Šta je novo?

Linux Red Heat 9.0 na DVD-u

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Ok, evo moj prvi thread 😛 , uzeo sam od prijatelja linux red heat 9.0 na 3 cd-a. E sad, ja bi njih umesto na tri cd-a da narezem na jedan dvd, ali ne znam kako da izvedem sve to da bude boot-abilan i da mi ne trazi disk2 i disk3 itd itd, vec sam da odradi sve sa dvd-a.

Ajde neko neka pomogne i hvala u napred 😀

Radhat dolazi na 9 diskova. Mi ga prodajemo. Iskljucivo na cd medijima. Prva 4 su instalacija, a ostali razni dodatci. Mislim da u instalacionoj skripti treba da mu se doda da instalira sa dvd medija i da mu se ostali diskovi nalaze na njemu.
Odgovor je , da tako nece moci.

obi... uzmi lepo fedora core na dvdu i skrati sebi muke...
ili jos bolje suse 9.2...

Fedora ti je naslednik RedHat-a... Uzmi Fedoru CORE 3 DVD verziju. RH 9 je vec pomalo mator.

Prodaja Linux-a? Hm, kuda ide ovaj svet...

Poslednja izmena:
Redhat je komercijalan...
tj sad se i prodaje enterprise edition... nisam video da se negde jos 9.0 (obican) pominje, ali eto ima kod nas svega |>
fedora core je linux koja ga je zamenio, takodje mozete probati i white box linux, posto je srodan (maznut iz istog source-a)
a ako nekom treba funkcionalnost enterprise0a, ali besplatan ima centos server npr...

ista stvar kao za rh je i sa suse, koga je sad novel kupio, ali npr i dalje moze free da se skine sa neta.. .jedino nema free updateova i supporta naravno...

ja nekako mislim da je to buducnost, dzaba operativni sistemi i onda naplacivati support i updateove...

...pa hvala na odgovorima, ali mislim da se niste skoncentrisali dovoljno na pitanje :smash:, linux kao linux ovde nije bitan recimo da hocu igricu neku sa tri diska na dvd, ili sta bilo vec...znaci jel moze to da se izvede ili ne. Da se sve to sfura lepo sa dvd-a da ne ide sa vise obicnih cd media? :wall:

Pa borab ti je odgovorio, treba da se edituju instalacione skripte. A tako bi bilo i za instalacije igara, programa i sl. Princip je isti, setup aplikacija ima svoju konfiguracionu skriptu o ochekivanim lokacijama fajlova. Sve je to moguce izvesti pa ako ti hocesh da se zezash go for it...

Mada mislim da znamo koji je odgovor na to... DVD distribucije za linux i imidzi igara i sl. na DVD-u koje mountujesh u DTools ili Alcohol, osim ako necesh da se bavish piraterijom pa da mushterijama skratish muke oko instalacija sa vishe diskova.

Nazad
Vrh Dno