti u svakom slucaju dodjem ti pivo...ako ti nekad bude neshto trebalo javi se tu sam jer jedini si imao strpljenja da mi objasnis Poz...
P.S. Na netu sam iz Suse-a 🙂 🙂 🙂 🙂

Nazad
Vrh Dno