Šta je novo?

Linux na virtualnoj masini - flash player dropuje frejmove samo tako. Vasa iskustva ?

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
290
Na host masini (Win7) nista ne secka, dropuje i sl. U ptanju je i7 860 (4 GHz)sa 16 GB RAM. A sa skoro svakim linuksom koji sam probao na VM svaki hd klip na yt blago secka i dropuje frejmove poprilicno. Pratim stats for nerds u samom playeru dok gledam klip. Jel i kod vas ovako ili je ovo usamljeni slucaj ?

koji softver za virtuelke? ako ej virtualbox instaliraj Guest Additions, a u podesavanjima same virtuelne masine iskljuci 2D acceleration (ako je ukljuceno, posto je samo za Windows) i po zelji ukljuci 3D acceleration

mada, sumnjam da ce biti nekih poboljsanja. HD yputbe na host Linuxu radi bez problema (makar na mom racunaru na kom je Ubuntu 13.10)

Meni to radi bez problema ali u obrnutoj konfiguraciji, Linux Host, Windows Guest. Ako je dovoljno brz procesor, nema razloga da ne radi i u tvom slucaju, uradi ovo sto je momsab rekao, kod Virtualboxa je Guest Additions, a kod VMware WS/Player je VMware Tools, pod uslovom da je uspesno instalirano, imaces mnogo bolje performanse nego bez tih drajvera. Zavisno od distribucije, prilikom instalacije se kompajliraju kernel moduli, i moras imati potrebne pakete za to, npr, kod RHEL mozes da ih instaliras sa "yum groupinstall "Development Tools", a kod Debian sa "apt-get install build-essential". I podeli vise CPU jezgara sa VM.

Poslednja izmena:
Pa jel koristis adobe flash ili neki open source? Mada hoce i adobe da zeza ponekad meni su neke verzije zvuk seckale

adobe

probaj u adobe da iskljucis hardware acceleration

Imam ja slicnih problema od prethodna 2 updatea vboxa, guest additions ne radi bas najbolje.

Vrh Dno