Šta je novo?

Linux na USB-u

Abraksas

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
319
Malo sam se igrao sa ovim na mom laptop-u i mislim da ne bi milo loše nabrojati sve linux USB distribucije a poneki screenshot bi dobro došao. Davno sam probao slax a juče mi ponovo pao na pamet pa sam skinuo poslednju 6 verziju, nije finalna vodi se kao RC7. Mada dosta modula iz verzije 5 ne radi vredi ga probati.
Ako je neko probao nešto bolje, pametnije, lepše - nek javi da probam ;)

Naišao sam, prelistavajući neke domaće linuks blogove, na preporuku za Nimblex pa čekiraj i taj, trebalo bi da je tu negde u rangu sa Slax-om...
Inače, ja uglavnom sa USB-a koristim neke mikro-distribucije za potrebe particionisanja i bekapa sistema, npr. Parted Magic (skroz korisno). Nisam do sada butovao ništa većih "zapremina" :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nema boljeg od Slaxa ako mene pitate. Čeka se ta sedmica.

Da jeste .... stvarno je šteta a sve mi se čini da bi se uz "malo" truda moglo doći do krajnje sigurne, pouzdane i korisne distribucije .... ovako - čekanje

Sta mislite o Mandrake distro-u na USB-u ???

Nisam ga koristio, ali bas zanima kako se ponasa...

Probaj Slax, pevaćeš. Zamisli brzinu i jednostavnost Slackwarea smanjenu na manje od 200MB koja prosto svira koliko brzo radi sa USB fleša. Zaljubim se svaki put, jer svaki put sve radi. Od interneta, preko zvuka, točkića na mišu i automounta. Ko koristi Slackware zna o čemu pričam :)

Ima rešenje za Ubuntu .... ali preporučuju 2GB flash drive, probaću pa javljam lik kaže da se butuje za ~40 sec

Da li su to neke posebne distribucije koje su bas za USB? Ili mogu bilo koju live distribuciju da samo stavim na root flash-a i da to sljaka?

Poslednja izmena:
Uglavnom su zasebne distibucije ili instalacije sa odredjenim izmenama koje su neophodne, Slax je definitivno zasebna distribucija bazirana na Slack-u

Verovatno se većina distribucija može instalirati na USB, ali je Slax npr. pravljen posebno za to. Čak ne preporučuju instaliranje na HDD, mada je moguće, jer je optimizovan za USB drajvove svojim fajl sistemom i tako, raznim stvarima o kojima nemam pojma.

pa, jedini distro sto sam ja probao (doduse zbog ogranicenja velicine stick-a) je Puppy linux. tezak je oko 60mb samo, a ima podosta u sebi, cak i FF i internet su potpuno funkcionalni.

Nazad
Vrh Dno