Šta je novo?

linux(ubuntu) na laptop

Del Boy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
319
hocu da instaliram ubuntu 9.04 na hp6735s. da li je to preporucljivo,kako stoji situacija sa drajverima-postoje li za svaku stavku iz lap-a,gde se mogu naci i uopste svaka vasa preporuka ili savet je dobrodosao.o linuxu znam vrlo malo,nikad nisam instalirao ali zelim da probam.
:type:

Uglavnom Ubuntu ima sve drajvere, graficku moras da aktiviras kad podignes sistem (samo prvi put, ne svaki put). A sto se tice web kamera ,plavizub®, infrared itd...to imas da downloadujes preko menadzera, ima kao search opciju. To radis ako vec nemas to instalirano :)

ok.hvala. verujem da ce mi puno pomoci i specijalizovani ubuntuforum koji sam pronaso.u svakom slucaju probacu.hvala jos jednom :wave:

Ja imam instaliran 9.04 na HP 6735b i sve funkcionise savrseno.

@ Skaarj
gde si sve pronalazio drajvere? cisto da skratim put malo ;)
najbitnije mi je da radi wireless,net i sl.

Sa poslednjim ubuntuom 9.04 sve radi iz kutije sto bi rekli. Ja samo povremeno azuriram ove ATi drajvere rucno. Naravno, ocekuj da ces odmah po instalaciji morati da updateujes sistem na poslednje verzije kernela i kojecega...

Poslednja izmena:
Mrezna karta ce proraditi 99.99% na keca po instalaciji i onda samo bocnes kabel i skidas sa neta sve sto ti treba(programi, igre...) preko update servisa.

Skoro da sam siguran da ce ti Ubuntu pronaci sav hardware maltene bolje od windows-a. Uostalom ne moras da ga instaliras. Podigni bez instaliranja sa Live CD-a pa ces videti. Cak i tako podignut OS ce moci da se kaci na net i da instalira drivere sa net-a. Mislim da ces biti zadovoljan.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno