Šta je novo?

Linux VS Igre

nenadaj

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2007
Poena
304
Interesuje me da li se mogu instalirati igre na linux operativni sistem i ukoliko je to komplikovano da li neko od vas to zna da uradi? Naravno uz novcanu nadoknadu. Pitam ovo zato sto posedujem igraonicu a kao sto ste vec sigurno obavesteni pocela je racija na pirate pa ne bi bas da pucam ogromne pare na original windows.

Sve što ti možemo ponuditi i nije neko rešenje za igraonicu. Postoji tek nekoliko naslova koji imaju nativna izdanja za Linux, gomila drugih popularnih naslova bi pak morala da radi u nekoj vrsti emulacije Win okruženja, a to bi dosta usporilo sistem i takođe postavilo pitanje legalnosti (mada ne verujem da bi ti neko kod nas gledao koje biblioteke WINE koristi :)).

Guglaj malo pa vidi šta od naslova postoji za Linux, te eventualno možeš da smanjih stroškove tako što će neke mašine biti pod Linux-om, ali bez Windows-a u igraonici ćeš teško da prođeš. Moraćeš ipak da se sabereš i oduzmeš. :)

teorijski mozes da se pretplatis na win emulator CEDEGA koji sluzi za teranje igara... imas na njihovom sajtu koje sve igre rade pod time, stim da ti i dalje trebaju legalne igre...
u praksi ako ti windowsi nisu legalni i ako ti igre nisu legalne, ili ih kupi ili zalepi na vrata NE RADIMO - RENOVIRANJE LOKALA, a lokalnim klinicima podeli mobilni pa nek ulaze kroz prozor...

teorijski mozes da se pretplatis na win emulator CEDEGA koji sluzi za teranje igara... imas na njihovom sajtu koje sve igre rade pod time, stim da ti i dalje trebaju legalne igre...
Pa da, ali kol'ko će platiti licencu za Cedegu mogao bi i Win da kupi. Mislim, ne znam tačnu cenu, ali mislim da razlika ne može biti dramatična. Barem ne na manji broj računara.

... a lokalnim klinicima podeli mobilni pa nek ulaze kroz prozor...
:D:D:D

U biti se plaća pretplata od 5$ mjesečno, nije neka strašna cifra ;).

U biti se plaća pretplata od 5$ mjesečno, nije neka strašna cifra ;).
Pa dobro, al' za manje od godinu dana je isplatio Win XP Home licencu. Mislim da se ni ne isplati budžiti Linux u igraonici. Ima stvari gde je Linux superiorniji od bilo kog MS proizvoda, ali ovo nije jedna od tih.

Wine

Ma wine može dosta toga potjerati... Samo su problem drajveri - ako imaš J****I ATI Radeon!

Nazad
Vrh Dno