Šta je novo?

LINUX (suse 10.1) podesavanje adsl/a

MrSa

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Pozdrav ljudi, potpuni sam pocetnik sa gorepomenutim sistemom, nikako mi ne polazi za rukom da podesim i instaliram adsl modem (zyxell 630), koji su trikovi da nateram modem da proradi? Kako se uopste instaliraju drajveri za konkretni hardver? Bas mi ne ide :S:

Pazite, ja sam nasao slicne fajlove/sajtove, samo nisam u stanju da skapiram sta da radim sa skriptama koje se tamo nalaze? Da prekopiram? Gde? Valjda se predugo druzim sa control panelom, ne mogu da skairam kako da ucitam drajvere koje nalazim na internetu.

Izvinite ako su pitanja banalna i glupa.... :(

Идеш у Терминал (командну линију - као у ДОС-у) и куцкаш. Уосталом прилочно добро објашњење шта тачно треба да радиш је на оном линку, који сам ти ставио.

Samo da ti dam savet u vezi 10.1. Kao dugogodisnji korisnik SuSE distro-a, mogu da ti otvoreno kazem da odavno nisu izbacili ovako nestabilan distro...

Znaci, ako si pocetnik, kao sto kazes, nabavi verziju 10. Mnogo je stabilnija, a adsl se i na njoj isto podesava...

Kasnije kroz APT mozes da upgrade-ujes distro. Takodje i YAST je u 10. kompletno funkcionalan. Bolje je da poscnes sa stabilnim dostro-om pa da ne bude da se razocaras u Linux.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno