Šta je novo?

Linux: Modules.dep PROBLEM

• Začetnik teme THUNDER
  • Datum pokretanja
T

THUNDER

Guest
Instalirao sam na masini slackware 10.2, pri instalaciji izabrao 2.6 kernel koji dolazi na cd-u(2.6.13). Sistem se podigne, ali javi da nije ucitao i da ne postoji Modules.dep. To nisam ni primjecivao, dok ne poceh da gledam detaljno jer mi mis ne radi(usb nije aktivan), muzicka kartica takodje kao da nije tu... Napominjem da je sa standardnim 2.4 kernelom sve to radilo ok, iz prve... Neko zna sta mu je?:)
pozz

Pretpostavljam da je novi kernel isao uz neki update disk, tako da sam slack nema drajvere prekompajlirane za novi kernel. Probaj da s interneta skines drajvere koji su napravljeni za verziju kernela koji si instalirao.

Mozda je bolje da instaliras slack, instaliras apt-get sistem i sa njim odradis update sistema?

Probaj ovo u konzoli:

chmod 755 /etc/rc.d/rc.modules
pa zatim
chmod 755 /etc/rc.d/rc.hotplug (ovu skriptu kasnije možeš slobodno da isključiš)
Uradi restart računara.
Što se tiče muzičke karte, kad se sistem podigne kucaj sledeće kao root:
alsaconf (naštanje karte),
alsamixer (nameštanje miksera) i na kraju
alsactl store (da sačuvaš podešavanja).

:wave:

Nije u pitanju neki novi kernel, vec kernel koji dolazi sa slackom na cd-ovima. Mislim da je oznacen kao test26.s , znaci slack standardno dodje sa 2.4 kernelom, ali je na cd-u ponudjen i 2.6. Posle sam pogledao i on uopste nije instalirao pod modules/2.6.13 folder. Alsaconf sam odmah probao, ali jednostavno ne vidi muzicku karticu. Sa 2.4 kernelom alsaconf prodje iz prve. Mada nije do kernela ocigledno vec nedostaju moduli...

Nisi lepo instalirao kernel, odnosno module, kao sto si i sam zakljucio. Najbolja varijanta je da raspakujes 2.6.x kernel koji ti je na Slack CD 2 u folder /usr/src/ tamo pokreni make xconfig (ili ako ti ne radi X make menuconfig) pa konfigurisi kernel kako treba i ukljuci ili iskljuci drajvere koji ti trebaju ili podesi ih kao module. Verovatno znas ostatak komandi za zavrsetak instalacije >make bzImage> make modules> make modules_install Ostaje ti da podesis loader da ucita novi kernel kako treba (zavisi sta koristis LILO ili GRUB) i to ti je od prilike to. Najsigurnija varijanta.

P.S. Ako koristis raiserFS fajlsistem ne zaboravi da ukljucis podrsku za njega u kernel posto je po defaultu iskljucena!

depmod -a

Nazad
Vrh Dno