Šta je novo?

Linux u skolama u Makedoniji

Koji novi? Zar je stari prestajao ? ;)

U starom nije bilo toliko ucesnika ;) Sad ih je duplo vishe.

Prepare for the ice age.... :(

Ne znam da li je Rusija dovoljno stabilna za tako nesto.

btw: Najbolji smo :D Tema je bila "Linux u skolama u Makedoniji" a mi smo stigli sve do teorija zavere :D XaXa.

Poslednja izmena:
To sto je Rusija nestabilna je najveci problem u stvari.

Pa ***, ti si pomenuo Rusiju u aferi open source, ja ti samo napominjen da ne gledas toliko naivno na to, jer nije ni priblizno naivno.

Ma znam, i sebi sam prebacio :D

Inace, sto se tice visokoskolskih ustanova. Linux tesko da ce zaziveti. Skoro i da nema adekvatnih programa za primenu u gradjevini, arhitekturi ili na primer metodi konacnih elemenata.

Poslednja izmena:
To su jako specificne primene. Em sto kod nas recimo na gradjevini profesori muche studente da sve moraju ruchno i dan danas :D
No prvo treba obezbediti racunare...

Mora da postoji dobro razumevanje materije jer rezultati koje masina daje iako "tacni" za zadati model mogu da budu daleko od stvarnosti, a tu dolazi do izrazaja sav taj rucni rad i iskustvo. Rezultati sa masine se ne smeju uzeti zdravo za gotovo, pogotovo kad su u pitanju ljudski zivoti.

Nisam bas detaljno procitao vase win/lin prepucavanje ali da dodam da sam prilikom opremanja jedne skole pre nekoliko godina instalirao i mandrake 9 na drugu particiju sa nt loaderom da se ne pogubi kod eventualne reinstalacije xp-a. Obzirom kakve sve gluposti uce u skolama ovakav koncept im nece skoditi.

Vrh Dno