Šta je novo?

linux na usb hdd-u

Sarah Carigan

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2004
Poena
319
Imam laptop i externi hdd 80gb fioci na usb-u.
Hteo bih da instaliram linux na externom hdd-u jer win moram da drzim zbog devojke.
E tu se javljaju problemi. U biosu mi normalno prijavi dva hdd-a i linux lepo krene instalaciju al problemi nastaju posle prvog restart. Prijavljuje mi da ne moze da nadje hdd i da bootuje sa njega. :crash: Ima li neko ideju. I dali je neko uopste pokusao da instalira Linux na externom hdd-u. Jel moze to uopste da se izvede ili sam se ja lose is3povao.

s' postovanjem JA :smoke:

Da bi ti neko mogao pomoći potrebno je da kažeš koji linux si instlirao, zatim koji boot loader koristiš i daj njegov konfiguracioni fajl.
Prijavljuje mi da ne moze da nadje hdd i da bootuje sa njega.
Tačno gde prijavljuje grešku, preceziraj - ne bi ti smetalo da prepišeš grešku na papir (ako već nemaš neki fotoaparat, da ne bi bespotrebno trošio papir :p) i da je posle prepišeš ovde.
U linuxu se ne rešava problem ovako: znate, neće da mi radi zvuk; kako da rešim problem?
Prvo objasni što je detaljnije moguće i budi precizan, nema tu `prikazuje mi nešto kao...`, mora tačno da se zna šta prikazuje.

Pozdrav,
Daniel

P.S. izvini na ovakav ton obraćanja, ali to je surova realnost

Ocigledno instalacioni kernel sa CD-a i ovaj kernel koji se nalazi na disku izgleda nisu isti. Ovom kernelu koji se butuje nakon instalacije ocigledno fali neki drajver; jedan deo USB storage uredjaja trazi i SCSI drajver da bi mogao da se tretira uopste kao storage uredjaj (verovatno troshi ASPI komande). Dakle, rekonfiguracija kernela neophodna; tu postoji dosta komentara, a ako to nije dovoljno - google.

Nazad
Vrh Dno